Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Odczuwam podobnie. A na dodatek jest mi wstyd za to porozumienie.Jako skarbowiec czuję się oszukany i coraz bardziej chory. To porozumienie to chyba jakiś żart. To my wypracowujemy kasę dla innych środowisk a potraktowano nas najgorzej. Jeszcze jedna sprawa. Żadne podwyżki nic nie dadzą jeżeli nie będzie dodatkowego zatrudnienia. Myślę, że to też powinno znaleźć się w porozumieniu. Ja już wykonuję obowiązki za 3 osoby, które zostały zwolnione albo odeszły. Ledwo zipię a jeszcze co chwila straszą, że ma być wszystko na czas. Nieoficjalnie mówi się o kolejnych redukcjach etatów. Trzeba zacząć dbać o zdrowie. Jak coś jestem z wami i trzymam linię. Czekam na sygnał razem z innymi skarbowcami
A do skarbowcow: olejcie to rezimowe forum. Znajdzcie pare osob do obslugi i zalozcie swoje niezalezne forum... Proste... a dolozyc do tego rezygnacje z czlonkostwa w Waszym zwiazku i macie z glowy...
Tak sobie myślę, że właściwie ten zapis, swobodnie mógłby zadziałać, jako ...
samobójczy "strzał w kolano" sygnatariuszy tego "porozumienia".
Dotąd trudno było "ruszyć" ze stołków (także związkowych) owe kreatury,
a nawet aktywni i wytrwali członkowie tych "towarzystw", nie mieli choćby
możliwości wypowiedzieć własnego zdania (patrz - forum "cywilne").
"Bossy" podpisali ZOBOWIĄZANIE (nawiasem - gdzie zasada wzajemności?).
Co MOŻE się stać, jeśli "szeregowcy" go nie dotrzymają ?! W końcu oni do
niczego się nie zobowiązali!
Zostawiam to do przemyślenia WSZYSTKIM "SZEREGOWYM".
SZEREGOWI - DO SZEREGU - TRZYMAĆ LINIĘ ...
Trzymam linie
do niedzieli w domu a potem ........
Co tu gadać niech sławek poczuje moc!!! Wsparcia
Po pierwsze, jeżeli jest to porozumienie że stroną społeczną to tylko co najwyżej że stroną skarbową A nie z funkcjonariuszami KAS. Ze strony funkcjonariuszy porozumienie z Ministrem podpisywał związki kilku osobowe. Natomiast związek, który zrzesza 5 tyś osób - głównie funkcjonariuszy - to porozumienie nie podpisało i nadal jest w sporze z władzą. TAKI KOMUNIKAT POWINIEN SIĘ PRZEBIĆ DO MEDIÓW !!! wbrew temu co twierdzi i rozpowszechnia stroną rządową !!!
Wam też już obiecują, słowa naczelnika: MF zapewnia że będzie możliwość awansowania w stanowiskach jeżeli komuś zabraknie mnoznika. Zamierzaja też podnieść widelki jeżeli byłoby dużo osób z masłem w stanowisku i mogłyby nie skorzystać.
Kto im uwierzy. Trzymamy linię.
Kontynuując rozmowę z Kolegą Pandzior8, z którym się w znacznej większości się zgadzam, uważam, iż Jego trafne spostrzeżenie, że MF wykonując atak wyprzedzający w postaci niespotykanie szybkiego, i na pozór korzystnego dla środowiska "porozumienia" - przyznał że czuje się bardzo zagrożony.
Pokazuje to jak niewiele dzieli nas do zwycięstwa.
Do zwycięstwa, pod warunkiem, że jeszcze bardziej zwiększymy nacisk na MF.
Co do pewnej niewielkiej niezgodności z Twoimi poglądami, uważam (w związku z ewentualnie przyjętymi przez Sławka celami negocjacji) że z oczywistych powodów nie powinny być tematami poruszanymi na publicznym forum.