Projekt ustawy o KAS

Kochani na co czekacie, przyjeżdżajcie do Sejmu!!! Nie można się poddawać i zniechęcać. Właśnie na to liczy wladza. Walczymy dalej i ja wierzę,że zwyciezymy. Do zobaczenia w Sejmie.

Nie rozumiem, to ONI nas rozpierda-ją , a MY nawet nie potrafimy zebrać się do sejmu ???
Sorry , ale jeżeli wejdzie KAS to tylko przez naszą bierność !!!
Wiem też jestem zmęczony, zgnębiony itp itd ale będę walczył !!!

Po zakończeniu zapisów do Sejmu postanowiłem jednak odpowiedzieć na to pytanie publicznie.
Tytułem wstępu przypomnę, że ustawa musi być podpisana przez Prezydenta i opublikowana by weszła w życie, tak więc po Sejmie też będzie można wciąż działać. Nie sądzę jednak, że na tym posiedzeniu KAS będzie klepnięty w całości, jak to niektórzy wróżą. Mogę oczywiście się mylić, jednak nie zrobię NIC, powtarzam NIC konkretnego poza działaniami "miękkimi", czy to przed przegłosowaniem KAS w Sejmie czy po, bez zaangażowania środowiska zawodowego.
Takiego zaangażowania nie ma w chwili obecnej i to musimy przełamać. Przy Naszej bierności jako środowiska zawodowego nic się nie da zrobić. Zgłaszajcie się wciąż do Sejmu, bo nawet z tym jest kiepsko, a co dopiero inne działania.
Są jeszcze miejsca, więc bierzcie urlop i zgłaszajcie się.

CELNIKU POLSKI! 21 września jest Twoje Święto. To jest Twój dzień. Bądź w Sejmie na I czytaniu. Powinieneś tam być. Zgłoś się już dzisiaj, w poniedziałek najpóźniej i działaj.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ! JESTEŚ POTRZEBNY, BEZ CIEBIE KONKRETNIE NIE ZAWALCZYMY!

Sytuacja jest dynamiczna. Właśnie odebrałem zaproszenie na Komisję Finansów Publicznych, która odbędzie się 22.09. o godz. 9:30 w Sejmie w razie skierowania na I czytaniu projektów KAS do Komisji.
Czyżby jednak chcieli uchwalić te projekty w ekspresowym tempie? W piątek miałem spotkać się w KPRM, jednak spotkanie w ostatniej chwili odwołano.
Bądźmy w Sejmie 21.09. Na Komisji także proszę o obecność kilkudziesięciu funkcjonariuszy.
Związek będzie przygotowany merytorycznie i podejmie wszystkie możliwe działania. Jak wyżej jednak pisałem bez zaangażowania środowiska nie zatrzymamy likwidacji Służby Celnej.

Właśnie odebrałem zaproszenie na Komisję Finansów Publicznych, która odbędzie się 22.09. o godz. 9:30 w Sejmie w razie skierowania na I czytaniu projektów KAS do Komisji.
Czyżby jednak chcieli uchwalić te projekty w ekspresowym tempie? W piątek miałem spotkać się w KPRM, jednak spotkanie w ostatniej chwili odwołano.

No popatrz, jaka (nie)niespodzianka...kto by się spodziewał ?

Zadziwia mnie ta wiara w dobre intencje obecnej władzy. Wydymali Trybunał, właściwie wydymali też nas a my wykupujemy listy otwarte i naparzamy na forum. Działać to trzeba było w dniu wyborów bo to było oczywiste, że jak PIS wygra to wróci KAS. A teraz to już pozamiatane. Zrobią co zechcą.

Zadziwia mnie ta wiara w dobre intencje obecnej władzy. Wydymali Trybunał, właściwie wydymali też nas a my wykupujemy listy otwarte i naparzamy na forum. Działać to trzeba było w dniu wyborów bo to było oczywiste, że jak PIS wygra to wróci KAS. A teraz to już pozamiatane. Zrobią co zechcą.

aktywista - skoro pozamiatane to nie płacz- podobno już za późno

gdzie byłeś wcześniej?

malkontenci psia jucha - narzekacze dwumiesięczni

Wszystko zależy od nas, jeśli będzie nas we wtorek w Sejmie malo, to uchwala ją szybciutko. Uważam, że powinna być kolejna pikieta. Slawku co Ty na to?

aktywista - skoro pozamiatane to nie płacz- podobno już za późno

gdzie byłeś wcześniej?

malkontenci psia jucha - narzekacze dwumiesięczni

Dlaczego tak najeżdżasz na ludzi, a może był na długim l4 i potem okazało się że na marne bo wszystko zawieszono,
Zamiast dzielić i atakować napisz jak zmotywować ludzi do jeszcze jednego zrywu.

bolo1999 nie pisz w taki sposób bo ludzie banowani miesiące temu przewidzieli sytuację w jakiej jesteśmy.
Czy dziwi Cię, że w taki sposób grają?
W jedności siła!!!!

Takie krótkie pytanie do osób ,które teraz podnoszą alarm . Skoro nie chcecie tego co o tak PIS zrobi czyli SRAS , czy chcecie dalej tkwić w tym góry. ...nie , obudzie i układach mafijno -rodzinno -wyznaniowych? A może krzyczą najwięcej ci , którzy najwięcej mają do stracenia. Jeśli wam SRAS się nie podoba to jaką szansę widzicie aby w naszej służbie zapanowała NORMALNOŚĆ. Ja się q..a pytam ? Przecież nawet to forum jest sterowane przez kadrę "oficerską " . Qr...ą ludzie popatrzcie w lustro i zadaje sobie kilka tridych pytań. Co to ma być "do walki ", "w imię obrony SC" . Ja się pytam kto z celników, którzy po 20 lat nap....ą na granicy podIela zdanie wielce zbulwerowanych pisowni pomysłem . Awans co 5 lat , stanowisko bez kometarza , nepotyzm i układy wszelkiej maści! Tego chcecie dalej ? Dalej chcecie przechowalni dla niedouczonych debili ze zwichriwaną psychiką
Ale posłuszny ? BRAWO !

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Takie krótkie pytanie do osób ,które teraz podnoszą alarm . Skoro nie chcecie tego co o tak PIS zrobi czyli SRAS , czy chcecie dalej tkwić w tym góry. ...nie , obudzie i układach mafijno -rodzinno -wyznaniowych? A może krzyczą najwięcej ci , którzy najwięcej mają do stracenia. Jeśli wam SRAS się nie podoba to jaką szansę widzicie aby w naszej służbie zapanowała NORMALNOŚĆ. Ja się q..a pytam ? Przecież nawet to forum jest sterowane przez kadrę "oficerską " . Qr...ą ludzie popatrzcie w lustro i zadaje sobie kilka tridych pytań. Co to ma być "do walki ", "w imię obrony SC" . Ja się pytam kto z celników, którzy po 20 lat nap....ą na granicy podIela zdanie wielce zbulwerowanych pisowni pomysłem . Awans co 5 lat , stanowisko bez kometarza , nepotyzm i układy wszelkiej maści! Tego chcecie dalej ? Dalej chcecie przechowalni dla niedouczonych debili ze zwichriwaną psychiką
Ale posłuszny ? BRAWO !

A czy ty myślisz ze kas to remedium na nazwę to "kolesiostwo" w sc. Czy myślisz że w skarbówkach i uksach jest inaczej ? Otwórz oczy- tak było i jest i obawiam się że będzie.

Nie twierdzę że jest to antidotum na patologię w naszej SC ale to że ci co teraz przyjdą i obstawią swoimi to już jest duża zmiana . Ja nie mam złudzeń żadnych że nie będzie kolesiostwa i układów zorganizowanych ale niech zmieni się cokolwiek bo to co teraz jest to q....wa chyba nie muszę tłumaczyć. Jedno wiem na 100 % krzyczą najwięcej na tym forum st. Aspiranci i oficerowie, którzy stopień i stanowisko zdobyli dzięki układów i nikt mi q.a nie powie że jest inaczej bo za długo tkwię w tym szambie.

bolo1999 nie pisz w taki sposób bo ludzie banowani miesiące temu przewidzieli sytuację w jakiej jesteśmy.
Czy dziwi Cię, że w taki sposób grają?
W jedności siła!!!!

właśnie - w jedności

po co komu takie żądania "niech siwy to, niech tamto"

a ty co? na kanapie i poczekasz bo ma to zrobić siwy albo kancelaria?

bez naszego poparcia nic się nie uda

co komu da pisanie "a nie mówiłem? teraz to pozamiatane"?

czy to da innym impuls do działania?

zanim zaczniecie wylewać swoje frustracje i żale pomyślcie, czy ich adresatem winien być Sławek

jestem PEWIEN, że Sławek robi co może - a wy?

gdzie byliście przez tyle lat armageddon i ksenomorf?

jak była walka o gruszę, z wartościowaniem, o podwyżki itp.?

a teraz nagle co? krzyki?

zanim COKOLWIEK nasmarujecie pomyślcie do kogo co chcecie napisać i jaki skutek odniesie wasz post

Back
Do góry