Projekt ustawy o KAS

Apeluję też do wszystkich siejących defetyzm. Z niektórych wpisów wynika, że już pogodziliście się z likwidacją SC. Czy tak uczycie swoje dzieci w domu? Czy mówicie im, że tak łatwo mają składać broń i poddawać się. jestem przekonany, że tak nie jest. Jeszcze Służba Celna nie zginęła, jeszcze nie została zlikwidowana. Działajmy i 21.09. bądźmy w Sejmie. Jeśli w kolejnych dniach trzeba będzie przyspieszyć to zróbmy to po prostu.

Sławku ciężko radować się przy tak jasnym stanowisku RM w sprawie sras'u oraz jak wielkim wrzodem na banasiowym tyłku była i jest nasza Służba. Przy dyscyplinie partyjnej, żaden poseł PiS'u (nawet ten rozsądnie myślący) nie odważy się wyłamać, bo w imię czego.... narażać się prezesowi w sprawie "paru celników".....
Jednakże broni składać nie mam zamiaru, chociaż wygląda to tak, że oni walą do Nas z ostrej amunicji, a my okładamy ich ślepakami....

Sławku ciężko radować się przy tak jasnym stanowisku RM w sprawie sras'u oraz jak wielkim wrzodem na banasiowym tyłku była i jest nasza Służba. Przy dyscyplinie partyjnej, żaden poseł PiS'u (nawet ten rozsądnie myślący) nie odważy się wyłamać, bo w imię czego.... narażać się prezesowi w sprawie "paru celników".....
Jednakże broni składać nie mam zamiaru, chociaż wygląda to tak, że oni walą do Nas z ostrej amunicji, a my okładamy ich ślepakami....
Dlatego czas najwyższy wymienić magazynki

Mylisz się jeszcze mamy dużo ostrej amunicji !!!!!!!!!!!

A przypadkiem, nie "opróżnić" ?!

Bo jeżeli "opróżnić", to już dziś. Jutro będzie za późno!
Natomiast jeśli "wymienić", to - niestety - w magazynie zostały już tylko "ślepaki" ...

spotkanie z wampirem

najpierw zasada wzajemności. czyli spotkanie zorganizowane przez stronę związkową. oczywiście niech banuś poda nr rejestracyjny :D. niech też przedstawi papiery, co może i w jakim zakresie. inaczej nie ma o czym gadać. inaczej będzie to spotkanie z wampirem.

Rząd przedstawia stanowisko do swojego projektu zwanego poselskim - bez czytania wiadomo co tam jest, SSC kopiował te treści w odpowiedzi do każdej interpelacji. No data się zmieniła, 14 dni od opublikowania.

Ponadto na konieczność reformy administracji skarbowej wskazuje wiele sygnałów
pochodzących od podmiotów zewnętrznych:
1) Międzynarodowy Fundusz Walutowy w raporcie Administracja podatkowa wyzwania
modernizacyjne i priorytety strategiczne; Juan Toro, Allan Jensen, Mick Thackray, Maureen
Kidd i Barrie Russell; Styczeń 2015 r. przedstawił następującą diagnozę polskiej administracji
podatkowej:
Dla kogo pracuje ta pani bo chyba nie dla dobra Polaki?
Międzynarodowy Fundusz Walutowy czyli masoni głównego nurtu.

Nie mogę odpowiadać publicznie na takie pytanie. Proszę być w Sejmie 21.09., podejść do mnie to porozmawiamy. Proszę wszystkich o zgłoszenia do Sejmu

Europa przejrzała na oczy i uszczelnia granice bo sytuacja geopolityczna na świecie jest nie ciekawa.
Czy tak inteligentny człowiek i wytrawny polityka jak Jarosław Kaczyński pozwoli na likwidację Służby Celnej, która chroni obywateli Polski.
Nie wiem kto prezesowi podpowiada ale myślę, że nie jest to uczciwy doradca.
Mam nadzieję, że ktoś do niego dotrze i przedstawi mu sytuację i w końcu powie jak jest.

Obawiam się, że źle postrzegasz małego prezia i innych mniejszych jak nasz mały wódz.

Problem w tym, że to ruscy agenci, którzy nie spoczną, dopóki nie rozp......ą wszystkiego.
Dał im przykład kononowicz - "Zeby nie było niczego".
A ciemny lud się cieszy, że spuszczają łomot sędziom, nauczycielom, dziennikarzom, celnikom.
Przestanie się cieszyć dopiero wtedy, gdy pensje znowu będą w milionach, ale ceny w miliardach.

Celna wypowiedź na temat

"Jak patrzę na Was i słucham Was zbiera mi się na torsje. Nie jesteście żadną elitą, jesteście pasożytniczą warstwą, która uzurpuje sobie pozycję elity. Przyszliście do polityki realizować swoje partykularne cele. Powiecie każde kłamstwo byle utrzymało Was u władzy. Wycieracie sobie gębę Trybunałem i Konstytucją, ale gdy przychodzi co do czego - gdy wyrok TK może zmienić życie setek tysięcy zwykłych ludzi, macie to już gdzieś. Jesteście personifikacją warcholstwa w czystej postaci. Najchętniej przywrócilibyście pańszczyznę chłopów i prawo pierwszej nocy. Gardzicie wszystkim dookoła Was. Jesteście ślepi i po prostu obrzydliwi."

http://niezalezna.pl/86142-gronkiewicz-waltz-klamala-ws-reprywatyzacji-wiceprezydent-pahl-sypie-hgw

"Jak patrzę na Was i słucham Was zbiera mi się na torsje. Nie jesteście żadną elitą, jesteście pasożytniczą warstwą, która uzurpuje sobie pozycję elity. Przyszliście do polityki realizować swoje partykularne cele. Powiecie każde kłamstwo byle utrzymało Was u władzy. Wycieracie sobie gębę Trybunałem i Konstytucją, ale gdy przychodzi co do czego - gdy wyrok TK może zmienić życie setek tysięcy zwykłych ludzi, macie to już gdzieś. Jesteście personifikacją warcholstwa w czystej postaci. Najchętniej przywrócilibyście pańszczyznę chłopów i prawo pierwszej nocy. Gardzicie wszystkim dookoła Was. Jesteście ślepi i po prostu obrzydliwi."

http://niezalezna.pl/86142-gronkiewicz-waltz-klamala-ws-reprywatyzacji-wiceprezydent-pahl-sypie-hgw
No to odkryłeś Amerykę

Jeśli zostanie przegłosowany kas,co dalej?jakie działania przewiduje zarząd zwiazku?
Po zakończeniu zapisów do Sejmu postanowiłem jednak odpowiedzieć na to pytanie publicznie.
Tytułem wstępu przypomnę, że ustawa musi być podpisana przez Prezydenta i opublikowana by weszła w życie, tak więc po Sejmie też będzie można wciąż działać. Nie sądzę jednak, że na tym posiedzeniu KAS będzie klepnięty w całości, jak to niektórzy wróżą. Mogę oczywiście się mylić, jednak nie zrobię NIC, powtarzam NIC konkretnego poza działaniami "miękkimi", czy to przed przegłosowaniem KAS w Sejmie czy po, bez zaangażowania środowiska zawodowego.
Takiego zaangażowania nie ma w chwili obecnej i to musimy przełamać. Przy Naszej bierności jako środowiska zawodowego nic się nie da zrobić. Zgłaszajcie się wciąż do Sejmu, bo nawet z tym jest kiepsko, a co dopiero inne działania.
Są jeszcze miejsca, więc bierzcie urlop i zgłaszajcie się.

CELNIKU POLSKI! 21 września jest Twoje Święto. To jest Twój dzień. Bądź w Sejmie na I czytaniu. Powinieneś tam być. Zgłoś się już dzisiaj, w poniedziałek najpóźniej i działaj.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ! JESTEŚ POTRZEBNY, BEZ CIEBIE KONKRETNIE NIE ZAWALCZYMY!

Back
Do góry