WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

jakich głupot?
wiadomo czekamy na komunikat od p.siwego. i to nie podlega dyskusji.
ale jak słyszę konferencje naszego rządu to mnie szlak w trafia.

.

Takich głupot, że ten ma dostać tyle, a ten tyle. Za wcześnie na to. Dlaczego taka niecierpliwość. czekaliśmy tyle lat, a teraz nie możecie poczekać parę godzin.

ludzie sie denerwuje i tyle.,
Ja moge czekac tydzien w ciszy oby tylko potem bylo odrazu wiadomo kto ile dostanie i co sie nalezy.
Bo jak slysze ze potem beda uzgodnienia to wiadomo przydupasy dostana my NIC.
KALAROWNOSC rozwozu zawodowoego.

Mam pytanie do pracownika z IC Gdynia... Jak możesz dostawać 1100 zł netto?? Masz samodzielne stanowisko?? Nie dostałeś karpiowego?? COS JEST NIE TAK??!! Z którego naboru jesteś?? kwiecień , czy ten drugi??

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Kacper napisał:
Anonymous napisał:
Straż Graniczna dostała uprawnienia to dostaniecie 0 zł i zwolnienia z powodu braku zaufania szefa.

do podnoszenia szlabanu baranie!!!!!!!!!!!!!!!!
i sprawdzania plomb

Ten "baranek" to bardzo sympatyczne! Ale i tak wam krwi napsułem

Zapominałem podziekować za wykrzykniki. Pa

Życzę wam żebyście 100 lat dożyli żebyście się chociaż 3 lata emeryturą cieszyli. Na ten Nowy Rok

"Ale i tak wam krwi napsułem" i na pewno nie jedną notatkę do przełożonego na nas

INFO

Witam ponownie , otrzymałem nową wiadomość z negocjacji w MF:
-rozmowy cały czas się toczą ale strona przeciwna podbudowana zaniechaniem protestu kierwców tirów oraz tym że jak podają media na niektórych granicach ruszyły odprawy samochodów stara się znowu wziąć sprawe na przeczekanie. Końca rozmów jeszcze nie widać. Jak wspominałem strona rządowa stara się wziąć wszystko na przeczekanie przynajmniej do godzin wieczornych i uzależnić swoje stanowisko od frekwencji funkcjonariuszy na dzisiejszych zmianach nocnych. Dlatego jest apel do wszystkich koleżanek i kolegów którzy mają służbe na dzisiejszej nocy:
- DO KOŃCA PROTESTU JEST JUŻ BLISKO POTRZEBA TYLKO OSTATNIEGO WYSIŁKU , DZISIEJSZE NOCNE ZMIANY NA L4 , U/Ż , opieka nad dzieckiem !!! TYLKO TEN OSTATNI WYSIŁEK I OWOCNY KONIEC PROTESTU BĘDZIE BARDZO BLISKI !!!!!!!
godz 14:50

Klimat podobno dobry i związki mówią jednym głosem. Pan Ludwiński z UKS nie dostał się do środka- nie jest w Zespole Negocjacyjnym.

jestem cywilem pracuje od lutego.
Nie dostałem tych dodatkowych środków bo rozporządzenie dyrektora którym sie kierują kadry mówi "ze uposażenie dodatkowe jest wyplace tylko osoba co przepracowały min ROK.
i pewnie dlatego tak nie akceptuje Związków zawodowych co głosił sukces ze wywalczyły dla wszystkich po równo karpiowego!
p.s jak już tak sie czepiają ilość dni to niech mi wypłaca mniej ale wypłaca. a tak wkurzony jestem ze sie starałem tyle miesięcy a bywają osoby co w ogóle NIC nie robią a dodatkowe środki obligatoryjnie dostają.
dodamy tyle ze wg moich informacji Naczelnik "był tym zaskoczony" ale CO MNIE TO OBCHODZI!!!

teraz "nasi"decydenci są w Ukrainie....na przesłuchaniu, jak im ułatwień granicznych nie zrobią to.... i takie tam, bardziej boją się obrazić braci Ukraińców niż pomóc własnym obywatelom celnikom, tylko że to bagatelizowanie nas przyniesie wymierne straty dla kraju

Re: INFO

INFO napisał:
Witam ponownie , otrzymałem nową wiadomość z negocjacji w MF:
-rozmowy cały czas się toczą ale strona przeciwna podbudowana zaniechaniem protestu kierwców tirów oraz tym że jak podają media na niektórych granicach ruszyły odprawy samochodów stara się znowu wziąć sprawe na przeczekanie. Końca rozmów jeszcze nie widać. Jak wspominałem strona rządowa stara się wziąć wszystko na przeczekanie przynajmniej do godzin wieczornych i uzależnić swoje stanowisko od frekwencji funkcjonariuszy na dzisiejszych zmianach nocnych. Dlatego jest apel do wszystkich koleżanek i kolegów którzy mają służbe na dzisiejszej nocy:
- DO KOŃCA PROTESTU JEST JUŻ BLISKO POTRZEBA TYLKO OSTATNIEGO WYSIŁKU , DZISIEJSZE NOCNE ZMIANY NA L4 , U/Ż , opieka nad dzieckiem !!! TYLKO TEN OSTATNI WYSIŁEK I OWOCNY KONIEC PROTESTU BĘDZIE BARDZO BLISKI !!!!!!!
godz 14:50

niech to kierowcom powiedzą "na przeczekanie"

I WIDZICIE MOI DRODZY JAK ODBIERAJĄ NASZĄ DOBRĄ WOLĘ? TO MY DO NICH RĘKĘ WYCIĄGAMY A ONI MYŚLĄ ŻE PĘKAMY! NA NOCNĄ ZMIANĘ KTO MOŻE NIECH NIE PRZYCHODZI Z JAKIEGOKOLWIEK ZGODNEGO Z PRAWEM POWODU BO WSZYSTKO PÓJDZIE NA MARNE!!!!

Anonymous napisał:
ludzie sie denerwuje i tyle.,
Ja moge czekac tydzien w ciszy oby tylko potem bylo odrazu wiadomo kto ile dostanie i co sie nalezy.
Bo jak slysze ze potem beda uzgodnienia to wiadomo przydupasy dostana my NIC.
KALAROWNOSC rozwozu zawodowoego.

już w niektórych izba ch słychać że dyrekcje szczególowo sprawdzają od 25.01 kto brał UŻ i kto L4, pytam isę po co, będą weryfikować przy ewentualnych podwyżkach lub awansach, dla pupili tak, dla tych co zostali zmuszeni do delegacji na wschód też, a ludzie na UŻ lub L4 to wszycy prowokatorzy fanie co nie? Słyzałem że niektórzy naczelnicy słysząc o UŻ lub L4 w tym okresie wyraźnie mówili zastanó się co robisz? cfzy to jet mobing czy szantaż, zastanawiam się ilu to funkcjonariuszy zostanie przeniesionych z uwagi na "brak kompetencji" pracujący po kilka lub kilkanaście lat w danej jednostce

Back
Do góry