Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Oczywiście jesteśmy za SC Oczywiście jadęKochani na co czekacie, przyjeżdżajcie do Sejmu!!! Nie można się poddawać i zniechęcać. Właśnie na to liczy wladza. Walczymy dalej i ja wierzę,że zwyciezymy. Do zobaczenia w Sejmie.
Po zakończeniu zapisów do Sejmu postanowiłem jednak odpowiedzieć na to pytanie publicznie.
Tytułem wstępu przypomnę, że ustawa musi być podpisana przez Prezydenta i opublikowana by weszła w życie, tak więc po Sejmie też będzie można wciąż działać. Nie sądzę jednak, że na tym posiedzeniu KAS będzie klepnięty w całości, jak to niektórzy wróżą. Mogę oczywiście się mylić, jednak nie zrobię NIC, powtarzam NIC konkretnego poza działaniami "miękkimi", czy to przed przegłosowaniem KAS w Sejmie czy po, bez zaangażowania środowiska zawodowego.
Takiego zaangażowania nie ma w chwili obecnej i to musimy przełamać. Przy Naszej bierności jako środowiska zawodowego nic się nie da zrobić. Zgłaszajcie się wciąż do Sejmu, bo nawet z tym jest kiepsko, a co dopiero inne działania.
Są jeszcze miejsca, więc bierzcie urlop i zgłaszajcie się.
CELNIKU POLSKI! 21 września jest Twoje Święto. To jest Twój dzień. Bądź w Sejmie na I czytaniu. Powinieneś tam być. Zgłoś się już dzisiaj, w poniedziałek najpóźniej i działaj.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ! JESTEŚ POTRZEBNY, BEZ CIEBIE KONKRETNIE NIE ZAWALCZYMY!
Właśnie odebrałem zaproszenie na Komisję Finansów Publicznych, która odbędzie się 22.09. o godz. 9:30 w Sejmie w razie skierowania na I czytaniu projektów KAS do Komisji.
Czyżby jednak chcieli uchwalić te projekty w ekspresowym tempie? W piątek miałem spotkać się w KPRM, jednak spotkanie w ostatniej chwili odwołano.
Zadziwia mnie ta wiara w dobre intencje obecnej władzy. Wydymali Trybunał, właściwie wydymali też nas a my wykupujemy listy otwarte i naparzamy na forum. Działać to trzeba było w dniu wyborów bo to było oczywiste, że jak PIS wygra to wróci KAS. A teraz to już pozamiatane. Zrobią co zechcą.
aktywista - skoro pozamiatane to nie płacz- podobno już za późno
gdzie byłeś wcześniej?
malkontenci psia jucha - narzekacze dwumiesięczni
Takie krótkie pytanie do osób ,które teraz podnoszą alarm . Skoro nie chcecie tego co o tak PIS zrobi czyli SRAS , czy chcecie dalej tkwić w tym góry. ...nie , obudzie i układach mafijno -rodzinno -wyznaniowych? A może krzyczą najwięcej ci , którzy najwięcej mają do stracenia. Jeśli wam SRAS się nie podoba to jaką szansę widzicie aby w naszej służbie zapanowała NORMALNOŚĆ. Ja się q..a pytam ? Przecież nawet to forum jest sterowane przez kadrę "oficerską " . Qr...ą ludzie popatrzcie w lustro i zadaje sobie kilka tridych pytań. Co to ma być "do walki ", "w imię obrony SC" . Ja się pytam kto z celników, którzy po 20 lat nap....ą na granicy podIela zdanie wielce zbulwerowanych pisowni pomysłem . Awans co 5 lat , stanowisko bez kometarza , nepotyzm i układy wszelkiej maści! Tego chcecie dalej ? Dalej chcecie przechowalni dla niedouczonych debili ze zwichriwaną psychiką
Ale posłuszny ? BRAWO !
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
bolo1999 nie pisz w taki sposób bo ludzie banowani miesiące temu przewidzieli sytuację w jakiej jesteśmy.
Czy dziwi Cię, że w taki sposób grają?
W jedności siła!!!!
Projekt miał być gotowy pod koniec marca, później na początku kwietnia. Mamy początek maja i dalej cisza. Czy ktoś wie kiedy MF zamierza upublicznić gotowy projekt ustawy? Czy na spotkaniu ze związkami była o tym mowa?