WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

nie tyle zamienić co dopisać "i funkcjonariusze SC", a cała procedura to nie miesiąc tylko 1 dzień, bo jak w ostatnich dniach pokazał rząd potrafi działać bardzo prężnie, oby się tylko nie zesrał z tej prężności :D

GOSC napisał:

NIE ZAPOMINAJCIE O SYSTEMACH NCTS ,CELINA, ZEFIR , ECS i SZEREGU INNYCH . Z TYM PÓKI CO SG NIE DA RADY
To dadzą radę łamistrajki. A Strażak z czasem i tego się nauczy. Skoro mogą dostawać tłuczki, to czemu nie loginy? MAją czas do 11 lutego, by pokazać jak im idzie nauka. Będą dobrze się starać, to czemu mieliby nie zostać? :?:

czy ktos myślał ze bedzie łatwo
przeciez ze strony rzadu sa NEGOCJATORZY
bedzie dobrze tylko musimy być razem i stanowczo
ja nie wracam z L4
tylko spokój to oni maja nóż na gardle tylko tego nie okazują i nie pokażą do końca
niech wytrwałość będzie z wami

Anonymous napisał:
nie tyle zamienić co dopisać "i funkcjonariusze SC", a cała procedura to nie miesiąc tylko 1 dzień, bo jak w ostatnich dniach pokazał rząd potrafi działać bardzo prężnie, oby się tylko nie zesrał z tej prężności :D
Słowa, słowa, słowa. Problem w tym, że np sprawa przeniesienia składek z dotychczasowych kont indywidualnych w ZUS nie zrobi się sama po dopisaniu "i funkcjonariusze SC". Więc skończcie piać o rzeczach, o których nie macie pojęcia.

Czyżby wszystkim zolom marzyła się mundurówka?? Logistyka, bhp, sekretarki, kadry, płace i inne takie też??No to chyba nie taką Polskę walczyłem.

Anonymous napisał:

Masz rację można to zrobić szybko ale już nie chciałem przeginać pisząc jeden dzień miałem już na myśłi całą legislację to możliwe ale ONI mieli niestety inne zamiary kolego i jak widać wytoczyli armaty na postrach (myślę o tym rozporządzeniiu jw)

Tak collnik pisze prawde-potrafili napisac rozporzadzenie,nawet je opublikowalic(jak sie chce to sie da)-nie sa w ciemie bici-bo nie byliby tam gdzie są-to jest doskonale zaprogramowana strategia-dlatego przez tyle dni nas zwodza,rozmiekczaja,czekaja,az strach nam zajrzy w oczy.

KOLEGA PISZE cyt.
ćwierć wieku w cle
Gość

Wysłany: Wto Sty 29, 2008 3:33 pm Temat postu: nie dajcie się zastraszyć
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Koledzy Celnicy! Na oddziały przyszło faksem rozporządzenie dające nasze uprawnienia do odpraw strażnikom granicznym. Wogóle się tym nie przejmujcie-to całkowita fikcja, która ma służyć jako środek nacisku. Nawet Donek uznał, że nie da się nas zastąpić. Wiecie doskonale, że strażnicy nie mają wiedzy i umiejętności a wyniki ich pracy w naszych kompetencjach spowodowałyby dysfunkcję systemu o szkodliwości widocznej na poziomie UE. Przede wszystkim jednak to rozporządzenie jest sprzeczne z istniejącymi aktami prawnymi-nie ma nigdzie do niego delegacji ustawowej, jest sprzeczne z prawem krajowym i unijnym. To zwykły straszak "
ma racje , więc nie panikujmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

filozof napisał:
Czyżby wszystkim zolom marzyła się mundurówka?? Logistyka, bhp, sekretarki, kadry, płace i inne takie też??No to chyba nie taką Polskę walczyłem.

juz teraz maja wszyscy wiec wal sie. wszyscy sa mobilni- nikt nie wie gdzie jutro zostanie przeniesiony (poczytaj forum co teraz sie dzieje jak rzucaja ludźmu) nikt nie wie czy dzis nie dostanie polecenia wyjazdu.
a zreszta biura o ile widziałes kiedys celnika na oczy tez pracuja w mundurach!!!!

Anonymous napisał:
Czy Wasza kadrowa też jest funkcjonariuszem?
Dla niej też wcześniejsza emerytura?
Odpowiedźcie proszę

jestem funkcjonariuszem z kilkunastoletnim stażem z niejedną nocką za pzuchą i cały czas na placy boju w tzw. produkcji, strajk włoski na zachodzie tez przeżyłem i z udziałem, popieram aktualny nasz protest całym sercem, chcę aby nasza służba była tak samo postrzegana z tymi samymi uprawnieniami co inne mundurówki, i chcę w tym żeby te same prawa mieli biurowcy, tak jak inni biurowcy w innych służbach mundurowych. jeżeli jest się funkcjonariuszem to JEST SIĘ FUNKCJONARIUSZEM obojętnie z linii frontu czy tyłów

ZUS napisał:
Anonymous napisał:
Słowa, słowa, słowa. Problem w tym, że np sprawa przeniesienia składek z dotychczasowych kont indywidualnych w ZUS nie zrobi się sama po dopisaniu "i funkcjonariusze SC". Więc skończcie piać o rzeczach, o których nie macie pojęcia.

to pare sekund dla programisty z Prokomu widać ze w ZUSie sa problematyczni ..

Anonymous napisał:
Na logikę nic nie oklepią, przeciez nie maja dostepu do systemów celnych !!!!
JAaasne. A tłuczki to se z ziemniaków wycięli? Kto daje uprawnienia i loginy? Ty? Związki? Czy Dyrektorzy IC? Dostęp do systemów to moment. Strażak nie ma dostępu, mija godzina i strażak ma dostęp. Proste?

Anonymous napisał:
wiadomo coś już o czymś wiecej w sprawie negocjacji ? do kiedy zamierzają obradować ??

Przeczuwając taktyczne zagranie to minimum do czasu przyjścia nocnych zmian na granicę - zwłoka negocjacyjna aby sprawdzić czy obietnice starczyły żeby za dużo nie dać.

Walić na wolne nie pozwólcie zmarnować tego trudu i poświęcenia nas wszystkich

colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

Back
Do góry