uchodźcy na granicy

Nie potrafimy medialnie na arenie międzynarodowej wykorzystać nawet tego co oczywiście przechyla szalę na naszą stronę. Zabezpieczenie medialne mniej niż zero.

W pierwszym poście napisałeś, że "CDU/CSU przegrało wybory najwyżej w historii".

Przegrali 10 mandatami.

Specjalnie też podałem kto się wzmocnił - Zieloni (nie AfD). Może coś ci do głowy wpadnie.
A ile mieli wcześniej mandatów?

Swoich też za bardzo nie znam, bo jestem tylko specjalistą z mnożnikiem 2,048 (czyli dno)to nie muszę się spinać😁 W sumie nie wiedziałem, że celnik decyduje kogo wpuścić a kogo nie. To przez 15 lat źle robiłem, że wpuszczałem wszystkich bo już byli po kontroli paszportowej SG? I jak mógłbym kogoś zatrzymać bez ŚPB, poprosić, żeby sobie zawrócił😂? Kurde masakra😂. Składam samokrytykę😂.
Ale politycy partii rządzącej mówili, że jak tylko emigranci przejdą na oznaczone przejście to wszystko będzie dobrze, no to przeszli i co? A opozycja znów wali w rząd, jak w tamburyn.
Jak bardzo blisko mi do Twojej teorii, Kolego

A ile mieli wcześniej mandatów?
Na przykład.

1998rok.

CDU+CSU - 245 mandatów
SPD - 295 mandatów

Różnica 50 mandatów.

Najmniej w historii (gdyby zliczyć łącznie obie partie CDU+CSU) to 139 mandatów w 1949 roku.

Generalnie jest to jakaś tam statystyka. Pewnie bym olał temat gdyby kłamca AdamDworcow nie postawił kłamliwej tezy i następnie próbował argumentować ją wynikami wyborów do Bundestagu.

Co do tezy AdamDworcow.
Licząc na odrobinę refleksji dorzuciłem informacje o AfD (2017- 94 mandaty, 2021-83 mandaty) i Zielonych (2017- 67 mandatów, 2021- 118 mandatów). Oczywiście sprawa nie jest taka prosta, ale akurat tych uchodźców w wyborach 2021 nie widać, za to widać proekologiczne spojrzenie niemieckich wyborców.
Gdyby kryzys uchodźczy z 2015 roku miał negatywny wpływ na wybory do Bundestagu to już w 2017 CDU/CSU przegrałaby wybory (uzyskali wtedy łącznie 93 mandaty więcej od SPD).

Uczciwie należy dodać, że głosowanie do Bundestagu jest inne niż do naszego Sejmu. Tam Niemiec oddaje 2 głosy: jeden na kandydata, jeden na partię. Są pewne tego konsekwencje, ale to nie czas ani miejsce.

Ostatnia edycja:

Ktoś mnie wcześniej zapytał "czy szkoda mi tych uchodźców czy migrantów". Tak, szkoda.... Szkoda ich również żołnierzom, strażnikom i policjantom pilnujących granicy. Jesteśmy tylko ludźmi... Dowódca żołnierzy z 11 lubuskiej trafnie to określił, oni nie są przeciwko tym co są przed nimi, lecz dbają o tych co są za nimi...

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
A czy funkcjonariuszy nie czeka kolejna w historii służby alokacja ...????

Back
Do góry