Wielkie podziękowania dla przedstawicieli ZZ Celnicy PL, którzy jako jedyni reprezentowali Służbę Celną w Sejmie RP, rozmawiali z Posłami, zainteresowali wielu naszymi sprawami, co bezpośrednio znalazło swój wyraz na Sali Plenarnej Sejmu w dniu 26 i 27.04.
Tymbardziej wielkie podziękowania, że przyjechali z daleka, bo aż z Przemyśla i Olsztyna. Dziękuję Funkcjonariuszom ZZ Celnicy PL z Warszawy, za poświęcenie całego dnia, za obecność od południa do późnych godzin wieczornych - wielu z Was wróciło do domów dopero następnego dnia rano, tymbardziej dziękuję za poświęcenie dla całej Służby Celnej. Dziękuję za dostarczenie Posłom materiałów, wytłumaczenie zagadnienia. Wasza praca była widoczna na Sali Plenarnej.
Niestety zachowanie Pana Premiera wszyscy znamy - vide str.od 248 z dnia 27.04. obrad Sejmu RP.
Dodam, że nasi przedstawiciele rozmawiali w Sejmie w dniu 26.04. z Ministrem Finansów.
Zrelacjonowano mi tę rozmowę, gdyż ja w tym czasie byłem w IC BP. Minister miał powiedzieć, że włączenie SC do systemu zaopatrzeniowego byłoby amoralne, gdyż on opowiada się za włączeniem wszystkich służb do systemu ZUS(to nie jest dokładny cytat).
Wcześniej pamiętamy KPRM i 17 kwietnia i zachowanie Premiera, a raczej jego brak, co było najgorszą możliwą reakcją ze strony szefa rządu, gdyż oznacza brak odwagi, aby spojrzeć Nam Funkcjonariuszom Służby Celnej w oczy.
W tej sytuacji wysłaliśmy już pismo do MICHELA PLATINIEGO Prezydenta UEFA, które opublikujemy na pocz. przyszłego tygodnia.
Poproszę kżdego Funkcjonariusza, aby wysłał mailem pismo do Prezydenta UEFA do mediów w Polsce i za granicą, do Państw UE i karjów graniczących z nami na wschodzie i na północy.
Jak słusznie mówili Posłowie. O tym, że jesteśmy służbą mundurową, jedyną pozostającą poza systemem emerytur mundurowych, mówił TK. Orzekał też, że służby mundurowe winny być traktowane w sposób jednakowy. TK stwierdził wręcz, że Funkcjonariusze Służby Celnej nabywają prawo do wcześniejszych emerytur.
W PAŃSTWIE PRAWA NIE MOŻNA DOJŚĆ PRAWA.
CO W TAKIEJ SYTUACJI MAJĄ ZROBIĆ OKŁAMYWANI I MANIPULOWANI FUNKCJONARIUSZE CELNI?