WIADOMOŚĆ Z NEGOCJACJI WTOREK 29 Styczeń

A Remkowi chyba role się pomyliły. Zamiast apelować do rozsądku to podgrzewa atmosferę. Zryw był oddolny od samego początku. Było dobrze póki związki nie podczepiły się pod protest, łącznie z Siwym. Przez wtorek, środa, czwartek, piątek - związki zawodowe nawet nie wiedziały jak zareagować. Teraz gdy czas końzyć i podpisać sensowne porozumienia z opcją pożniejszych negocjacji szczegółów (ewentualnych protestów ostrzegawczych) to oni podgrzewają atmosferę i wzywają do dalszej awantury . Służba Celna straci na pewno, gospodarka traci, rządzący tracą cierpliwość. Niektórym wydaje się, że są niezastąpieni, a do celiny i ncts trzeba geniuszy. Bzdura. Związki zawodowe gotują Wam niezłą rzeź.

Te, "rozsądek" a na czym miałaby ta rzeź polegać, przecież do tej pory nikt nie odmówił podjęcia obowiązków służbowych. W majestacie prawa nie możliwości ukarania za chorowanie.

NIE ODPUŚCIĆ ZŁODZIEJOM!!!TAK ZŁODZIEJOM OKRADAJĄ NAS OD TYLU LAT!!!! WALCZYĆ O SWOJE DO KOŃCA !!! TYM CO SIĘ SPRZEDAJĄ HAŃBA!!! NIE ODPUSZCZAĆ !!!DO SKUTKU WALCZYĆ O SWOJE!!!CI CYNICY I OBŁUDNICY Z RZĄDU NIECH NIE PIEPRZA ŻE CHCĄ COŚ DLA NAS ZROBIĆ!!LUDZIE ONI NAS WYDYMAJĄ JAK TERAZ ODPUŚCIMY!!!NIE DAJMY SIĘ!!!!

Bracia przed sekundą rozmawiałem z S.Siwym- numer swojej komórki podał na forum więc każdy może zadzwonić. Zadałem mu pytanie czy możemy liczyć na to że coś dziś jeszcze nam napisze na forum? Uzyskałem taka oto odpowiedz ze jeszcze negocjują ! Jeżeli rozmowy zostana zerwane to napisze od razu na forum, natomiast jeżeli nie i zostana przedłużone o kolejny dzień to obowiązuje go zakaz wynoszenie informacji poza MF .Tak podobno ustaliły obie strony . To tyle -sam nie wiem co o tym myśleć? Telewizji juz nie oglądam bo mówia półprawdę lub zupełnie kłamią! Trzymajmy się. Pozdrawiam Wszystkich celnych NIE DAJMY SIĘ.

cło

powiadomcie negocjatorów żeby puszczali cynk co się dzieje bo strona rządowa podaje że jest ok, a wy bracia celnicza nie róbcie zadymy między sobą i nie szukajcie winnych tylko trzeba czekać na informację, jeszcze raz apeluję o spokój i powiadomienie negocjatorów żeby zrobili przerwę i powiadomili nas i media bo w końcu wszyscy wrócą do pracy.

Tak, niech przedstawią jaka jest obecna sytuacja w negocjacjach
Musimy to wiedzieć,bo nie wiadomo czy iść czy nie iść do pracy!!!

Re: cło

celnik 1 napisał:
powiadomcie negocjatorów żeby puszczali cynk co się dzieje bo strona rządowa podaje że jest ok, a wy bracia celnicza nie róbcie zadymy między sobą i nie szukajcie winnych tylko trzeba czekać na informację, jeszcze raz apeluję o spokój i powiadomienie negocjatorów żeby zrobili przerwę i powiadomili nas i media bo w końcu wszyscy wrócą do pracy.

NA TO WSZYSCY CZEKAMY !
mój synek modlił się żeby sie te strajki skończyły ...
wytrwajmy!!!
:?

rozsądek napisał:
A Remkowi chyba role się pomyliły. Zamiast apelować do rozsądku to podgrzewa atmosferę. Zryw był oddolny od samego początku. Było dobrze póki związki nie podczepiły się pod protest, łącznie z Siwym. Przez wtorek, środa, czwartek, piątek - związki zawodowe nawet nie wiedziały jak zareagować. Teraz gdy czas końzyć i podpisać sensowne porozumienia z opcją pożniejszych negocjacji szczegółów (ewentualnych protestów ostrzegawczych) to oni podgrzewają atmosferę i wzywają do dalszej awantury . Służba Celna straci na pewno, gospodarka traci, rządzący tracą cierpliwość. Niektórym wydaje się, że są niezastąpieni, a do celiny i ncts trzeba geniuszy. Bzdura. Związki zawodowe gotują Wam niezłą rzeź.
A masz jakiś pomysł na to co dalej robić? Czy chcesz, żeby tylko strajkować? Przecież ktoś musiał iść negocjować!!!!. To kto miał pójść? Popadacie w totalną paranoję!!! Bez żadnego pomysłu. Już podają, że straty budżetu Państwa w stosunku do spedytorów to 350 mln PLN. Za chwilę okaże się, że zabraknie nawet na te 500 co juz obiecali.

cło

jeszcze raz proszę o przekazanie przez delegetów komunikatu bo zaczyna się robić rozłam za długo brak jest jakiejkolwiek informacji , niech chociaż poinformują że dalej negocjują- ale osobiście

Niczego nie zabraknie, jak będzie trzeba to zawsze znajdą kogoś, komu zabrać - do tej pory to zawsze byliśmy my.

NIE PODDAWAJCIE SIĘ!!!

INFO

Negocjacje cały czas trwają. Jak wiadomo strony ustaliły że nie będą o niczym informować do końca spotkania. Jak powiedziała mi jedna osoba przypatrująca się temu spotkaniu , cały czas na bieżąco stronie rządowej są dostarczane najświeższe meldunki z granic i urzędów. W meldunkach są dane o stanach osobowych oraz o przerobowści. Po każdym meldunku twarze negocjatorów strony rządowej są coraz bardziej pogodne.
godz 19:54

Jedynym naszym argumantem maga być zablokowane granice!!!!!Jak tylko kolejki sie zmniejszyły widziecie co robią. JUTRO WOLNE

cło

to powiedz in żeby zmienili zasady bo jak sam zauważyłeś oni dostaję informację a my nie, chyba jest im to na rękę bo oni się komunikują a nam usta zamkneli umową , ludzie chcą coś wiedzieć.

No to 20.15 i wszystko jasne będzie .....

GRANICO OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

UŻ, L4, Opieka, nie wiem co jeszcze ...... ale nie przychodźcie

Oni nie zamierzają przystać na emerytury mundurowe. MInister Fin. na konferencji o 14.40 na pytanie czy wiadomo ile będą budżet kosztować emerytury dla celników powiedziął że nie mają takich wyliczeń, jak by chcieli to wstępny bilans by był

Back
Do góry