WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

Jest apel do wszystkich koleżanek i kolegów którzy mają służbe na dzisiejszej nocy:
- DO KOŃCA PROTESTU JEST JUŻ BLISKO POTRZEBA TYLKO OSTATNIEGO WYSIŁKU , DZISIEJSZE NOCNE ZMIANY NA L4 , U/Ż , opieka nad dzieckiem !!! TYLKO TEN OSTATNI WYSIŁEK I OWOCNY KONIEC PROTESTU BĘDZIE BARDZO BLISKI !!!!!!! [/b][/b]

jeżeli nie będziemy mundurówką to niech lepiej Pan Jacek Rostowski sprawdzi rozkład lotów do Londynu, skąd przybył,

...bo na nocnych zmianach będzie tylko hulał wiatr

Jakie konkretnie zmiany są proponowane w Ustawie o Służnie Celnej?Czy jest mowa o tych których zwolniono na wskutek tymczasowego aresztowania?Czy zapomniano o nich?

JA TEŻ APELUJĘ DO CZASU ZAKOŃCZENIA NEGOCJACJI NIE IDŹCIE DO PRACY.
CO GORSZA NA TVN 24 CAŁY CZAS MÓWIĄ O POPRAWIE SYTUACJI NA WSCHODZIE o ODPRAWACH W DOROHUSKU , KOROSZCZYNIE ,BOBROWNIKACH. MÓWIĄ ŻE JEST DOBRZE KOLEJKI POWOLI ZMNIEJSZAJĄ SIĘ.
GRANICA WSCHODNIA PROSIMY WYTRZYMAJCIE JESZCZE TROCHĘ!!.
WIDZICIE JAK TRUDNO JEST ZWIĄZKOWCOM COŚ WYWALCZYĆ, NEGOCJACJE TRWAJĄ JUŻ TAK DŁUGO I KOŃCA NIE WIDAĆ.
ONI TERAZ POTRZEBUJĄ WSPARCIA Z NASZEJ STRONY
NIE IDŹCIE NA NOCNĄ ZMIANĘ

Apel

rozmowy cały czas się toczą ale strona przeciwna podbudowana zaniechaniem protestu kierwców tirów oraz tym że jak podają media na niektórych granicach ruszyły odprawy samochodów stara się znowu wziąć sprawe na przeczekanie. Końca rozmów jeszcze nie widać. Jak wspominałem strona rządowa stara się wziąć wszystko na przeczekanie przynajmniej do godzin wieczornych i uzależnić swoje stanowisko od frekwencji funkcjonariuszy na dzisiejszych zmianach nocnych. Dlatego jest apel do wszystkich koleżanek i kolegów którzy mają służbe na dzisiejszej nocy:
- DO KOŃCA PROTESTU JEST JUŻ BLISKO POTRZEBA TYLKO OSTATNIEGO WYSIŁKU , DZISIEJSZE NOCNE ZMIANY NA L4 , U/Ż , opieka nad dzieckiem !!! TYLKO TEN OSTATNI WYSIŁEK I OWOCNY KONIEC PROTESTU BĘDZIE BARDZO BLISKI !!!!!!!
godz 16:04

APEL SZCZEGÓLNIE GO GRANIC

BRAKUJE BARDZO MAŁO, JESTEŚMY NA OSTATNIEJ PROSTEJ .... CAŁY KRAJ ZA WAMI RUSZYŁ, CAŁY KRAJ NA WAS PATRZY I LICZY .....

NIE PRZYCHODŹCIE DZIŚ NA SŁUŻBĘ, ZOSTAŃCIE W DOMACH

KOLEŻANKI I KOLEDZY Z WSCHODNIEJ GRANICY WYTRZYMAJCIE DO KOMOŃCA NEGOCJACJI.
PROSZĄ CHORZY CELNICY Z URZĘDÓW WEWNĘTRZNYCH.

GOSC napisał:

JA TEŻ APELUJĘ DO CZASU ZAKOŃCZENIA NEGOCJACJI NIE IDŹCIE DO PRACY.
CO GORSZA NA TVN 24 CAŁY CZAS MÓWIĄ O POPRAWIE SYTUACJI NA WSCHODZIE o ODPRAWACH W DOROHUSKU , KOROSZCZYNIE ,BOBROWNIKACH. MÓWIĄ ŻE JEST DOBRZE KOLEJKI POWOLI ZMNIEJSZAJĄ SIĘ.
GRANICA WSCHODNIA PROSIMY WYTRZYMAJCIE JESZCZE TROCHĘ!!.
WIDZICIE JAK TRUDNO JEST ZWIĄZKOWCOM COŚ WYWALCZYĆ, NEGOCJACJE TRWAJĄ JUŻ TAK DŁUGO I KOŃCA NIE WIDAĆ.
ONI TERAZ POTRZEBUJĄ WSPARCIA Z NASZEJ STRONY
NIE IDŹCIE NA NOCNĄ ZMIANĘ

obawiam się że propozycja przedstawiona przez MF ... to po co właściwie te negocjacje.... czy one mogą coś zmienic???? tak sobie myślę!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
straż graniczna - widziałem to rozp.

BUUUUCHCHCHCHAAAAAAAAAAAA

bierzemy jutro wolne - cała Polska

a strazacy robia odprawy BUUUUCHACHACHAAAAAA niech narobią bajzlu

rząd nas straszy martwym przepisem proponuję ich postrszyć jutrzejsza absencja w pracy
Mnie to nie śmieszy. Do 11 lutego strażacy mogą na wschodnich przejściach robić wszystko to, co celnicy. Co z tego, że bezmyślnie, jak praktykanci? Co z tego, że z błędami? Co z tego, że wolniej? ALE MOGĄ. A co będzie po 11 lutego? H* wie. Jak celicy wrócą do pracy to posprzątają po strażakach. A jak nie wrócą, to strażacy w końcu kiedyś się nauczą.
I tyle.

wiadomosc była przez posrednika ale uwazam go za wiarygodnego.Jezeli przyszli bez upoważnienia tzn. ,że maja nas w d... i liczą że się ugniemy uważam,że granicA I WEWNETRZNE POWINNY JUTRO STANAĆ NA NOWO bo widac że jednak bez całkowitego paraliżu w kraju nic nie wywalczymy

colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

Jasne, że chcą nas wydymać od początku i jeżeli negocjatorzy nie będą twardzi to cały wysiłek na marne. Nie dostaniemy nic tylko parę zł na odczepnego żeby media miały co napisać! A potem zaczną konsekwencje wyciągać jeszcze. Tą ustawę o uprawnieniach SG pisali od samego początku protestu i tym właśnie pokazali dobrą wolę i na co ich stać. Mam nadzieję że Sławek Siwy i reszta wiedzą o tym i nie dadzą się zbyć byle czym. Jak mogą pisać ze będą ustawę o S.C. dostosowywać do 2011 roku!!! Przecież mają inne ustawy o służbach mundurowych i można tylko zamienić słowa policja na służba celna i wszystko gotowe można to zrobić w najwyżej miesiąc a nie 3 lata. Ludzie chcą nasz oszukać!!!! Nie dajmy się!!!!

Back
Do góry