Dlczego tak myślisz?Świetna wiadomość ! Czekam na uzasadnienie, może być ciekawe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dlczego tak myślisz?Świetna wiadomość ! Czekam na uzasadnienie, może być ciekawe.
CzekamyW dniu 26-02-2024r. zapadł pierwszy wyrok WSA w tej sprawie. Sąd uchylił zarówno zaskarżoną decyzję SKAS, jak też decyzję DIAS, stąd wnioskuję, że wbrew stanowisku administracji sąd uznał drogę administracyjną jak i nasze stanowisko za zasadne. Kolejna nasza sprawa jest w toku. Więcej informacji przekażę po otrzymaniu uzasadnienia
Być może sąd w uzasadnieniu przyzna merytoryczną rację skarżącemu i nakaże wydać pozytywną decyzję?Dlczego tak myślisz?
Trzeba mieć nadziejeęByć może sąd wskazał na merytoryczną wadliwość decyzji DIAS i tym samym uznał naszą rację
Jeżeli masz na myśli pracowników korpusu służby cywilnej (głównie byłej instytucji sz. n. p.), którzy stali się funkcjonariuszami Służby Celnej to okres o który pytasz należy liczyć w zależności od daty zatrudnienia w służbie cywilnej.A jaki okres by nam zaliczono czy od 1999r.
Czyli jesli bylam zatrudniona w 1996r. to od tego roku jak cos to bedzie sie liczyć?Jeżeli masz na myśli pracowników korpusu służby cywilnej (głównie byłej instytucji sz. n. p.), którzy stali się funkcjonariuszami Służby Celnej to okres o który pytasz należy liczyć w zależności od daty zatrudnienia w służbie cywilnej.
Art. 99 ust. 8 ustawy o Służbie Celnej 2009r. (a wcześniej art. 22b ust. 8 ustawy o Służbie Celnej z 1999r.) wskazuje w jakiej sytuacji okres stażu w służbie celnej wlicza się do Służby Celnej. Nie ma tam żadnej daty granicznej w szczególności taką datą nie jest 01-09-2023r. Skoro jednak prezentujesz takie stanowisko, to znaczy, że spotkałeś się z odmową. Ja również ale później odwołałem się do sądu, który uznał moje roszczenie za zasadne. Podobnie stanowisko prezentowały inne sądy w sprawach dotyczących zastosowania powołanych przepisów w kilkunastu innych wyrokach (prezentowanych również na stronie CELNICY.PL, dotyczących naszych współpracowników z byłego sz. n. p. Jako przykład prezentuję skan fragmentu uzasadnienia jednego z wyroków.Ewentualnie zaliczą okresy cywilne od września 2003 r.
Czy możesz wrzucić sygnaturę tego wyroku?Art. 99 ust. 8 ustawy o Służbie Celnej 2009r. (a wcześniej art. 22b ust. 8 ustawy o Służbie Celnej z 1999r.) wskazuje w jakiej sytuacji okres stażu w służbie celnej wlicza się do Służby Celnej. Nie ma tam żadnej daty granicznej w szczególności taką datą nie jest 01-09-2023r. Skoro jednak prezentujesz takie stanowisko, to znaczy, że spotkałeś się z odmową. Ja również ale później odwołałem się do sądu, który uznał moje roszczenie za zasadne. Podobnie stanowisko prezentowały inne sądy w sprawach dotyczących zastosowania powołanych przepisów w kilkunastu innych wyrokach (prezentowanych również na stronie CELNICY.PL, dotyczących naszych współpracowników z byłego sz. n. p. Jako przykład prezentuję skan fragmentu uzasadnienia jednego z wyroków.
Pokaż załącznik: 11433
Ja tylko odnoszę się do projektu ustawy wniesionej do Sejmu w lutym przez Senat w której jest propozycja zaliczenia okresów "cywilnych" od 01.09.2003 obecnym fc. którzy otrzymali propozycje służby na podstawie art. 22b Ustawy o SCArt. 99 ust. 8 ustawy o Służbie Celnej 2009r. (a wcześniej art. 22b ust. 8 ustawy o Służbie Celnej z 1999r.) wskazuje w jakiej sytuacji okres stażu w służbie celnej wlicza się do Służby Celnej. Nie ma tam żadnej daty granicznej w szczególności taką datą nie jest 01-09-2023r. Skoro jednak prezentujesz takie stanowisko, to znaczy, że spotkałeś się z odmową. Ja również ale później odwołałem się do sądu, który uznał moje roszczenie za zasadne. Podobnie stanowisko prezentowały inne sądy w sprawach dotyczących zastosowania powołanych przepisów w kilkunastu innych wyrokach (prezentowanych również na stronie CELNICY.PL, dotyczących naszych współpracowników z byłego sz. n. p. Jako przykład prezentuję skan fragmentu uzasadnienia jednego z wyroków.
Pokaż załącznik: 11433
Nie rozpędzajcie się tak bo jeszcze zalicza wam pracę w stanie wojennymCzyli jesli bylam zatrudniona w 1996r. to od tego roku jak cos to bedzie sie liczyć?
To nie patrz na te wątek, obowiązku nie maBo jest to ważne
Na tym forum jedyne co żyje to tematy emerytalne...
Na tym forum jedyne co żyje to tematy emerytalne...To nie patrz na te wątek, obowiązku nie maBo jest to ważne
Bo jest to w