Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mam jeszcze tylko prośbę do P. Przew, wiem, że jest Pan zmęczony, i wiem, że jest komunikat, ale proszę wyjaśnić, czarno na białym, dla wszystkich członków naszego ZZ, i nie tylko. Czy par2 pkt2 porozumienia oznacza, że funkcjonariusz, który ma najwyższy mnożnik w swoim stanowisku [ja spec mam maks 1.761] nie otrzyma żadnej podwyżki ? Jest to ważne bo sporo ludzi zapewne się łudzi kwotą 655.
Mam jeszcze tylko prośbę do P. Przew, wiem, że jest Pan zmęczony, i wiem, że jest komunikat, ale proszę wyjaśnić, czarno na białym, dla wszystkich członków naszego ZZ, i nie tylko. Czy par2 pkt2 porozumienia oznacza, że funkcjonariusz, który ma najwyższy mnożnik w swoim stanowisku [ja spec mam maks 1.761] nie otrzyma żadnej podwyżki ? Jest to ważne bo sporo ludzi zapewne się łudzi kwotą 655.
. Ze wszystkich sił życzę Ci byś podwyżkę jednak otrzymał.12 lat jestem w służbie, wiem szanowne Koleżanki i Koledzy, że krótko. Tylko, że te 12 lat to ciągła walka o coś. Zacząłem od 2008, tedy praktykancina byłem marny, ale potem ciągle o coś walczyliśmy. A to o jedzenie, bo warszawska izba nie uznawała lotniska za zew. granice UE, a to o dodatek graniczny, bo na urlopie nam się nie należał. A pamiętacie walkę o dofinansowanie wypoczynku? I jak długo pozwolimy się tak traktować, kiedy ja mam pełnić służbę, jak od 12 lat jestem w stanie wojny z moim pracodawcą?
. Ze wszystkich sił życzę Ci byś podwyżkę jednak otrzymał.
Szanowne Koleżeństwo
Zwlekałem z niniejszym postem do końca dnia licząc, iż ktoś inny zwróci uwagę,
na pewną, istotną (moim zdaniem) kwestię. Czekałem wiedząc, iż pewne osoby
pomijają moje wpisy, uznając je za bełkot - o co się nie spieram, bo i to możliwe,
że daleko mi do ich intelektualnego poziomu.
Ale - do rzeczy!
Przyglądnijcie się, proszę, CO tak naprawdę zostało podpisane przez wiadomych
osobników, bo według mnie widać wyraźnie, że NIE JEST TO POROZUMIENIE !!
Akt Porozumienia - bo jest to dokument wagi państwowej - po negocjacjach,
jest sporządzany w świeżej, reprezentacyjnej formie, często ozdobnej oraz
oprawionej, zawierający ministerialne i/lub branżowe pieczęcie i loga, zapisany
maszynopisem, z JEDYNYM wyjątkiem podpisów odręcznych sygnatariuszy.
Ja - być może źle - ale widzę tylko świstek papieru, będący pisemną formą
przygotowanej przez barmana PROPOZYCJI (co znamienne - bez poprawek),
z ręcznie dopisanymi, niepewnymi PRZED SPOTKANIEM elementami.
Dla mnie wygląda to, jak kartka z brudnopisu, a konkluzja przyprawia
o niepohamowany śmiech.
Tacy poważni, rzeczowi i mądrzy ludzie, a zamiast na Porozumieniu,
podpisali się tylko na jego PROJEKCIE ...
Zobaczcie jak jest różnica w sformuowaniu zniesienia kryterium 55 lat w policji czy służbie więziennej a wpropozycji szefa KAS. Jak by naprawdę chcieli to u nas zanieść to sformuowali by to w taki sam sposób. Tam jest jasno napisane zobowiązanie A tu czynione starania zmiany. Czy Oni myślą, że ,,ciemny lud to kupi,, ???
Daj spokój, Kolego. Ten kwit nie nadaje się do oceny. Nie ma nad czym się pochylać. Niech to robią Ci, których dotyczy i wiąże.