mariusz konkol
Użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Czytuję forum, lecz już rzadziej na nim piszę. Nie dlatego, że nie mam nic do powiedzenia, ale dlatego, że forum stało się źródłem podziału i kłótni. W tym wątku powinniśmy zająć się projektem, właściwie ostateczną wersją ustawy o KAS. Wrzutki różnych dziwnych projektów, choć przyznaję nawet ładnie zrobionych nie służą naszej sprawie. Naszym obowiązkiem nie jest poprawianie błędów MF-u. Ja jestem starszym specjalistą i gdzie mi do wiedzy i umiejętności tych wszystkich ekspertów izbowych i ministerialnych. Problem polega na tym, że ktoś może powiedzieć - oto były konsultacje, nieoficjalne oczywiście, ale były. Ustawa zawiera wciąż wiele błędów, część z nich wyjdzie w trakcie wdrażania. Podobnie zapewne będzie wyglądała sprawa z rozporządzeniami wykonawczymi.
Ja nie chcę przykładać ręki do tworzenia błędnego , złego prawa. Nie chcę ponosić odpowiedzialności za to na co nie miałem wpływu. Gdybym bowiem wierzył, że moja pomoc zostanie wykorzystana dla wspólnego dobra bym pomógł. Nie będę jednak legitymizował tego, szkodzi....
Ja nie chcę przykładać ręki do tworzenia błędnego , złego prawa. Nie chcę ponosić odpowiedzialności za to na co nie miałem wpływu. Gdybym bowiem wierzył, że moja pomoc zostanie wykorzystana dla wspólnego dobra bym pomógł. Nie będę jednak legitymizował tego, szkodzi....