Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Może piszcie jak tam na przejściach ? To zawsze motywacja dla reszty mających akies opory przed protestem
Hrebenne?Gdybym tylko tak mógł.
Dziś się dowiedziałem, że na dawnym moim OC,
nikt nawet nie wspomina o proteście. Ludziska są
totalnie spacyfikowani, a ci z "układów", totalnie
bezkarni ...
... a o zdrowie trzeba dbać... żeby móc sprawnie pracować i w żadnym razie koleżanek i kolegów nie zarażać...Ale jednak choroba nie wybiera
Filmjest super pomysłem YouTube to teraz potęga internet i miliony wyświetleń tylko tak można nagłości te niedorzeczność i jakoś walczyć z tymPopieram nagranie filmiku o tym dlaczego większość nie skorzysta z podwyżki dla wszystkich i o tym, że MF ciągle zapewnia nas o czymś ale nic nie mamy na piśmie, jak również o porozumieniu na swistku papieru tzw serwetce. Krótko i na temat. Media pochwyca
Wiem, ale zdaje sobie sprawę że na te osoby, które pół roku chodziły za posadami na poczcie (praca tam jawiła się im jako "anielskie łąki" prawie że) nie będą ryzykowały narażenie się przełożonym....
Postawię na to ostatnią koszulę.
Filmjest super pomysłem YouTube to teraz potęga internet i miliony wyświetleń tylko tak można nagłości te niedorzeczność i jakoś walczyć z tym
Człowieku bez protestu na granicy żadne jutube nie ma sensu! Ogarnij się. Tu chodzi o konkrety a nie o filmiki.
Gdzie są wpisy osób o których myślę , nie są już celnikami?
Na szybko:
ROZDZIAĹ 1a ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funcjonariuszy..., okreĹla warunki przejĹcia na emeryturÄ dla zatrudnionych po 31.12. 2012r. (warunek: ukoĹczenie 55 lat i minimalny okresu sĹuĹźby 25 lat), wykreĹlenie warunku 55 lat dla "mĹodzieĹźy" powoduje, Ĺźe nabÄdÄ oni uprawnienia emerytalne w 2037 r.
Natomiast zatrudnionych przed 2013 rokiem dotyczy art. 12 ww. ustawy (warunki do speĹnienia: 15 lat sĹuĹźby, 5 lat tzw. zadaĹ policyjnych i wiek 55 lat), a wiÄc wykreĹlenie z tego art. warunku 55 lat, umoĹźliwi znacznie wczeĹniejsze przechodzenie na emeryturÄ i spowoduje znaczne dolegliwoĹci finansowe dla paĹstwa.
Paździor, dla funków celnych przyjętych do służby przed końcem 2012 istnieje w ustawie osobny przepis 12a. I dotyczy on tylko i wyłącznie celników. I MF zapewne nawet nie miało pojęcia o jego istnieniu. Natomiast funki przyjęte od 1 stycznia 2013 wrzuceni są do jednego wora razem z policjantami, SG itp. Więc ryzyko, że 55 lat dla starych funków zostanie jest bardzo wysokie.
Co do braku porozumienia to niestety byłem tego pewien. Żadna władza w RP nie daje nic chętnie. Ten kraj nauczył mnie już, że mu się nie wierzy. A MB szczególnie. Tylko protest.