Projekt ustawy o KAS

Żałosne są te kolejne schematy, nazwa "komórka", te ich KISS KISS BANG BANG. A śmiać będę się ja we własnej osobie jak pieniążków zabraknie w budżecie, i to jest pewne.
I jeszcze chciałabym podziękować t f u r c o m tego dziadostwa, ponieważ dostałam impuls do konkretnych zmian. Zapewniam wszystkich, że istnieje życie po tej pseudo reformie.

W mojej izbie, jeżeli chodzi o protesty to DOZÓR nawet bączka nie puścił. Bo już witał się z gąską,
No i teraz rozpacz i oburzenie.
Teraz to proszę na gorzkie żale do kościoła.

a moim oc wszyscy z grup kontrolnych bardzo skrupulatnie wykonywali kontrole, a potem się pochorowali

i co?

wszędzie , w każdej komórce, są przyzwoici ludzie - i mendy

i zgadzam się z wcześniejszymi wpisami o wyręczaniu się dozorem we wszystkich brudach, i odwracaniu się przy wartościowaniu, awansach, medalach

niejeden na wynikach dozoru zbudował sobie legendę i zaplanował ścieżkę kariery ;(

Aha !! Czyli większość myślących, to tutaj "dozorcy" ?!
Chyba jednak się nie myliłem twierdząc, że do dozoru zsyłano najmniej wygodnych dla "władzy".
Tyle, że "władza" się zmieniła, a nas ciągle kopią w d*pę ...

Sławek nigdy nie możesz pozwolić na ucywilnienie kogokolwiek z munduru!!!! Stanowiska niektóre owszem ale nie ludzie !!!!

Prowadzenie postępowania celnego i podatkowego oraz wydawanie rozstrzygnięć w sprawach wszczętych przed zwolnieniem towaru i prowadzenie postępowania celnego i wydawanie rozstrzygnięć w sprawach wszczętych po zwolnieniu towaru, z wyłączeniem spraw mających wpływ na zmianę procedury celnej, długu celnego i należności podatkowych oraz związanych ze zmianą strony postępowania robią funki a postępowania po zwolnieniu z określeniem długu czy zmianą procedury cywile??? Postępowania przed zwolnieniem towaru i po zwolnieniu towaru nie mające wpływu na dług czy procedurę są obsługą zgłoszeń celnych wykonywną przez funkcjonariuszy a te po zwolnieniu związane z długiem czy procedurą są obsługą przedsiębiorcy wykonywaną przez cywili??? No i taka sytuacja: oddział celny, w jednym pokoju funkcjonariusz prowadzi postępowanie w sprawie zmiany nazwy eksportera na wniosek firmy, w drugim cywil ,,rzeźbi'' taryfikację z urzędu. Czy na koniec miesiąca oboje dostaną dodatek orzeczniczy?
Wielkie brawa dla twórców!

Aha !! Czyli większość myślących, to tutaj "dozorcy" ?!
Chyba jednak się nie myliłem twierdząc, że do dozoru zsyłano najmniej wygodnych dla "władzy".
Tyle, że "władza" się zmieniła, a nas ciągle kopią w d*pę ...

Tak Dozory jako jedyna komórka trzyma jeszcze tą instytucję(SC) "przy życiu".
Sławek nie możesz pozwolić na to aby dozór nie był............................................. .
Dwóch panów w jednej osobie dajcie spokój swoim pobożnym życzeniom.
Już nie długo nie będziecie musieli obnosić się z tym, że możecie pałętać się po cywilnemu tylko będziecie urzędnikami skarbowymi.
Cyrk na kółkach.
Zaczynają się żale.

Ostatnia edycja:
Po zapoznaniu się z zadaniami poszczególnych komórek nie mam już żadnych wątpliwości co do stanu zdrowia psychicznego twórców tej reformy. Chyba, że to celowe działanie, które ma na celu rozpieprzyć ten kraj. Trzeciej możliwości nie ma.

Szanujmy się trochę. Pojawiły się niby "nowe" projekty struktury KAS, a Wy roztrząsacie, co, kto, kiedy i czy w mundurze czy w cywilu. Wystarczy wejść we "właściwości" dokumentu, żeby sprawdzić kiedy go utworzono i kiedy ostatnio wydrukowano. To są pomysły z lipca i sierpnia. Mamy listopad. Sami pokazujemy, że nadajemy się do likwidacji bo można nami manipulować jak dziećmi.

ręce opadają...
no-co-zrobisz-nic-nie-zrobisz.jpg
.......

Szanujmy się trochę. Pojawiły się niby "nowe" projekty struktury KAS, a Wy roztrząsacie, co, kto, kiedy i czy w mundurze czy w cywilu. Wystarczy wejść we "właściwości" dokumentu, żeby sprawdzić kiedy go utworzono i kiedy ostatnio wydrukowano. To są pomysły z lipca i sierpnia. Mamy listopad. Sami pokazujemy, że nadajemy się do likwidacji bo można nami manipulować jak dziećmi.
To prawda...jak czytam, jak się ktoś podnieca z jakiej komórki jest, że dobrze, że będzie w tym, a nie w tamtym ustawieniu, bo Ci teraz realizują takie działania, a inni nie...maskara...Jak dziecko, któremu obiecano lizak...albo rózgę...albo jakoś tak..

Ostatnia edycja:
Zgodnie z definicją Amerykańskiego Towarzystwa do Spraw Upośledzenia Umysłowego niepełnosprawność intelektualna jest to stan ujawniający się przed 18 rokiem życia, (znane są przypadki nieuleczalne) charakteryzujący się:

• funkcjonowaniem intelektualnym znacznie poniżej przeciętnej
  • istotnym ograniczeniem niektórych osobistych umiejętności i sprawności w zakresie jednej lub większej liczby wymienionych poniżej zdolności:
    • umiejętność porozumiewania się,
    • sprawność w zakresie samoobsługi,
    • radzenie sobie z czynnościami dnia codziennego
    • sprawności interpersonalnych
    • umiejętności podejmowania decyzji (kierowanie sobą)
    • dbania o własne zdrowie i bezpieczeństwo
    • radzenie sobie w szkole
    • organizowanie czasu wolnego
    • radzenie sobie w pracy

To by było chyba na tyle dla tych co rano się widzą bez munduru , w południe w mundurze , a wieczorkiem znowu bez munduru , a we śnie to już w mundurze , jak rozbijają międzynarodowe gangi prowadzą wielkie dochodzenia , kontrolują lotniska , zasypują lukę w VAT (choć większość nie mam bladego pojęcia o co z tą luką tak naprawdę chodzi).

(...) Rankiem gdy wypadło mi oko z głowy
A nie stać mnie na oko nowe
Okradacie ten kraj bez żadnego pojęcia
Stoję przed klawiszem do zdjęcia.
Nie należę do mafii, nie należę do sekty
Nagrywam w studio u Adasia Elektry
Czy muzyka ma moc, tego nie wiem wcale
Spierdalać tępi mądrale! (...)

[video=youtube;ALP2ZFypnHY]https://www.youtube.com/watch?v=ALP2ZFypnHY[/video]

(...) Skleszczone k…y w swych gabinetach, co potoczyło się nie tak? Co potoczyło? Rozlane mleko przy długim stole - czemu jesteśmy na dole? O ja pie…olę. Przecież byliśmy zawsze na górze, czy tak nie mogło być dłużej? Czemu nie mogło? (...)

http://wpolityce.pl/kultura/314583-...ultu-dostaje-sie-ostro-i-iii-i-iv-rp-recenzja

Ostatnia edycja:
Cejrowski cytuje Trumpa: to dotyczy Polski. Ja zaś zapytam, Panie B., czy to dotyczy też KASu?

[video=youtube;0pQ8Vo-vpMQ]https://www.youtube.com/watch?v=0pQ8Vo-vpMQ[/video]

Back
Do góry