Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To jest problem kodowania znaków, jednakże popieram postulat - czyta się taki tekst paskudnie.Proszę o zmianę klawiatury - z szacunku dla Koleżeństwa.
Stanowczo lepszy jest brak polskich liter od utrudniających czytanie dodatkowych znaczków.
Z tego pisma wynika, że dla Pana Banasia i jego doradców ustawowe "składają" propozycje oznacza "mogą złożyć". Moim zdaniem jest to całkowicie błędna interpretacja, w kontekście innych zapisów ustawy, w tym przepisu art. 165, gdzie ust. 6 brzmi:
"6. Pracownicy zatrudnieni w izbach celnych, urzędach kontroli skarbowej, Centrum Edukacji Zawodowej Resortu Finansów oraz funkcjonariusze celni pełniący służbę w izbach celnych, nie później niż do dnia 28 lutego 2017 r., otrzymują pisemną informację o miejscu wykonywania obowiązków służbowych, jeżeli ulega ono zmianie. Brak informacji w tym terminie jest równoznaczny z powierzeniem wykonywania obowiązków służbowych w dotychczasowym miejscu."
natomiast ust. 7 stanowi
"7. Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, dyrektor izby administracji skarbowej oraz dyrektor Krajowej Szkoły Skarbowości składają odpowiednio pracownikom oraz funkcjonariuszom, w terminie do dnia 31 maja 2017 r., pisemną propozycję określającą nowe warunki zatrudnienia albo pełnienia służby, która uwzględnia posiadane kwalifikacje i przebieg dotychczasowej pracy lub służby, a także dotychczasowe miejsce zamieszkania."
Nie wskazanie w ust. 7 , czym skutkuje nie złożenie propozycji oznacza- moim zdaniem -obligatoryjność złożenia takiej propozycji.
Pomijanie w piśmie propozycji "służby" to oczywiście celowy zabieg.
IAS Olsztyn. Otrzymałem odpowiedź na wniosek o ponowne rozpoznanie sprawy. Błędy proceduralne, brak odniesienia się do zarzutu, odpowiedzi na niektóre z zarzutów - stwierdzenie "bo tak". Ogólnie decyzja na poziomie przedszkola, myślę więc że WSA będzie miał ubaw ;-), z tego co wiem skarg do WSA pójdzie kilkanaście. Szczerze mówiąc, gdyby kontrola wewnętrzna za Służby Celnej dorwała taką decyzję to pewnie poszedłby wytyk albo dyscyplinarka a pod decyzją podpis Dyrektora. Dobra zmiana
Taka teoria spiskowa:IAS Olsztyn. Otrzymałem odpowiedź na wniosek o ponowne rozpoznanie sprawy. Błędy proceduralne, brak odniesienia się do zarzutu, odpowiedzi na niektóre z zarzutów - stwierdzenie "bo tak". Ogólnie decyzja na poziomie przedszkola, myślę więc że WSA będzie miał ubaw ;-), z tego co wiem skarg do WSA pójdzie kilkanaście. Szczerze mówiąc, gdyby kontrola wewnętrzna za Służby Celnej dorwała taką decyzję to pewnie poszedłby wytyk albo dyscyplinarka a pod decyzją podpis Dyrektora. Dobra zmiana
Skoro jako środowisko uznaliśmy że nie dotyczą nas zmiany w sądach, pozostaliśmy jako formacja bierni, nie mamy prawa moralnego do płaczu i narzekania, po fakcie.