Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mobilni czyli czarni na granicy na nic nie zasługują. Że obsługują "rendgen". 4 h i zmiana. Potem śpią nic nie robią. Za co im się należa emerytury, że po znajomości bądź z namaszczenia dostali się do pracy. - bo służbą tego nazwać nie możnaSłuchaj uważnie młody człowieku. Mam wiek emerytalny ale nie mam ustalonego prawa do emerytury i emerytury nie pobieram. Nie wiem skąd w tobie tyle nienawiści. Ja tylko chcę być sprawiedliwie oceniona. Nie znasz mojej sytuacji, nie wiesz co robię i co robiłam wcześniej. Twoim zdaniem tylko "mobilni" zasługują na szacunek a reszta to, jak napisałeś "g...o robi". Nie masz zielonego pojęcia o pracy w innych komórkach i ręczę Ci, że nie masz również wystarczających kwalifikacji żeby robić to co ja. To co napisałeś jest wyjątkowo podłe, a pamiętaj że zło wraca. Może kiedyś, jak sam będziesz miał tyle lat życia i służby co ja, jakiś młodzik z pogardą podsumuje twoją pracę.
Moim zdaniem istnieje możliwość odwołania się od nie otrzymania propozycji pracy/służby. Art. 165 ust. 7 ustawy wprowadzającej mówi, że DIAS składa propozycje. Z ustawy natomiast wynika, komu taka propozycja nie może być przedstawiona. Zatem, osoby co do których brak negatywnych przesłanek otrzymania propozycji powinny ją otrzymać. Na tej podstawie plus konstytucja przepis dot ochrony pracy, niedyskryminowania. Warto zwrócić uwagę, że w służbie cywilnej stosunek pracy wygasa w przypadku kary wydalenia ze służby, brak propozycji byłby tu jednoznaczny z wyjątkowo negatywną oceną pracownika. Nietrzymanie propozycji może godzić w dobra osobiste w tym przypadku istnieje podejrzenie, że każda osoba, która nie otrzymała propozycji to pracownik/współpracownik organów bezpieczeństwa prl. Przykładowo ktoś nie otrzymał propozycji z powodu emerytury, ale czy na pewno ? A może dlatego, że ustawa mu zabraniała ?
We wnioskach tych można wskazać RPO że z treści art. 165 ust. 7 ustawy przepisy wprowadzające ustawę KAS wynika wprost że funkcjonariusz może otrzymać tylko propozycję pełnienia służby, a pracownik propozycję pracy. Jest to argument przeciw możliwości ucywilniania funkcjonariuszy SC. Zauważcie że w treści tego przepisu ustawodawca użył zwrotu "odpowiednio" tj. pracownikowi tylko nowe warunki zatrudnienia a funkowi tylko nowe warunki pełnienia służby.Musimy iść za przykładem Kielc i składać do RPO wnioski. Każdy kto jest niezadowolony z propozycji bądź jej braku powinien taki wniosek złożyć. Niech Rzecznik wie jaka jest skala problemu! Szybko zadziałał w kwestii Kielc składając zapytanie. Jeśli my złożymy wnioski to tez zadziała w naszej sprawie. Piszcie wiec wnioski!!! Podaję link
https://www.rpo.gov.pl/wniosek/index.php?jezyk=0&poz=1
Można złożyć wniosek elektronicznie.
Ci ucywilnieni i ci bez propozycji - trzymajmy się! dopóki sił i zdrowia starczy trzeba walczyć o siebie.
Popieram aczkolwiek obu wymienionych składników zaczyna szybko brakować kiedy nikt już nie ukrywa że jesteś nic nie znaczącym frajerem i można tobą pomiatać. Dzisiaj miałem "przyjemność" to usłyszeć od prawie byłego przełożonego.
Tak będzie od teraz...
Pokaż załącznik: 4885