WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

LUDZIE ONI CHCĄ NAS SKŁÓCIĆ, TO STRACHY NA LACHY!!!!!!!!!!!!!WYDALI TO ROZPORZĄDZENIE, BO WIEDZĄ, ŻE CZĘŚĆ Z NAS SIE PRZESTRASZY I SZYBCIUTKO WRÓCI DO PRACY, A ONI NIE BĘDA MUSIELI ODDELEGOWYWAĆ LUDZI Z SG DO TEJ ROBOTY, BO STANOWISKA BĘDĄ JUZ OBSADZONE PRZEZ NAS!!!!!!!!!!!!
WIEMY DOBRZE, ŻE TO NIE JEST TAKIE PROSTE, WYOBRAŻCIE SOBIE, ŻE PRZECIEŻ KILKA DNI MUSI UPŁYNĄC, ABY SG ZŁAPAŁA O CO CHODZI W KWITACH, PI RAZY OKO, NIE MÓWIĘ JUŻ O NADAWANIU PROCEDURY CELNEJ I WERYFIKACJI KWITÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOŻE I JEST WYDANE ROZP, ALE JEST TO MARTWY PRZEPIS, BO RZĄD JEST PEWIEN , ŻE ZASTOSOWAŁ DOSKONAŁY STRASZAK I MY WRÓCIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZASTANÓWCIE SIE DOBRZE, TO CO ONI W TYM PISZĄ JEST NIEREALNE DO ZREALIZOWANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIedługo dojdzie do tego że jak przyjedziemy na służbę to bedziemy musieli się meldować SG!!! I tak już teraz w pracy oni strasznie się panoszą i całkowicie nas dyskryminują i uważają że im to wszystko wolno!!! Dlatego też między innymi nasza służba jest tak postrzegana i marginalizuje się jej role!!!

Anonymous napisał:
... każdy przed rozpoczęciem pracy musi być przeszkolony i poinformowany a jak tego nie podpisze to za ew. "lody" których napewno nakręci nie wiedząc czym ryzykuje będzie bekać kierownik kom. org
I napewno będa tego wymagać w pierwszej kolejności dla ochrony własnej dupy :!:

A poziom intelektualny równaj do siebie.[/quote]"oraz inne polecenia przełożonych" - spotkałeś kiedyś takie magiczne teksty? Rozkaz, to rozkaz, niech się dowódca martwi, szczególnie jak go dał na piśmie. A potem można mówić, polecenie przełożonych, przełożeni - polecenie Ministra, Minister - polecenie Premiera, a ten - racja stanu itd itp.
A co do poziomu intelektualnego - tylko ostatni bufon może zakładać, że WSZYSCY SĄ OD NIEGO GŁUPSI.

Poul napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

Jeżeli SG ma robić naszą robotę i ma wszelkie zabezpieczenia służby mundurowych, to dlaczego my nie mielibyśmy ich mieć???????? :evil: :evil: :evil:
Ja pie...le . Żeby coś takiego robić musiałem zdawać egzaminy i otrzymać uprawnienia . Musiałem mieć badania wysokościowe i przeszkolenie BHP. Co to k..wa ma znaczyć?

Anonymous napisał:
Poul napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

Jeżeli SG ma robić naszą robotę i ma wszelkie zabezpieczenia służby mundurowych, to dlaczego my nie mielibyśmy ich mieć???????? :evil: :evil: :evil:
Ja pie...le . Żeby coś takiego robić musiałem zdawać egzaminy i otrzymać uprawnienia . Musiałem mieć badania wysokościowe i przeszkolenie BHP. Co to k..wa ma znaczyć?
jak oni będą obejmować procedurą celną jak oni nawet nie potrafią wymienić ich wszystkich co dopiero wiedzieć kiedy w ogóle można nią objąć. To tylko do kabaretu się nadaje

Kochani już tyle wytrwaliśmy to wytrzymajmy jeszcze dzisiejszą noc i dzień.Zobaczycie rząd posra się ze strachu i pójdzie na każde ustępstwo.
NASZ LOS JEST W NASZYCH RĘKACH!!!Tylko musimy ich jeszcze trochę przetrzymać!

Anonymous napisał:
... ONI NIE BĘDA MUSIELI ODDELEGOWYWAĆ LUDZI Z SG DO TEJ ROBOTY, BO STANOWISKA BĘDĄ JUZ OBSADZONE PRZEZ NAS!!!!!!!!!!!!
WIEMY DOBRZE, ŻE TO NIE JEST TAKIE PROSTE, WYOBRAŻCIE SOBIE, ŻE PRZECIEŻ KILKA DNI MUSI UPŁYNĄC, ABY SG ZŁAPAŁA O CO CHODZI W KWITACH, PI RAZY OKO, NIE MÓWIĘ JUŻ O NADAWANIU PROCEDURY CELNEJ I WERYFIKACJI KWITÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOŻE I JEST WYDANE ROZP, ALE JEST TO MARTWY PRZEPIS...
Ciekawe, czemu STRAŻACY JUŻ KLEPIĄ W NIEKTÓRYCH ODDZIAŁACH granicznych? (słyszałem rozmowę telefoniczną między naczelnikami).
Jak trzeba było, to jako praktykant pierwszego dnia pracy sam przez pół nocy klepałem TIRy na przywozie w Kołbaskowie. A że na czyjeś konto i bez jakiegokolwiek przygotowania? Pikuś, dla mnie to nie było zmartwienie. Dostałem tłuczek obcego faceta, powiedził co mam robić i polazł h* wie gdzie. Idiota? No idiota. I to nie ze straży granicznej. Czort jeden wie, co przez ten czas narobiłem, ale jak przez kilkanaście lat nic nie wylazło, to chyba nic strasznego.
Więc nie róbcie już ze strażaków takich idotów, a z siebie geniuszy. Bo każdy kiedyś się uczył, więc i im się może z czasem udać. :(

Kochani już tyle wytrwaliśmy to wytrzymajmy jeszcze dzisiejszą noc i dzień.Zobaczycie rząd posra się ze strachu i pójdzie na każde ustępstwo.
NASZ LOS JEST W NASZYCH RĘKACH!!!Tylko musimy ich jeszcze trochę przetrzymać!

Każdy we własnym interesie gdy przełożony nakaże takiemu aby udostępnić takiemu strażakowi swój login i konta w systemach aby mógł pracować powinien zarządać na piśmie tego kiedy i kto pracował. Nikt się nie będzie później pytał dlaczego jest nie tak jak powinno tylko zbierzesz po dupie :!:

CIEKAWE KTO SIE TAK PODLOZY I DA STRAZAKOWI WLASNY KOLEK ?

Ludzie, odrobine wyobrazni, bo jak czytam te paniczne posty, ze juz nas straz wygania z przejscia i zamiast nas zaczyna odprawy klepac, to zajadow dostaje ze smiechu.[/b]

ZbujMadej napisał:
CIEKAWE KTO SIE TAK PODLOZY I DA STRAZAKOWI WLASNY KOLEK ?

Ludzie, odrobine wyobrazni, bo jak czytam te paniczne posty, ze juz nas straz wygania z przejscia i zamiast nas zaczyna odprawy klepac, to zajadow dostaje ze smiechu.[/b]
Ja swój kołek dam , może zrobi mi dobrze - gej

spoko... ja jestem dobrej myśli :lol: myślę, że ta zmiana rozporządzenia jest tylko po to ( zauważcie datę - do 11 lutego ) żeby wopiki "robili za młodych" i pomagali w rozładowaniu zatorów na ścianie wschodniej...no bo w sumie po cholerę by był ten ograniczony do 2 tygodni termin ? jeżeli by chcieli nas spacyfikować i zastąpić wopikami ( choć i tak to nierealne ) to by nie określali terminu

Back
Do góry