Protest Służby Celnej

Kawał stary jak świat. "Dlaczego nie wierzy się łysym i siwym ?... Bo nie wiadomo, czy wcześniej nie bili rudzi." Zgadnijcie kim jest ten "Pinokio" w świetle wiadomości po dzisiejszej "operetce" w sprawie emerytur mundurowych.

co dalej ?????????????????

.... nooo właśnie Sławku, wodzu co dalej ????????
Marny Lud czeka na sygnał !!!!!!!!!!!!!!
Coooooooooo dalej ?????????

dzisiejsze posiedzenie Sejmu było do przewidzenia !!!!!!!!!!
Jednak co dalej ??????
Jest jeszcze szansa , ale coś trzeba zrobić !!!!!!!!!!

co dalej....?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

No to mamy............. bardzo dużo...................; Dziękujemy Federacji, która zawsze nas reprezentowała, szczególnie, gdy za nas odbierała ordery, za wartościowania, za mianowania, za obietnice emerytur mundurowaych. Już trochę PRACUJĘ w SC, bo przecież to nie jest służba, i te piękne frazesy Federacji już nie raz słyszałam. Taraz p. Staniszewski (medialny Janiszewski) nawołuje do jedności i walki o przywileje, gdzie był gdy alokowano f.c. na wschód. Dlaczego nie odmówił przyjęcia orderu (czy może medalu) za urągającą nam nową ustawę o Służbie Celnej? Dlaczego lansował się na salonach jak p. Fołta? Dlaczego dopiero teraz, gdy jest oficerem i ekspertem coś zaczyna robić? Zobaczcie, my z takim samym stażem, jesteśmy ciągle na dole, a on na górze. Może już czas otworzyć oczy i wypisać się ze ziązku, który jest w takiej Fderacji. Od lat nic się nie zmienia. Od lat słyszę tylko mamienia. Nasi rządzący przyzwyczajeni są: po co dawać, można tylko obiecać, a związek zawodowy przyklepie wszystko, byle ich dobrze opłacić. Łapówka to nie tylko pieniądz, to także inne formy np. stanowisko, awans, możliwość obracania się pośród wpływowych osób (dyrektorów). Ja już wybrałam, wybierzcie i Wy.
pozdrawiam

chcecie pracować do 67??? to pracujcie, ja na pewno tak długo nie mam zamiaru pracować,nie w tych warunkach i nie z takimi karierowiczami.

W obecnej sytuacji, każdy mądry i rozsądny celnik wie co ma robić...

Nie udały się emerytury to zaczynajmy akcje zdejmowania mundurów i zmiany ustawy o służbie celnej na przemianowanie jej na ustawę o pracownikach administracji państwowej, bez generałów,bez kordzików,salutowania do pustej głowy pań,białych koszul dla kierownictwa.dyscyplinarek dla działaczy związkowych i inaczej myślących i.t.d.

dlaczego dzis nic o nas nie bylo???
bo to OCZYWISTE - w sytuacji gdy ograniczaja emerytury mundurowe a eksperci naciskaja na jeszcze wieksze ich zaostrzenie), gdy całemu spoleczenstwu podwzszaja wiek emerytalny, gdy sie uruchamia kampanie informacyjną o nowych emkach, rzad sie nie zgodzi by kolejnej grupie polepszyc, nie ma mowy, nie ma co sie ludzic ze rzad zaryzykuje w takiej sytuacji raban ze strony spoleczenstwa, gdy mu sie wmawia ze "wszyscy razem dla wspolnego dobra" ale oczywiscie sadzac tak to ja sie kompromituje...
tak naprawde to w ekspertow my wlasnie jestesmy modelowa sluzba na dzisiejsze kryzysowe czasy bez wg nich "nierealnych" emerytur mundurowych i przywilejow, to wlasnie reszte podciagna pod nasze zapisy a nie nas pod ich..
ktos tu pisal sensownie o emkach pracowniczych...

Nie udały się emerytury to zaczynajmy akcje zdejmowania mundurów i zmiany ustawy o służbie celnej na przemianowanie jej na ustawę o pracownikach administracji państwowej, bez generałów,bez kordzików,salutowania do pustej głowy pań,białych koszul dla kierownictwa.dyscyplinarek dla działaczy związkowych i inaczej myślących i.t.d.

Czyli wraca stare, jesteście służbą umundurowaną a nie mundurową, tak jak listonosze, kolejarze, ochraniarze, portierzy, lokaje, itp., a to wielka różnica.

Niestety, życie wraca do" normy" Pomysłłów , komentarzy i prania brudów coraz więcej na forum .Ale gdy trzeba było przyjechać na kolumnę milczenia do Warszawy ,to jakoś niektórym brakło jaj. Coby nie mówić ,tym razem Związki zdały egzamin z odpowiedzialności -zawiedli celni.Niektórzy z strachu,inni z wygodnictwa,wyrachownia lub zwykłego cwaniactwa.Po co się narażać ? Jak coś zyskają ,to i ja skorzystam,jak nie, nikt mnie nie będzie się czepiał! Jezeli ktoś szuka winnych zaistniałej sytuacji ,niech najpierw popatrzy dokładnie w lustro.

Ostatnia edycja:
Odpowiedź - co dalej

Demonstracja w Warszawie była taka, jaka być powinna. I nie wszyscy mogli tam się pojawić. Z różnych przyczyn.

Poza tym, wg mojej oceny, wszystko jest jeszcze możliwe. Pod jednym warunkiem: całe cło stanie. Np. zwolnienia lekarskie. Np. strajk włoski. Np. urlopy na życzenie.

Inne formy były i będą nieskuteczne. Trzeba to w końcu powiedzieć.

A co do oceny antydziałań różnych karierowiczów związkowych i nie tylko, to w tej chwili darujmy sobie ten wątek. Wszyscy wiedzą, jak jest.

Idzie kilka dni wolnego (26.04-06.05) nam też należy się przecież nie jesteśmy jeszcze mundurowi , a przynajmniej nie należny się przemęczać w pracy.
To może być sprawdzian jak jesteśmy zjednoczeni , a może powtórka z 2008r?

Dla władców tego kraju jesteśmy niewidzialni, oni nas nie widzą , nie słyszą jakby nas nie było. Nie prowadzą z nami żadnego merytorycznego dialogu. Dla nich ważne są tylko wytyczne UE oraz euro 2012 które mi zwisa i powiewa. Ludzie dla nich to tylko jakiś motłoch z którym mogą robić co chcą. Sławek jak długo będzie w tym kraju rządzić podłość, oszustwo i kłamstwo. Damy rade walczyć o to co nam się należy, czy pokażemy im że jednak istniejemy?

Back
Do góry