Informatycy urzędowi (czyli także ja) będą mieć C2 - według MF najwięcej (ze wszystkich komórek) realizujemy zadań z grupy C2- 56% !!!
W izbie to dużo lepiej wygląda z tą różnica że jestem sam w urzędzie i nie ma kto mi pomóc podpowiedzieć jak problem rozwiązać. Telefony do IC kończą się informacją ze " u mnie działa" lub "zadzwoń do koordynatora krajowego" lub "coś tam zobaczymy". I co? Oczekuje się że problem rozwiążę bez żadnej pomocy i w podziękowaniu C2 dostanę?
Nie obrażając nikogo w izbie jest kilku ludzi w komórce i łatwiej im się poradzic nawzajem- B2 dostaną. Niech dostaną ale dlaczego C2 za podobne zadania w urzędzie?
MF ma gdzieś, ze dajac mi C2 przygasi moją kreatywność, na czym tak naprawdę mogą ucierpieć koledzy i koleżanki. W poprzednich projektach wartościowania C3 miało być dla aplikanta a C2 dla młodego. Teraz pół urzędu czy oddziału w "nagrodę" za 15 -20 lat wzorowej służby dostanie marne c2!
Dla większości C2 to będzie nic innego jak policzek wymierzony nie wiadomo właściwie za co! No za co?
Ścieżka kariery - jak przypną nam stanowisko to się od niego nie odczepimy a ja w jednoosobowej komórce to na jakie stanowisko mam niby w ramach ścieżki kariery zawodowej przeskoczyć? Nawet gdybym był podłym człowiekiem i czekań na cudze potknięcie u mnie się żadne stanowisko nie zwolni. Wniosek? Tak zdemotywować do pracy jak nasz szef nikt nie potrafi! Po co sie starać skoro nie może być ani gorzej ani lepiej?
Wiec proszę, jak ktoś jeszcze raz napisze ze informatycy mają dobrze niech dopisze IZBOWI bo kiedyś nie wytrzymam i inwektywę komuś poślę
Przy C2 i pensji adekwatnej do stanowiska dłuuugo będa teraz szukać kogoś na moje miejsce
)). Pozostali funkcjonariusze też nie mają tak źle bo ofert pracy na rynku jest niemało- wszystko zalezy od regionu. Szukającym nowego zajęcia życzę szczęścia i pamiętajcie - to wartościowanie to ten cud w ramach modernizacji obiecany. Nie liczcie na lepsze stanowiska po wartościowaniu bo nikt Wam dobrowolnie go nie odstąpi. To smutne ale jedynym wyjściem będzie chyba tylko odejście.
Przełożonym to chyba nie będzie przeszkadzało (chwilowe zachwiania kadrowe) bo liczą już dodatki do stanowiska....
Przeczytajcie wszyscy uwagi Pani Profesor do projektu wartościowania. suchej nitki na tym nie zostawiła. Wyrwali jej z kontekstu jedno zdanie w którym napisała że co do zasady idea słuszna.... tylko że dopisała warunki których u nas nie spełnią....
Poza tym zastanawiam się po co MF zasięga opinii eksperta skoro polemizuje z nim??? Ja są tacy dobrzy że wiedzą lepiej? Chcieli ten swój bubel uwiarygodnić jakimś fachowcem- no i nie za bardzo im wyszło. Udało się wyrwać jedno zdanie i do uzasadnienia projektu je wkleić - jednak sens tego zdania jest inny czytając całośc.
Manipulacja manipulacja i jeszcze raz manipulacja!
Żygam/rzygam tym wszystkim !!!!