Protest Służby Celnej

Faomi cwaniaku jeden, myślisz pan, że tak prosto jest strajkować w służbie mundurowej? Nie mamy takich praw jak cywile. Nasi przełożeni niestety są przeciwko nam, mają swoje stołki i duże pieniądze, nie mamy prawa tak jak cywile rozpocząć i prowadzić normalnego protestu, za to mamy zakaz brania urlopów nawet tych na żądanie, zakaz przebywania na L-4, co godzinę składanie meldunków o sytuacji i nieustanne donoszenie, inwigilacja i zastraszanie. Protest wyglądałby inaczej gdybyśmy mieli za sobą trzęsących się ze strachu kierowników i innej maści przełożonych. Faomi możesz pan pisać co pan chcesz ale pamiętaj pan o jednym 221 posłów było za włączeniem funkcjonariuszy do emek mundurowych a 228 przeciw, to chyba o czymś świadczy. Kiedyś sytuacja się zmieni w sejmie Parada Oszustów odejdzie a my wtedy przypomnimy o sobie. Wiesz pan, panie faomi czym się różnimy, my kiedyś w końcu dostaniemy emki mundurowe a pan nie masz i nie będziesz miał nigdy takiej nadziei i będziesz pan ...... do 65 lub 67.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do cata:
...
Zastanawia mnie drugie dno Twojego pytania ...

Jak być może zauważyłeś, ani nie odmawiałem Tobie lub innym oficerom rozsądku, ani nie poddawałem w wątpliwość prawa kogokolwiek do osobistych opinii czy nawet posiadania racji w dowolnych kwestiach wyrażanych własnym zdaniem.
Otóż wobec zadanego pytania, istotą dla mnie nie było CO odpowiesz lecz JAK odpowiesz! Jeżeli zaś przypomnę Ci jedną z podstawowych zasad PR; nie odpowiadać na pytania nie zadane, to zapewne owo "drugie dno" stanie się dla ciebie jasne i czytelne.

Koleżanki i Koledzy Funkcjonariusze SłużbY Celnej

Nie ma powodów do zawieszania protestu.
Władza jest przerażona, gdyż to co wydarzyło się w ostatnich tygodniach to był naprawdę duży oddolny ruch i każdy rozsądnie i logicznie myślący wie, że wróci ze zdwojoną siłą.
Naszym zdaniem kierownictwo wprowadza w błąd Premiera i MF co do skali protestu, stąd nie ma dialogu.
Popełniliśmy kilka błędów, ale nic straconego

Należy spodziewać się drugiej fali na czas EURO i jak trzeba będzie to kolejnych już po Mistrzostwach.

To będą już ruchy oddolne, nad którymi nie da się zapanować. Ale my nie mamy wpływu na władzę i nie zmusimy Premiera do rozmów.
Mogę zapewnić, że nasz Związek stanie na wysokości zadania tak jak w styczniu 2008 roku.

Internet i to forum będzie służyło do komunikacji, tak jak w styczniu 2008.

Jeżeli dojdzie do zablokowania forum, przenosimy się na profil CELNICY.PL na FACEBOOKA.

To na razie tyle. Pozdrawiam.

Ps.
A jeszcze jedno, do tych co piszą do mnie, aby zawiesić protest.
Otóż musicie wiedzieć, że wczoraj na posiedzeniu Zarządu ZZ CELNICY PL, aby nie było żadnych wątpliwości, postawiłem wniosek o zawieszenie protestu. Wniosek został odrzucony, co mnie wcale nie dziwi.
Jak pisałem na początku, nie ma powodów do zawieszania protestu, co niebawem uzasadnimy w ramach OMKP.

.....Nie ma powodów do zawieszania protestu.
Władza jest przerażona, gdyż to co wydarzyło się w ostatnich tygodniach to był naprawdę duży oddolny ruch i każdy rozsądnie i logicznie myślący wie, że wróci ze zdwojoną siłą.
Naszym zdaniem kierownictwo wprowadza w błąd Premiera i MF co do skali protestu, stąd nie ma dialogu.
Popełniliśmy kilka błędów, ale nic straconego......

Sławku, myslę,że nikt się nie przeraził, protestu nigdzie nikt nie potwierdził i Premier nie poświecił mu sekundy, a błędów popełniliśmy wiele, a nie kilka.
O taksowkarzach sie wszedzie mowi tygodniami,a dzis w szczegolnosci:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393...stuja-taksowkarze,wid,14508963,wiadomosc.html
Rzeczywiscie lepiej było odwołac protest,a nie udawać,że sie protestuje.
Wiadomo też, że gdy raz dostaniemy 67 lat, żaden przyszły sejm tego nie zmieni.

Faomi cwaniaku jeden, myślisz pan, że tak prosto jest strajkować w służbie mundurowej? Nie mamy takich praw jak cywile. Nasi przełożeni niestety są przeciwko nam, mają swoje stołki i duże pieniądze, nie mamy prawa tak jak cywile rozpocząć i prowadzić normalnego protestu, za to mamy zakaz brania urlopów nawet tych na żądanie, zakaz przebywania na L-4, co godzinę składanie meldunków o sytuacji i nieustanne donoszenie, inwigilacja i zastraszanie. Protest wyglądałby inaczej gdybyśmy mieli za sobą trzęsących się ze strachu kierowników i innej maści przełożonych. Faomi możesz pan pisać co pan chcesz ale pamiętaj pan o jednym 221 posłów było za włączeniem funkcjonariuszy do emek mundurowych a 228 przeciw, to chyba o czymś świadczy. Kiedyś sytuacja się zmieni w sejmie Parada Oszustów odejdzie a my wtedy przypomnimy o sobie. Wiesz pan, panie faomi czym się różnimy, my kiedyś w końcu dostaniemy emki mundurowe a pan nie masz i nie będziesz miał nigdy takiej nadziei i będziesz pan ........ do 65 lub 67.

Kultura słowa to dla niektórych wyższa szkoła jazdy red color :(:(:( .... nie sieją tylko sami się rodzą :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
http://celnicy.pl/content.php?1077-Ucywilnienie-i-etatyzacja

W Sejmie, podczas spotkań w Klubach poselskich usłyszałem, że PO mówi, iż jest NAS za dużo o 6 tys.

Jak myślicie skąd Posłowie PO słyszą takie rzeczy?

Degradacja SłużbY Celnej została już dawno zaplanowana w MF.

Musimy stanowczo się temu przeciwstawić

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ.
Twoja bierność oznacza zgodę na degradację Służby Celnej.

Ps. Szanownych turystów proszę, aby nie pisali w tym temacie.

A więc Premier będzie rozmawial z wszystkim ktorzy chcą organizowac protesty na EURO, ciekawe czy spotka się z nami.
A może uznal, że już się spotkal w IC Wrocław (info na Corintii)?, ani słowa, że ktoś tam nie zadowolony.

W Sejmie, podczas spotkań w Klubach poselskich usłyszałem, że PO mówi, iż jest NAS za dużo o 6 tys.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ.

bardzo interesująca informacja, PO to chyba koalicja rzadzaca czyli zegar zaczął tykać , dzieki za info tzreba uważać

etatyzacja

w związku z napiętą sytuacją w SC do Izb wstrzymano rozesłanie dokumentu dot. etatyzacji !!!
jednak po EURO będzie wrzało ... chyba , że coś zrobimy !!!!!!!!

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ.

Z całym szacunkiem, ale może umknęło to waszej uwadze, że wy już prawie nie robicie odpraw celnych. Niedługo, prawie 100% odpraw będzie w procedurze uproszczonej.
Wszystko się zmienia i nic nie jest dane na zawsze. Jestem pewien że nikt nie będzie zwalniał celników, tylko przesuwał tam gdzie będą naprawdę efektywni. Tam, gdzie są potrzebni - czyli ulica, granica, nielegalny handel towarami akcyzowymi, speluny z automatami itp.

kinlec , w wieku 67 lat życzę powodzenia w przeszukiwaniu spelun itp ... to , że w wiekszości odpraw to procedury uproszczone to fakt, taki jak również , że wielu ludzie ze szczecina pali fajki z rosyjską banderolą i pije wóde z nielegalnych rozlewni !!!!!!!!
można zrezygnować z kontroli wszystkiego i wszystkich , jak szaleć to do granic możliwości, a jak zabraknie w budżecie kasy to podniesie sie podatki dla ubogich.... !!!!!!! Czytaj Fakt to Twój poziom !!!!!!!!! Nie polecam dodatków prawnych i ekonomicznych - to nie dla Ciebie !!!

Ostatnia edycja:
Po pierwsze zajmą się 50+.
Nie zawsze swoimi rękami.
Regionalne Komisje Lekarskie
nadają się w sam raz.
Nie dbałeś o zdrowie?
Masz pecha.

Na szczęście nie jest za późno.
Celniku zadbaj o zdrówko.
Doprowadź je do porządku.

Każdy ma szansę na UZDROWIENIE.
Jednak na cudowne bym nie liczył.

Trzeba swoje zdrówko wziąć w swoje ręce.
Udać się do lekarza.
Zdiagnozować przypadłość.
A potem leczyć się, leczyć, leczyć.
Najlepiej w domku.
Aczkolwiek złego słowa
o sanatoryjnym też nie powiem.
Tym bardziej że jest ciepło.
Zmiana klimatu, spacery, .... .
W sam raz na skołatane nerwy.

Do cat: to nie zasada PR, to czysta erystyka. Polecam ów wiekopomny wkład mojego ulubionego Schopenhauera w rozwój myśli ludzkiej. Na Twoje pytanie odpowiedziałem. Reszta to didaskalia, to nocne poczuce bycia napiętnowanym przez grupę użytkowników tego Forum: oficer, kierownik, szuja, zarabiający w judaszowych srebrnikach, i to krocie. Fakt, ograniczę erupcje moich emocji.
Do Kolegi Siwego: ucywilnienie naszej SC to droga do powrotu sytacji sprzed wejścia w życie pierwszej ustawy o SC (dawniej podlegaliśmy reżimowi ustawy o pracownikach administracji państwowej). Nie wiem, mam mieszane uczucia, ale naówczas mieliśmy - po prostu - lepiej. Nasz mundur, stosunki podporządkowania, rozkazy, korpusy, kordziki... Czy my musimy się oszukiwać nazwą "służba"? Nasza rola jest prosta - zabezpieczyć granicę i interesy Skarbu Państwa. Nie wpuścić przeytu i podrób. Czy ja do tego muszę nosić zielone gacie? Mam być kompetentny, mam myśleć i stosować prawo. Czy do tego potrzebne są szlify generalskie i grupa podpułkowników bez wojska? Na tym forum, także Twoimi usty, Kolego, padały już stwierdzenia, że albo mundurówka sensu stricto, albo powrót do cywilnych korzeni. No właśnie...

zolle!!! zwłaszcza Ci z "głową w piasku"!!!! PRZECZYTAJCIE DOKŁADNIE NA STRONIE GŁÓWNEJ tekst dotyczący etatyzacji i ucywilnienia. Mówiło się o tym już od dawna. Teraz słowo stało się ciałem. I jeszcze na dodatek Regionalne Komisje Lekarskie - nowe narzędzie zastraszania i wymuszania posłuszeństwa. Czy macie jeszcze jakieś złudzenia i wątpliwości co do zamiarów wierchuszki i podnóżków???!!! Obserwujcie, co się będzie działo, macie telefony, koleżanki i kolegów. W 2008 to wystarczyło. Trzymajcie dalej "głowę w piasku", a jak ją wyjmiecie to zobaczycie, czy też poczujecie, że zostaliście ... wydymani !!! To nasza ostatnia szansa i góra to również wie !!!!!! Już zbyt dużo było ukłonów w stronę góry !!! Wystarczy tego poniżania !!! z celniczym pozdrowieniem. A jeszcze jedno: młodzi zolle te EM -ki to w dużej mierze będzie dla Was, pamiętajcie, nie dajcie się podzielić przez Waszych przełożonych, stare esbeckie metody - napuszczanie młodych na starych zolli. Bo jak już Was wykorzystają to ... wyrzucą na śmietnik historii !!!:rolleyes:

Back
Do góry