Protest Służby Celnej

pamiętam swego czasu z ramach dozwolonych środków policjanci w ramach protestu zamiast wypisywać mandaty to pouczali =) jeśli my pouczać nie możemy jeśli chodzi o przemyt ale możemy karać grzywną w drodze mandatu w kwotach od 1/10 min. wynagrodzenia.

Minimalne mandaty czyli 150zł za każde naruszenie prawa i już jest karta przetargowa.
Stosowanie przerw w pracy ZGODNIE Z BHP (szczególnie podczas pracy przy komputerze).
oraz inne środki aby może ktoś na górze.... docenił tych na dole na pierwszej linii.

Cała Nasza akcja protestacyjna opiera się z naszej strony o pełną kulturę. Zbieranie podpisów i umawianie się na spotkania z politykami. Takie działania pomimo że są dobrze postrzegane to biorąc pod uwagę upór Rządu są z góry skazane na niepowodzenie.

Jak już mówiłem nauczyciele, pielęgniarki i górnicy postawili na całość ale to już zasługa ich Związków Zawodowych które jak jeden mąż podążały do celu za wszelką cenę.

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak wy koledzy ale ja od jutra zaczynam dalej rozmawiać z posłami i tłumaczyć im jak Plusk nas oszukał i skrzywdził. Nie wiem czy to pomaże ale próbować trzeba.

nooo .... ???

.... noooo i mam wrażenie, że już po proteście
:mad: teraz możemy w milczeniu pracować do 67 !!!

.... noooo i mam wrażenie, że już po proteście
:mad: teraz możemy w milczeniu pracować do 67 !!!

Wraże może być Twoje nastawienie.
Moje zresztą też!
Nie wykluczam bowiem zamierzonej perfidii tak zrzeszenia, jak i federacji.
Ta absolutnie niespodziewana przeze mnie "JEDNOŚĆ" (w bardzo delikatnym przedsięwzięciu) była TAK BARDZO OCZEKIWANA W CAŁYM ŚRODOWISKU,
że przysłoniła (chyba nam wszystkim) niezmiernie istotny fakt;
łącząc się ze wszystkimi, m.in. Sławek sam sobie zablokował możliwość samodzielnego działania.
Wobec samej tylko bezczynności pozostałych, KAŻDY "ruch" może być zinterpretowany jako "rozbijanie tak mozolnie osiągniętej jedności", a co gorsza łatwość takiej interpretacji może być przekonująca także dla innych zwolenników działania. Wizja efektów totalnie mnie przeraża i mam nadzieję, że to tylko moja wyobraźnia ...
Za mało znam faktów, by w takim wypadku "głośno" proponować rozwiązanie - uważam jednak, iż jeszcze nie wszystko stracone!

Dziś jak podaje Polsat TV Szef MSW zdecydował o przywróceniu kontroli granicznych na czas turnieju Euro 2012. Chyba sam nie wiem jak pomaga tą decyzją braci celniczej:). Już nie tylko wschód podporą walki jest, zachód też może dorzucić swoją cegiełkę:). Wszyscy razem, a zobaczą co to znaczy SUMIENNA PRACA POLSKIEGO FUNKCJONARIUSZA CELNEGO. :). Kibice EU zone łączcie się w gniewie na Rząd RP co to nie dba o swoich póki co "urzędników".

Dziś jak podaje Polsat TV Szef MSW zdecydował o przywróceniu kontroli granicznych na czas turnieju Euro 2012. Chyba sam nie wiem jak pomaga tą decyzją braci celniczej:). Już nie tylko wschód podporą walki jest, zachód też może dorzucić swoją cegiełkę:). Wszyscy razem, ...".

a czasem nie bedzie to decyzja o zawieszeniu na czas EURO ukladu Schengen? myslisz , ze "brac celną poprą strażacy graniczni? Nie byłabym taka pewna ale nadzieja to fajna matka ;)

pisząć przywrócenie kontroli granicznych miałem właśnie to na myśli jolakak, o zawieszeniu układu.a czy poprą to się okaże czy będzie jakaś powódź czy inne huragany niszczycielskie wtedy nie dostaną swoich podwyżek i ...

no i co?w temacie emerytury 152 strony,tu 25 i jakies decyzje?czy bedziemy grzecznie czekac na uchwalenie przez Sejm nowej ustawy?

Myślę, że powinnaś podejść jutro do Sejmu. Jeżeli chcesz wejść na galerię, napisz na slawomir.siwy@celnicy.pl

mela. Może jeszcze tego nie widzisz, bo rzeczywiście nie jest to jeszcze aż tak widoczne, jednak zapewniam Cię, że w Służbie Celnej zaczęło się już coś niesamowitego. Coraz więcej Funkcjonariuszy zwraca się do mnie z informacją, że trzeba po prostu zacząć normalnie wykonywać swoje obowiązki, przywrócić normalne funkcjonowanie Służby, poprawić ściągalność należności publicznoprawnych, lepiej chronić bezpieczeństwo obywateli UE poprzez skuteczniejszą walkę z przemytem i innymi nieprawidłowościami.

To naprawdę niesamowite, ale zaczyna się oddolny ruch, który ma prawdziwie na celu dobro Służby Celnej, jej Funkcjonariuszy i obywateli Polski i UE, wbrew często odgórnie narzucanym schematom.

Ten ruch z pewnością ostatecznie zwycięży, bo ma na celu ww. dobra.

A tak na marginesie. Czy ktoś słyszał gdzieś w mediach co wydarzyło się jakiś czas temu w Islandii?

Myślę, że powinnaś podejść jutro do Sejmu. Jeżeli chcesz wejść na galerię, napisz na slawomir.siwy@celnicy.pl

mela. Może jeszcze tego nie widzisz, bo rzeczywiście nie jest to jeszcze aż tak widoczne, jednak zapewniam Cię, że w Służbie Celnej zaczęło się już coś niesamowitego. Coraz więcej Funkcjonariuszy zwraca się do mnie z informacją, że trzeba po prostu zacząć normalnie wykonywać swoje obowiązki, przywrócić normalne funkcjonowanie Służby, poprawić ściągalność należności publicznoprawnych, lepiej chronić bezpieczeństwo obywateli UE poprzez skuteczniejszą walkę z przemytem i innymi nieprawidłowościami.

To naprawdę niesamowite, ale zaczyna się oddolny ruch, który ma prawdziwie na celu dobro Służby Celnej, jej Funkcjonariuszy i obywateli Polski i UE, wbrew często odgórnie narzucanym schematom.

Ten ruch z pewnością ostatecznie zwycięży, bo ma na celu ww. dobra.

A tak na marginesie. Czy ktoś słyszał gdzieś w mediach co wydarzyło się jakiś czas temu w Islandii?

Kto potrafi słuchać słyszał o Islandii. Ciekawe jest co innego:OGÓLNOŚWIATOWA ZMOWA MILCZENIA O TYCH WYDARZENIACH-możni boją się rewolucji ot co!

...
... Czy ktoś słyszał gdzieś w mediach co wydarzyło się jakiś czas temu w Islandii?

W mediach, to raczej nie!
Z "kół naukowych" natomiast, pomimo (podobno) obustronnej blokady informacji, są "przecieki" o rewelacyjnych efektach absolutnego odsunięcia polityków (wszystkich) od jakiejkolwiek władzy i zarządzania.
Tylko, że tam jest cywilizacja, w której politycy nie bronili się (w pełnym znaczeniu) "za wszelką cenę" ...

zbliża się maj już Piłsudski pokazał nam co robić z politykierami....skoro myślą że przedstawicielem ludu jest się tylko z nazwy a bycie politykiem to dbanie o własne 4 litery...nawet wbrew wyborcom to się zdziwią bo już rok 1789 pokazał do czego doprowadza rozpazanie władzy.upadały monarchie, rewolucje i nawet rządy prawicowe(dyktatury) czy lewicowe(komuniści), jak się nie dba o lud który Cię wynosi do godności to równie szybko możesz spaść a upadek z wysoka bardziej boli:).Rok 2008 pokazał nam jak możemy polepszyć swoją dolę, w jedności siła, na nasze szczęście nasz własny minister miesza w emkach mundurowych...obecne uzgodnienia go nie satysfakcjonują i nawet jak teraz przejdą to w przyszłości i tak będzie dążył do ich zmian(na gorsze oczywiście) co przysparza NAM sojuszników w protestach o emki mundurowe.A Euro tuż tuż!

Back
Do góry