Blondyneczka
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
My podpisaliśmy propozycje 11.05 i nie dostaliśmy żadnych umów nowych
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Takie pogłoski chodzą , ale w świetle ustawy wprowadzającej ustawę o KAS , są zupełnie bezpodstawne.Mam pytanie , czy jeżeli ktoś odmówił przyjęcia propozycji służby ,nie otrzyma odprawy? Słyszałem wiele takich opinii. Zależy mi na wiarygodnej odpowiedzi.
Mam pytanie , czy jeżeli ktoś odmówił przyjęcia propozycji służby ,nie otrzyma odprawy? Słyszałem wiele takich opinii. Zależy mi na wiarygodnej odpowiedzi.
Ja nie otrzymałem dotychczas odpowiedzi na wezwanie do przedstawienia propozycji służby, złożyłem 31 maja jest jeszcze czas ale kolega z innej delegatury (ta sama IAS) otrzymał już dawno a propozycję otrzymał 23 maja i wezwanie złożył kilka dni później.
Ciekawe co z moim odwołaniem będzie, jest co czytać
a, co ten dyrektor miał Tobie napisać innego ...? On wykonuje ustawę , która jest w legalnym obrocie prawnym i dopóki Ktoś (nie wiem, Kto to zrobi ) nie zaskarży jej niekonstytucyjności do TK , a TK tej niekonstytucyjności nie potwierdzi, to DIAS działa absolutnie legalnie , wykonuje obowiązujący akt prawny. Dla jasności , ustawa nie podoba się mi, tak samo jak i Tobie , jej niekonstytucyjność widzi nawet laik.Dyrektor w z g odmawia przekazania odwołań do wyższej instancji, jego argumentacja sięga pół strony kartki A4. Same głupoty aż wstyd czytać i dziw że podpisał takie idiotyzmy. Jeśli w swojej pracy bedziemy stosować przepisy w sposób który prezentuje dyrektor, to budżet państwa nie wytrzyma tego.
Poznań, dnia 22 czerwca 2017 r.
Organizacje Związkowe przy Izbie Administracji Skarbowej w Poznaniu
W odpowiedzi na pismo z dnia 05 czerwca 2017 r. w sprawie nieprzedłożenia propozycji służby bądź pracy w Izbie Administracji Skarbowej w Poznaniu wskazanym w piśmie funkcjonariuszom (...) informuję, że podjęta przeze mnie decyzja o nieprzedstawieniu wymienionym powyżej funkcjonariuszom propozycji służby lub pracy w strukturach kierowanej przeze mnie Izby nie miała związku z ich przynależnością związkową. Pragnę podkreślić, że szanuję działalność organizacji związkowych i doceniam zaangażowanie, z jakim jej członkowie włączają się w obronę interesów pracowników i funkcjonariuszy. Podjęta przeze mnie decyzja, dotycząca braku propozycji pracy lub służby dla wyżej wymienionych funkcjonariuszy, została podyktowana przebiegiem dotychczasowej służby, w szczególności identyfikacją z celami pracodawcy, zaangażowaniem w realizację zadań oraz umiejętności poświęcenia interesu prywatnego dla dobra ogólnego. Wyjaśniam jednocześnie, że propozycje dla pracowników i funkcjonariuszy zostały przygotowane zgodnie z potrzebami pracodawcy i z uwzględnieniem niezbędnego zabezpieczenia osobowego dla realizacji zadań ustawowych przez poszczególne komórki w ramach jednostek składowych Izby Administracji Skarbowej w Poznaniu, przy jednoczesnym zachowaniu limitu etatów funkcjonariuszy celno-skarbowych, określonego przez Szefa Krajowej Administracji Skarbowej.
Czy ktos z Was dostal propozycje uposazenia zasadniczego na poziomie 1,227? Jak się to ma do zapewnien SKAS odnosnie minimalnego mnoznika 1,61? Wiecie jak obeszli ustalenia porozumienia i ustalili taki mnoznik?