Projekt ustawy o KAS

Precz z kłamstwem w życiu publicznym. Damy radę.

(...) Mamy obowiązek domagać się, by nadzieje narodu zaczęły się wreszcie realizować. Trzeba to czynić z odwagą i rozwagą. Trzeba zdawać sobie sprawę z sytuacji geopolitycznej, w jakiej się znajdujemy, ale jednocześnie ta sytuacja nie może być wygodną zasłoną do tego, by rezygnować z należnych narodowi praw. (...)

http://xj.popieluszko.pl/xjp/teksty-kazan/8468,26-sierpnia-1984.html

[video=youtube;iHto_J-VnOY]https://www.youtube.com/watch?v=iHto_J-VnOY[/video]

Ostatnia edycja:
Witam . Ja już straciłam nadzieję niestety , długo wierzyłam , ba chciałam wierzyć , że nam się uda , ale po tej wakacyjnej przerwie i po ostatnich wpisach tu na forum innych , iskierka zgasła :( Nasza służba odchodzi niestety z przytupem do historii , żal i strach co dalej , echhhhh ...

Nie ma w tym nic niezgodnego z prawem, że ktoś przygotowuje szkic projektu i potem przekazuje go dalej do wykorzystania innemu podmiotowi np. klubowi parlamentarnemu, grupie posłów."

Nikt tego nie neguje w Sejmie, ponieważ pozostałe ugrupowania polityczne również tak robią. Jest to oczywiste obejście prawa, uważam jednak, że sprawy nie da się wyjaśnić w sądzie, chociażby ze względu na immunitet poselski.

Leszku73. Nie będę już podejmował tego tematu. Jeżeli prawnik mówi mi, że brak jest niezgodności z prawem, to złożenie zawiadomienia jest nieprawne tzn. jest na to paragraf. Przykro mi.

Apeluję też do wszystkich siejących defetyzm. Z niektórych wpisów wynika, że już pogodziliście się z likwidacją SC. Czy tak uczycie swoje dzieci w domu? Czy mówicie im, że tak łatwo mają składać broń i poddawać się. jestem przekonany, że tak nie jest. Jeszcze Służba Celna nie zginęła, jeszcze nie została zlikwidowana. Działajmy i 21.09. bądźmy w Sejmie. Jeśli w kolejnych dniach trzeba będzie przyspieszyć to zróbmy to po prostu.

(...) Mamy obowiązek domagać się, by nadzieje narodu zaczęły się wreszcie realizować. Trzeba to czynić z odwagą i rozwagą. Trzeba zdawać sobie sprawę z sytuacji geopolitycznej, w jakiej się znajdujemy, ale jednocześnie ta sytuacja nie może być wygodną zasłoną do tego, by rezygnować z należnych narodowi praw. (...)

http://xj.popieluszko.pl/xjp/teksty-kazan/8468,26-sierpnia-1984.html

[video=youtube;iHto_J-VnOY]https://www.youtube.com/watch?v=iHto_J-VnOY[/video]

Obudź się tele coś tam i przyznaj się do błędu. Jesteś niedowidzący i niesłyszący? Całe lata agitowałeś ? I nagle co? Tak ciężko wprost przyznać się do błędu ?

Panie Sławku pozostaje mieć nadzieję, że po "obchodach i balach" przyjdzie otrzeźwienie.
chocholi taniec na tonącym titanicu.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Warto nagłośnić w sejmie w trakcie I czytania projektu KAS jaka jest opinia prof. Modzelewskiego członka rady programowej PIS "..... w tym kształcie ustawa ta nie powinna być uchwalona i wymaga dalszej debaty nad sposobami zwiększenia efektywności funkcjonalnej organów skarbowych i celnych". Co ciekawe opinia ta nie znalazła się wśród załączników do projektu. Może też została ukryta przed prezesem. Należałoby zainteresować tym nie tylko posłów pis ale innych partii. W trakcie sejmowej debaty nad projektem najważniejsze zastrzeżenia możnaby przedstawić z mównicy sejmowej. Działajmy prześlijmy informację do biur poselskich

w tym temacie jest już wszystko ustalone.Czy myślicie iż jakiś
poseł PIS zdrowo myślący sprzeciwi się partii i będzie miał inne
zdanie ? Podzieliby wtedy los Ujazdowskiego po trzykroć
bardziej niż ON ! Jedyne antydotum na ten sras to nasza postawa!

Przypominam tylko że PIS bierze się bez ceregieli za "dobrą zmianę w sądownictwie" i ma gdzieś tych , którzy są tym zbulwersowani a co dopiero nas ! Chciałabym tylko otworzyć oczy naszym koleżankom i kolegom związkowcom (choć oni w większości raczej zdaja sobie z tego sprawę ) że jest już dawno pozamiatane. Oczywiście popieram protesty bo nie można poddać się całkowicie bez walki ale oni mają nas naprawdę gdzieś . Patrząc jednak z drugiej strony na to co mamy w naszej służbie gdzie patologia goni patologię to zmiany są konieczne ale radykalne . Na dzień dzisiejszy to to.... zresztą każdy wie szkoda słów , więc co dalej kolejne lata patrzeć bezsilnie na ten PRYWATNY KURNIK ?

zgadza się. jednak nie wylewa się kąpieli z dzieckiem ;). chyba, że chce się kraść miliony, a później kochać królewny ;).

Przypominam tylko że PIS bierze się bez ceregieli za "dobrą zmianę w sądownictwie" i ma gdzieś tych , którzy są tym zbulwersowani a co dopiero nas ! Chciałabym tylko otworzyć oczy naszym koleżankom i kolegom związkowcom (choć oni w większości raczej zdaja sobie z tego sprawę ) że jest już dawno pozamiatane. Oczywiście popieram protesty bo nie można poddać się całkowicie bez walki ale oni mają nas naprawdę gdzieś . Patrząc jednak z drugiej strony na to co mamy w naszej służbie gdzie patologia goni patologię to zmiany są konieczne ale radykalne . Na dzień dzisiejszy to to.... zresztą każdy wie szkoda słów , więc co dalej kolejne lata patrzeć bezsilnie na ten PRYWATNY KURNIK ?

Ludzie , nasi petenci , podmioty - firmy , drwią sobie już z obecnie rządzących , nawet nie będę cytować co codziennie wysłuchujemy od ich większości wyborców - "Dobra zmiana "hehe ... co 10 na nich głosował i teraz mają pytania , czy niedługo skonsolidują przedszkole z zakładem geriatrycznym ? Zawsze to zmiana , na ich "dobrą " Szkoda ,że tak późno ludzie otwierają oczy !!! MASAKRA .

Blackwindow. Będziesz pracował za grosze aby utrzymać rodzinę a na twój etat już czychają przyjaciele króliczka z "dobrej zmiany" bo taki jest główny zamysł pseudo reformy KAS a ty będziesz z łezką w oku patrzył na zreformowany "PRYWATNY KURNIK".

Ostatnia edycja:
już kiedyś pisałam że utraty pracy się nie boję , niech martwią się ci co są nieporadni życiowo , które w świecie zewnętrznym nie będą w stanie się odnaleźć . Zresztą czego tu oczekiwać po czynnościach, które tylko uwsteczniają człowieka.

Leszku73. Nie będę już podejmował tego tematu. Jeżeli prawnik mówi mi, że brak jest niezgodności z prawem, to złożenie zawiadomienia jest nieprawne tzn. jest na to paragraf. Przykro mi.

Apeluję też do wszystkich siejących defetyzm. Z niektórych wpisów wynika, że już pogodziliście się z likwidacją SC. Czy tak uczycie swoje dzieci w domu? Czy mówicie im, że tak łatwo mają składać broń i poddawać się. jestem przekonany, że tak nie jest. Jeszcze Służba Celna nie zginęła, jeszcze nie została zlikwidowana. Działajmy i 21.09. bądźmy w Sejmie. Jeśli w kolejnych dniach trzeba będzie przyspieszyć to zróbmy to po prostu.

na przyspieszenie może nie być czasu, bo I, II i III czytanie mogą się odbyć tego samego dnia. Dlaczego nie realizujemy harmonogramu? po co został on przygotowany? Wydaje mi się, że ty Sławek też się już poddałeś.

na przyspieszenie może nie być czasu, bo I, II i III czytanie mogą się odbyć tego samego dnia. Dlaczego nie realizujemy harmonogramu? po co został on przygotowany? Wydaje mi się, że ty Sławek też się już poddałeś.[/QUOTE
Również mam takie wrażenie , wpisy Pana Siwego od pewnego czasu , są po prostu delikatnie je oceniając żenujące.

na przyspieszenie może nie być czasu, bo I, II i III czytanie mogą się odbyć tego samego dnia. Dlaczego nie realizujemy harmonogramu? po co został on przygotowany? Wydaje mi się, że ty Sławek też się już poddałeś.[/QUOTE
Również mam takie wrażenie , wpisy Pana Siwego od pewnego czasu , są po prostu delikatnie je oceniając żenujące.
Żenujące to są tego typu wpisy jak Twoje

może zacznijmy na początek od BOJKOTU
oficjalnych obchodów DNIA SŁUŻBY CELNEJ
Nic z tego nie wyjdzie. "Miękkie faje", "klakierzy" i reszta ekskrementu będzie się jak zwykle lansować, a jest to ogromny procent. Wykładnikiem jest miedzy innymi ilość członków ZZ Celnicy PL. Nie mamy szans nawet na 50%. Nawet jak się popatrzy na środowisko w pracy, to ręce opadają. Sabotażyści z czasu protestu maja się dobrze i to dla nich te obchody i bale. Na pewno skorzystają. "Folwark zwierzęcy" następny rozdział.

Back
Do góry