Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

Przede wszystkim to termin 22.10.2016, a nie 15 przynajmniej ja nie mogę, a jeśli pojadę to mogę stracić rodzinę. Ponadto wydaje mi się, że tydzień na załatwienie wszystkiego to mało prawdopodobne.
22.10 to chyba tylko turystycznie.Jezeli nie mozesz 15, to trudno,nikt nie zyczy Ci straty rodziny,ale musimy tam byc przed kolejnym posiedzeniem Sejmu.

Ktoś już o tym pisał - zaproszenie pracowników skarbówki to świetny pomysł.

A jeżeli jedyny termin to 15.10 to trudno może jednak rodzina mi wybaczy.

Choc to bardzo malo prawdopodobne to mamy porozumienie ze zwiazkami sl.mundurowych i cywilnych. Jesli nie sa an...i fr... to czas stanac obok nas

Sławku to może być ostatni zryw. Nie wymówki o oddolnych protestach. W to nikt nie uwierzy. Cały zarząd i regionalni przedstawiciele powinni wziąć to na klatę. W kadrach już 15 październik na czerwono

Gutek proszę Cię. Nie pogrążaj się. Ja też jestem z granicy i jadę.
QUOTE=tosia;148740]Wypraszam sobie - ja pojadę z granicy i z czego wiem nie tylko JA.[/QUOTE]

Sławku to może być ostatni zryw. Nie wymówki o oddolnych protestach. W to nikt nie uwierzy. Cały zarząd i regionalni przedstawiciele powinni wziąć to na klatę. W kadrach już 15 październik na czerwono

Panie Sławku a może dobrym pomysłem byłaby próba zaproszenia na 15 października, osób nam przychylnych ze świata naukowego, obecnych na seminarium takich jak prof. dr hab. Witold Modzelewski czy prof. dr hab Wiesław Czyżowicz.

Myślę ,że dobrze byłoby zaprosić na15-tego do Warszawy przedstawicieli innych służb mundurowych, Policji, SG itd. Oprócz protestu związanego z KAS będziemy postulować o wykonanie wyroku TK. Od wielu tygodni słychać o rozważaniu przez Rząd odejścia od przywilejów emerytalnych dla całej mundurówki. Wydaje mi się ,że traktują nas trochę jak króliki doświadczalne w tym względzie i sondują przyzwolenie społeczne na ile mogą sobie pozwolić w ograniczeniach. Następni będą właśnie Policjanci, Wojsko SG i inni. Na początek zabiorą przywileje wszystkim tzw "biurwom" a potem polecą dalej. Powinni zatem wspomóc nas w proteście bo niewątpliwie po skonsumowaniu " przystawki" w postaci SC oni będą następni...

Na głównej zamieściłem informację o pikiecie.
Uważam, że wszystko wciąż jest możliwe. Przypomnę, że pikieta w 2009 roku, tak jak obecnie tuż przed II czytaniem ustawy o SC, spowodowała wycofanie się decydentów z ucywilnienia.
Do zobaczenia w Warszawie pod KPRM, Sejmem i siedzibą PiS.

W takim razie niech przewodniczący organizują miejsce i datę spotkania, a jeśli to wykonalne także środki lokomocji. Transport zbiorowy jest tańszy.

na głównej zamieściłem informację o pikiecie.
Uważam, że wszystko wciąż jest możliwe. Przypomnę, że pikieta w 2009 roku, tak jak obecnie tuż przed ii czytaniem ustawy o sc, spowodowała wycofanie się decydentów z ucywilnienia.
Do zobaczenia w warszawie pod kprm, sejmem i siedzibą pis.

Super wreszcie ruszamy walczyć o byt nas i naszych rodzin. Aż serce rośnie jak słyszy się o takiej akcji. Uważam tak samo jak Przewodniczący, że wszystko jest jeszcze do wygrania!Musi nas tam być bardzo DUŻO. Bierzmy całe rodziny z dziećmi na pikitę!!

Pojawiają się głosy, żeby ograniczyć pikietę do KPRM i Sejmu ze względu na odległość na Nowogrodzką. To jest 5 km i rzeczywiście z dziećmi małymi może być za daleko.
Trasa przemarszu jest zgłoszona jako propozycja i oczywiście możemy wciąż ją modyfikować, skrócić.
Jakie macie propozycje?

Back
Do góry