Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bolo, chłopie Ty się ogarnij. Piszę z granicy i tutaj nic się nie dzieje. I ludzie czekają ze zwolnienia i bo nie chcą ich zmarnowac. Siedzisz gdzieś w biurze i się wymadrzasz a nie wiesz co się dzieje na granicy. A kolejki 7-12 godz na hrebennym to zeden protest tylko zwykły dzień. Dlatego ja i wielu funk. czekamy na konkrety.
Masz racje zgadzam się z Tobą. Wszyscy pytają to od kiedy nod kiedy... bo każdy wie że to musi być SRU a nie takie tykanie.
Adam Dworcow i inni Szanowni forumowicze, którzy oczekują ogłoszenia absencji i mojego zaangażowania w nawoływanie do absencji, koordynacji działań w tym zakresie ze strony Związku.
Absencja to może być wyłącznie działanie oddolne i mojej inicjatywy w tym zakresie nie było nigdy i nie będzie i mam nadzieję dla każdego to dość oczywiste.
Czy ZZ w Policji ogłosił absencję, czy ZZ w SW nawołuje do âgadziej grypyâ? Nie i proszę tak samo nie oczekiwać tego od naszego ZZ.
Ja mogę jedynie zachować się jak związkowcy z Policji, czyli wyrażam zrozumienie i solidaryzuję się z funkcjonariuszami, którzy normalnie zaaplikowali by sobie pewnie garść tabletek i poszli do służby, nie wiem czy to dobrze dla służby, ale tak by zrobili, gdyby nie ignorowanie środowiska przez MF.
Zarówno ja, jak i Związek, tak jak ZZ w mundurowych służbach, może ogłosić protest, ale nie protest polegający na nieobecności.
Napisałem, że czuję się osłabiony, bo mnie jakaś choroba dopada pomału. Tak niestety jest, ale jeszcze walczę i szukam innych rozwiązań. Zapowiedziane jest też posiedzenie ZG i muszę tam być.
Jak już nie będzie nadziei i szans na inne działania, to pójdę na L4 i napiszę o tym publicznie.
Gdy zachoruję to poinformuję, bo będę mniej aktywny na forum i w związku z tym będę musiał się usprawiedliwić zmniejszoną aktywnością w necie. Chory będę na pewno mniej pisał. I żeby była jasność, tylko w ww. celu ogłoszę ewentualne moje zwolnienie L4.
Masz racje zgadzam siÄ z TobÄ . Wszyscy pytajÄ to od kiedy nod kiedy... bo kaĹźdy wie Ĺźe to musi byÄ SRU a nie takie tykanie.
Rozumiem. Tyle że na granicy jest wciąż pełna obsada. Ale coś się ruszyło po 21.11. A więc i do nas zajrzy choroba.
Jak granica czeka na jakikolwiek sygnał o to by zadbać o zdrowie to właśnie go daje. Ja młodszy specjalista z ponad 3-letnim stażem. Kto może niech od dziś zadba o swój byt, zdrowie !!! MAcie sygnał, wiec ruszcie du...y