K
konstruktor
Gość
sorki,że się tak powtarzam ale mnie ciągle wywala z kompa i nie wiedziałem, że te wiadomości jednak przechodzą
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
bob-budowniczy napisał:mam kilka propozycji, może się przydadzą, ale najpierw (zanim nie przepiszę fragmentów) zinterpretuję to co powyżej:
1.kierownicy/naczelnicy w związkach - uśmiecham się, bo nie mogę sobie tego wyobrazić, chociaż chciałbym aby mój kierownik był...
- myślę, że będzie odgórny nacisk, że sami nie będą chcieli być w związkach
ogólnie mam mieszane uczucia:
ZA - zgadzam się, że nie można zabronić itd o czym powyżej tym bardziej , że są wartościowi ludzi na tych stanowiskach, a poza tym to bardziej podzieli społeczność celniczą, a przecież naczelnik to też celnik i dobrze by było gdybyśmy dążyli nie do konfrontacji tylko wizerunku NOWOCZESNEGO ZWIĄZKU, który będzie dążył podchodząc do rozmów z troską do problemów SC (swoim pozytywnym nastawieniem do rozmówcy będzie zmuszał go do tego samego) na zasadzie słuchania i skłaniania do słuchania - wspólna praca nad jednym z 2 płaszczyzn oddolnej i odgórnej, nie skreślając niczego zanim się cokolwiek zrobi
PRZECIW - obawiam się osób podstawionych prze władze np.dyrektorów lub wyżej, aby skłócić lub rozwalić od środka
bob-budowniczy napisał:Moim zdaniem do Związku powinno się zezwolić należeć WSZYSTKIM CHĘTNYM funkcjonariuszom i pracownikom.
Ale osoby na stanowiskach kierowniczych w IC/UC nie powinny móc zajmować stanowisk reprezentatywnych w związku. Taki zapis w statucie wyeliminuje osoby z kierownictwa SC, które chciałyby należeć do związku tylko po to, aby nim manipulować. :idea: :!: :!: :!:
digital41 napisał:shift to jest nie do uniknięcia popatrz na policje SG Strażaków na lini do 30%
reszta boczkiem boczkiem
pepegwyskocz napisał:Nic z tego nie wyjdzie. W Urzędach wewnetrznych nikt nie mówi o związkach, niezależnie czy nowych, czy starych.
pepegwyskocz napisał:Nic z tego nie wyjdzie. W Urzędach wewnetrznych nikt nie mówi o związkach, niezależnie czy nowych, czy starych.