G
Guest
Gość
SG na piesze do Medyki wysłać!Tam nie trzeba loginów!Niech odprawiają
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
zus -hehehe napisał:ZUS napisał:Słowa, słowa, słowa. Problem w tym, że np sprawa przeniesienia składek z dotychczasowych kont indywidualnych w ZUS nie zrobi się sama po dopisaniu "i funkcjonariusze SC". Więc skończcie piać o rzeczach, o których nie macie pojęcia.Anonymous napisał:nie tyle zamienić co dopisać "i funkcjonariusze SC", a cała procedura to nie miesiąc tylko 1 dzień, bo jak w ostatnich dniach pokazał rząd potrafi działać bardzo prężnie, oby się tylko nie zesrał z tej prężności
to pare sekund dla programisty z Prokomu widać ze w ZUSie sa problematyczni ..
Pracowałem parę lat bez tych kwitów. To inni nie mogą? Bo kto ich o te kwity zapyta? Dyrektor IC? Szef SC? Komendant SG? A może Tusk?Anonymous napisał:e nie tak hop siup a potwierdzenia bezpieczenstwa ? ochrona danych osobowych ?
Anonymous napisał:JAaasne. A tłuczki to se z ziemniaków wycięli? Kto daje uprawnienia i loginy? Ty? Związki? Czy Dyrektorzy IC? Dostęp do systemów to moment. Strażak nie ma dostępu, mija godzina i strażak ma dostęp. Proste?Anonymous napisał:Na logikę nic nie oklepią, przeciez nie maja dostepu do systemów celnych !!!!
colnik napisał:colnik napisał:Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!
m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...
A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!
pies gończy napisał:Anonymous napisał:Czy Wasza kadrowa też jest funkcjonariuszem?
Dla niej też wcześniejsza emerytura?
Odpowiedźcie proszę
jestem funkcjonariuszem z kilkunastoletnim stażem z niejedną nocką za pzuchą i cały czas na placy boju w tzw. produkcji, strajk włoski na zachodzie tez przeżyłem i z udziałem, popieram aktualny nasz protest całym sercem, chcę aby nasza służba była tak samo postrzegana z tymi samymi uprawnieniami co inne mundurówki, i chcę w tym żeby te same prawa mieli biurowcy, tak jak inni biurowcy w innych służbach mundurowych. jeżeli jest się funkcjonariuszem to JEST SIĘ FUNKCJONARIUSZEM obojętnie z linii frontu czy tyłów
Bredzisz. Świstki to tylko papier, który może być potrzebny, a może nie być (w zależności od sytuacji i pytjących o świstek). A jak myślisz, że żaden strażak Tobie intelektem nie dorówna, to idź do idź do psychiatry. W lustrze nie widzisz już przypadkiem Napoleona?Anonymous napisał:Tak i szkolenie z ochrony danych osobowych i świstki z pozwoleniami etc etc, że nie wspomnę o samej obsłudze która dla tych "bystrzaków" jest czarną magią :lol:
Anonymous napisał:Bredzisz. Świstki to tylko papier, który może być potrzebny, a może nie być (w zależności od sytuacji i pytjących o świstek). A jak myślisz, że żaden strażak Tobie intelektem nie dorówna, to idź do idź do psychiatry. W lustrze nie widzisz już przypadkiem Napoleona?Anonymous napisał:Tak i szkolenie z ochrony danych osobowych i świstki z pozwoleniami etc etc, że nie wspomnę o samej obsłudze która dla tych "bystrzaków" jest czarną magią :lol:
Bo oni są grzeczni. Proste?Poul napisał:Jeżeli SG ma robić naszą robotę i ma wszelkie zabezpieczenia służby mundurowych, to dlaczego my nie mielibyśmy ich mieć???????? :evil: :evil: :evil:
A jak GIODO albo prokurator będzie się chciał sprawą zając, to usłyszy z góry: SPIER* DO INNYCH SPRAW. I co zrobi? Wykona.Anonymous napisał:Może i papierek ale jak go nie masz to kłania się GIODO a nawet prokurator. Praca na zbiorze danych osobowych bez upoważnienia to przestepstwo, tylko ktoś musi mieć jaj i złożyć zawiadomienie.
Poczytaj na szczecińskim podforum wypowiedzi dyra Kpicy, np przypowiastkę o psach co podgryzają rękę pana.Anonymous napisał:A my nie jesteśmy grzeczni?
Bredzisz. Świstki to tylko papier, który może być potrzebny, a może nie być (w zależności od sytuacji i pytjących o świstek). A jak myślisz, że żaden strażak Tobie intelektem nie dorówna, to idź do idź do psychiatry. W lustrze nie widzisz już przypadkiem Napoleona?