WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!INFORMACJA OD LESZKA Z WARSZAWY!!!!!!!!

ROZMOWY NADAL TRAWAJą NASI REPREZENTANCI STOJA STANOWCZO PRZY NASZYCH POSTULATACH.
ZACHOWAJMY ZIMNA KREW I POCZEKAJMY NA FINAł ROZMóW.
TO JEST PEWNA INFORMACJA Z WARSZAWY.

PRZED CHWILA ZACZęLI ROZMAWIAć KONKRETNIE O EMERYTURACH JAK ROWNIEż BYśMY DOSTALI KAżDY PO 500 ZL NEETO NA KAżDY ETAT.
ZOBACZYMY CO BęDZIE

Anonymous napisał:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!INFORMACJA OD LESZKA Z WARSZAWY!!!!!!!!

ROZMOWY NADAL TRAWAJą NASI REPREZENTANCI STOJA STANOWCZO PRZY NASZYCH POSTULATACH.

PRZED CHWILA ZACZęLI ROZMAWIAć KONKRETNIE O EMERYTURACH JAK ROWNIEż BYśMY DOSTALI KAżDY PO 500 ZL NEETO NA KAżDY ETAT.
ZOBACZYMY CO BęDZIE

ALE TAM NIE MA LESZKA:P!!!NIE SIEJ ZAMETU

PROTEST TRWA!!! NIE IDZIEMY DO PRACY!!!

Ze strony RMF FM z g. 17.00:

Spotkanie celników w resorcie finansów bez konkretów

Od godz. 10. w resorcie finansów toczą się negocjacje celników. Celnicy nie są zadowoleni, bo rząd przyjął nowelizację bez konsultacji społecznych, a same rozmowy idą jak po grudzie. Strony zdążyły sprawdzić listy obecności i odczytać żądania.

Nie zaczęły się jeszcze negocjacje nad żadnym punktem porozumienia. Jak ustalił RMF FM, związkowcy wciąż domagają się od szefa służby celnej Jacka Dominika pełnomocnictw i gwarancji od premiera. To, że może z nimi rozmawiać wcale nie oznacza, że może podejmować kluczowe decyzje i podpisać z nimi wiążące porozumienie. Celnicy zapytani o szansę na porozumienie, odpowiadali, że są one nikłe. Tym samym szansa na powrót wszystkich celników do pracy też jest niewielka.

Re: rany

normalny1 napisał:
Ludzie co wy pie....cie o tym rozporządzeniu dla SG...., a któryś z was zastanowił się jakie są zasady legislacji, a co mieli im wpisać..... sprawdzanie plomb........ No trochę rozumu i powagi, od takie rozporządzenia świat w cle się jeszcze nie zawali......
A co do ewentualnych emerytur mundurowych, to należą się one wszystkim tak samo jak w Policji i innych służbach...... Nie dzielcie ludzi, ja pracowałem na oddziale, pracowałem w UC i pracuje w IC i co mi się nie należy, a te wszystkie nocki na granicy, to już się nie liczy.... a niedoetatyzowanie w izba i kosmiczne ilości spraw przypadających na jednego funkcjinariusza to pryszcz..... trochę szacunku dla innych.... a zadaliście sobie pytanie czy objęcie tylko części funkcjonariuszy systemem emerytur mundurowych byłoby konstytucyjne??? Ludzie zanim zaczniecie wypisywać bzdury zapraszam do literatury prawniczej to nie boli tylko trzeba poświęcić temu odrobinę czasu......
Natomiast odnośnie wyników negocjacji to może poczekajmy wszyscy na oficjalny komunikat, bo te dyskusje nas kompromitują.....
I żeby nie było protestuję tak samo jak inni i też wiele rzeczy denerwuje mnie w naszej służbie.....
i na koniec, jeżeli będą jakieś pieniądze na podwyżki to wszyscy powinni dostać po równo (i nie jestem w grupie uprzywilejwanych finansowo funkcjonariuszy) - proszę o odrobiną pokory i rozumu......

zgadzam sie z toba, sam pracowalem dlugo na granicy, teraz w biurze, ale kilka tygodni temu zostalem przeniesiony juz ktorys raz na 1 miesiac na granice w ramach "wzmocnien swiatecznych" - no to teraz prosze jakiegos madrale, zeby wyliczyl mi emeryture...

Moim skromnym zdaniem (obym się mylił), bierą nas na przetrzymanie. Jeżeli na nocną zmianę przyjdziemy do pracy powiedzą naszym przedstawicielom - "Czego wy jeszcze chcecie? Celnicy są zadowoleni z tego co proponujemy. Już cali w skowronkach zap..... na granicach, a wy nam nadal coś marudzicie"
NIE DAJMY IM TAKIGO ARGUMENTU!!!

K-wa :twisted: :twisted: :twisted: Może jakby Fołta w piątek weszła na te pieprzone rozmowy, nie rozciągnęłoby sie wszystko w czasie i ..........

Poropozycja

informacja do negocjatorów.UC wewnętrzne jadą na delegację na wschód celem rozładowania kolejek w chwili podpisania POROZUMIEIENIA z naszymi przedstawicielami.

Anonymous napisał:
zgadzam sie z toba, sam pracowalem dlugo na granicy, teraz w biurze, ale kilka tygodni temu zostalem przeniesiony juz ktorys raz na 1 miesiac na granice w ramach "wzmocnien swiatecznych" - no to teraz prosze jakiegos madrale, zeby wyliczyl mi emeryture...

Zgadza się. Mogą nas przenosić. Jak miał wejść KAS to tam był zapis, że mobilni mają po 15 latach emeryturkę a reszta nie. Zastanawialiśmy się wtedy co będzie z nami (jestem mobilny) jak przepracujemy w WZP lat 14 i wtedy nas przeniosą. Emerytura pa pa? Tu jest podobne zagrożenie. Jak zdefiniuje się, że np. tylko zoll graniczny i mobilny mają emerytury mundurowe a reszta nie, to zobaczycie, że w odpowiedniej chwili przeniesie się go do biura.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
wiadomośc potwierdzona na 100 % rozmowy przełożone na jutro chcą nas przetrzymać. kto w nocy idzie na zmianę ja na pewno nie

podejżewam że kierowcy TIR nie przetrzymają tego...

wg mediów kierowcy odpuścili, bo sytuacja na granicy dochodzi do normy

co to znaczy?

To znaczy, że rząd ma nas w d....
Typowe przetrzymanie. Wczoraj uniki i obiecanki, tylko wróćcie do pracy, a w między czasie filtrowanie środowiska, przygotowywanie planu awaryjnego itp. Czy to pierwszy raz takie numery?
Od poniedziałku tylko liczą w całej Polsce ile osób przychodzi do pracy. Jak by w poniedziałek powtórzył się piątek z całej Polski, to byłoby juz po herbacie, a tak przyjdzie nam objeść się smakiem. Pa,Pa, ale chcia łbym się mylić. :evil:

winny jest tylko dorohusk ze tak toczą sie rozmowy!!!!!!!!!!!!!
chcieli pokazac jacy to sa sumienni przed SSC I JAK MU UFAJą.
TERAZ TO MOZEMY SIE W NOS POCAłOWAC
DOBRANOC.JUTRO IDE DO PRACY
OD POCZATKU WIEDZIAłAM,żE NIC SIę NIE UDA.
GRANICA DAłA CIAłA TERAZ KIEDY POWINNA ZACHOWAC SIE DO KONCA Z ZIMNA KRWIą!!!!!!!!!!!!1

Anonymous napisał:
normalny1 napisał:
Ludzie co wy pie....cie o tym rozporządzeniu dla SG...., a któryś z was zastanowił się jakie są zasady legislacji, a co mieli im wpisać..... sprawdzanie plomb........ No trochę rozumu i powagi, od takie rozporządzenia świat w cle się jeszcze nie zawali......
A co do ewentualnych emerytur mundurowych, to należą się one wszystkim tak samo jak w Policji i innych służbach...... Nie dzielcie ludzi, ja pracowałem na oddziale, pracowałem w UC i pracuje w IC i co mi się nie należy, a te wszystkie nocki na granicy, to już się nie liczy.... a niedoetatyzowanie w izba i kosmiczne ilości spraw przypadających na jednego funkcjinariusza to pryszcz..... trochę szacunku dla innych.... a zadaliście sobie pytanie czy objęcie tylko części funkcjonariuszy systemem emerytur mundurowych byłoby konstytucyjne??? Ludzie zanim zaczniecie wypisywać bzdury zapraszam do literatury prawniczej to nie boli tylko trzeba poświęcić temu odrobinę czasu......
Natomiast odnośnie wyników negocjacji to może poczekajmy wszyscy na oficjalny komunikat, bo te dyskusje nas kompromitują.....
I żeby nie było protestuję tak samo jak inni i też wiele rzeczy denerwuje mnie w naszej służbie.....
i na koniec, jeżeli będą jakieś pieniądze na podwyżki to wszyscy powinni dostać po równo (i nie jestem w grupie uprzywilejwanych finansowo funkcjonariuszy) - proszę o odrobiną pokory i rozumu......

Takich jak w jest wielu, też pracowałe na granicy, potem OC wew. a teraz jestem chyba merytoryczny............ i protestuje ......choć moje sprawy czekają na mój powrót z L4

Wrrrrrrr
Granica "dała ciała"??? Granica "powinna"????
A czy wszyscy z wewnętrznych solidarnie poparli akcję granicy? Tak z reka na sercu- wszystkie wewnętrzne oddziały staneły?
Pipeprzenie głupot teraz...

Anonymous napisał:

ZOBACZYMY CO BęDZIE

TY czy tonie przypadkiem Leszek KACZYŃSKI bo chyba nie MILER :)

Negocjacje na pewno trwają, jeden z nich nie odbiera telefonu, a miał odbierać gdyby się skończyło. Jeśli ktoś pisze, że wie coś na 100% to jest to kłamstwo.

TEKSTY NIEKTóRYCH ROWNIEż SA NA POZIOMIE RACZEJ NIE PORAżAJąCYM.WIECEJ MOGLIśCIE TUTAJ PISAć,PODAWAJCIE WIęCEJ SZCZEGółóW żEBY CAłA POLSAK WIEDZIAłA ,żENIE JEST PO NASZEJ MYSLI I MIAłA Z NAS NIEZłY UBAW.BAWCIE SIę DOBRZE

Anonymous napisał:
winny jest tylko dorohusk ze tak toczą sie rozmowy!!!!!!!!!!!!!
chcieli pokazac jacy to sa sumienni przed SSC I JAK MU UFAJą.
TERAZ TO MOZEMY SIE W NOS POCAłOWAC
DOBRANOC.JUTRO IDE DO PRACY
OD POCZATKU WIEDZIAłAM,żE NIC SIę NIE UDA.
GRANICA DAłA CIAłA TERAZ KIEDY POWINNA ZACHOWAC SIE DO KONCA Z ZIMNA KRWIą!!!!!!!!!!!!1
JESZCZE IM POKAŻEMY!!!!!!!!!!!! SPOKO, A CZY INNE ODDZIAŁY SA CZYSTE, POPATRZ CO ROBI KOROSZCZYN ,HREBENNE I MEDYKA!!!!!!!!!!!!

Back
Do góry