Wartosciowanie

opinia Pani Profesor, podobnie jak cały proces wartosciowania był utajniany przez MF. Jak wreszcie przesłali projekt do konsultacji zostali zmiażdżeni merytorycznymi uwagami - wtedy wciąż nie znaliśmy treści opinii Pani Profesor. SSC standardowo, tzn. tak jak przy innych aktach prawnych uwzględnił wybiórczo jednostkowe nasze uwagi nie zmieniając co do zasady nic ze swojej pierwotnej wersji projektu - co z tego, że doszło po jednym mł. ekspercie w 10-o osobowym OC czy innych komórkach. Potem na wszystkie strony świata informował, podobnie jak przy innych projektach, że wsłuchał się i głęboko zastanowił a nawet uwzględnił uwagi związków. To zwykła manipulacja.

Wrcajmy do tematu. Informujcie czy w Waszych jednostkach ludzie deklarują przystąpienie do protestu? Jak granica, jak GM, Dozór, inne?
Przesyłajcie na razie także info o tym co myślicie o wartościowaniu do FAKTU http://www.fakt.pl/kontakt/

Ostatnia edycja:
Jeszcze nie wszyscy dokładnie wiedzą jak zostali niedowartościowani. Ustalmy konkretny termin naszych działań. A koledzy i koleżanki ze Wschodu nas popierają?

A GM tez tworzą ludzie. Oni również są zwartosciowani w uwłaczający sposób. Jesteśmy jedna formacja. Nie bójmy się gróźb, żyjemy w demokratycznym państwie i mamy prawo dać wyraz swojemu niezadowoleniu. To nie Kapica tworzy SC, to my ja tworzymy, swoja codzienna ciężką praca.

z mojego punktu wartościowanie jest teoretycznie OK (te podziały A,B,C) pod jednym warunkiem. Płaca tego funkcjonariusza z grupy C ma być wyższa- czyli nie reforma wartościowania a zamiana wskaźników.

To ze kierownik będzie zarabiał o 2 tys więcej od funkcjonariusza OK? Wiecznie kierownikiem nie będzie. Tylko niech ten z grupy C ma minimum 3.000 zł netto podstawy. B- 3500zł itp..

Jak wygląda orientacyjny podział na A, B, C? 10%,20%,70%? Przecież nie dadzą każdemu kategorii B.

Ostatnia edycja:
protest

Wschód czeka na termin ogólnopolski protestu!!! Tylko żeby nie było tak jak w 2008 roku, że granica stanie a reszta będzie zwlekała. My jesteśmy zdesperowani i gotowi. Czekamy na konkretny termin. Wiem co mówie, gdyż to właśmie "my" pokazaliśmy wam w styczniu 2008 jak się to robi.

Protest

:mad: Tak, nie A pociągną służbę! Ciekawe czy kogoś z nich nawiedziła refleksja, że zbyt lekko smażyli nam los kategorii C. Niech nie liczą na wsparcie ze strony niższych B. Z premedytacją zaserwowano nam takie paranoidalne emocje. Czas by winni wypili to co nawarzyli.

Trzeba wziąć pod uwagę, że wszystkie OC wewnętrzne i graniczne mają głównie C także nawet eksperci z IC, UC nie poradzą sobie z odprawami, bo pierw trzeba mieć o nich jakieś pojęcie :)

Kto tu jest głupszy od głupszego??

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Ministerstwo uznało ludzi z o/c oraz grup mobilnych za totalnych imbecyli i roboli do tzw. "łopaty".

I poszło... wartościuje się odpowiednio ludzi a nie stanowiska pracy.
Punkty pod danego człowieka kosztem innych... jawne skurw.....wo.

Panie Sławku, ustalmy termin. Czekamy... Przygotujmy się i tym razem nie odpuśćmy. A jak sobie chcą pracować w tych izbach to wolna wola, ale granica i tak jest najważniejsza. Tego najbardziej boi się Kapica. A SG i tak nie podoła naszym obowiązkom. Bo to, że byli na kilku krótkich szkoleniach nie robi z nich FC. A poza tym oni mają również swoje sprawy. Ich też próbują zrobić w konia z emeryturami.

I taka moja refleksja. Panie Sławku, jest Pan jedną z niewielu osób, których Kapica obawia się najbardziej. W dyskusji z Panem nie miałby żadnych szans. I dlatego tak bardzo Pana unika, robi Panu pod górę, wykorzystuje swoje stanowisko do prywatnych rozgrywek. Ale! I co najważniejsze - na szczęście SSC nie jest się dożywotnio.

popieram

Jestem byłym celnikiem, w tej chwili pracuję w sektorze prywatnym ale sprawy sprawnego funkcjonowania organów celnych są mi jak najbardziej bliskie. Ostatnio zetknąłem się z brutalną machiną waszej administracji , która próbuje narzucić mi niezgodnie z prawem własne reguły. Mimo ze nie pracuję już w służbie mam tam sporo znajomych i widząc co się dzieje popieram waszą akcję. Nie chcą rozmawiać ze swoimi pracownikami , a nie podmiotami gospodarczymi to po co są. Zróbcie protest , ale z głową zapoznaje opinię publiczną o co chodzi, aby nie było tak jak poprzednim razem. Niech wszyscy dowiedzą się jak niezgodnie z prawem postępuje się w przyjaznym państwie należącym do UE.

Zadania do SOWY powinny być wpisywane zgodnie z zakresami obowiązków, niestety wpisuje się konkretnym osobom zadania na pałę (najwyżej zwartościowane ) bez uwzględniania czy kiedykolwiek je wykonywali i wchodzi B3-B1 a dla reszty zostają nisko zwartościowane ochłapy.

Jeżeli szanowny SSC czyta te wpisy to może łaskawie wypowie się w kwestii takiego oszukiwania przy wartościowaniu. Czy ktoś to będzie jeszcze weryfikował? Opis i wartościowanie miało być sprawiedliwe. Tylko dla kogo? Dla kolesiostwa? Znajomych? Rodziny?

Jeżeli szanowny SSC czyta te wpisy to może łaskawie wypowie się w kwestii takiego oszukiwania przy wartościowaniu. Czy ktoś to będzie jeszcze weryfikował? Opis i wartościowanie miało być sprawiedliwe. Tylko dla kogo? Dla kolesiostwa? Znajomych? Rodziny?

do tego zacnego grona dodam jeszcze włazidupców

Back
Do góry