Projekt ustawy o KAS

Zróbmy na razie tłum przed jednostkami SC w swoich lokalizacjach. Przed Sejm i nie tylko zdążymy

zdążymy?? chyba co najwyraźniej dowiedzieć się po fakcie że całość została przeczytana i podpisana w nocy. Właśnie się dowiedziałem że w mojej IC w cudowny sposób ostatniej chwili zmieniono listę dotyczącą awansów. Z listy wylecieli akurat Ci którzy dziwnym zbiegiem okoliczności mieli zwolnienia lekarskie w miesiącu czerwcu. I co do tego ma jakieś max. 5 lat zapisane w ustawie skoro prawo miesza się z polityką coraz częściej w naszym otoczeniu

Witam Koleżanki i Kolegów.
Tak nieśmiało chcę zaproponować rozwiązanie z jakiego skorzystali już Prokuratorzy i Urzędnicy Służby Cywilnej.
Mianowicie, Oni to udali się do Rzecznika Praw Obywatelskich i przekonali Jego aby zaskarżył uchwalone ustawy "dobrej zmiany" do Trybunału Konstytucyjnego.
Rzecznik Praw Obywatelskich takie skargi złożył.
Tym samym, może istnieje szansa, że stanie też w Naszej obronie.
Pamiętajcie, Prezes TK stwierdził publicznie, że dołoży wszelkich starań aby skargi na ustawy "dobrej zmiany" zostały rozpatrzone do początku grudnia.
Potem to nawet na TK nie będziemy mogli liczyć.
A więc ???
Może warto spróbować.

Witam Koleżanki i Kolegów.
Tak nieśmiało chcę zaproponować rozwiązanie z jakiego skorzystali już Prokuratorzy i Urzędnicy Służby Cywilnej.
Mianowicie, Oni to udali się do Rzecznika Praw Obywatelskich i przekonali Jego aby zaskarżył uchwalone ustawy "dobrej zmiany" do Trybunału Konstytucyjnego.
Rzecznik Praw Obywatelskich takie skargi złożył.
Tym samym, może istnieje szansa, że stanie też w Naszej obronie.
Pamiętajcie, Prezes TK stwierdził publicznie, że dołoży wszelkich starań aby skargi na ustawy "dobrej zmiany" zostały rozpatrzone do początku grudnia.
Potem to nawet na TK nie będziemy mogli liczyć.
A więc ???
Może warto spróbować.

Super pomysl

zdążymy?? chyba co najwyraźniej dowiedzieć się po fakcie że całość została przeczytana i podpisana w nocy. Właśnie się dowiedziałem że w mojej IC w cudowny sposób ostatniej chwili zmieniono listę dotyczącą awansów. Z listy wylecieli akurat Ci którzy dziwnym zbiegiem okoliczności mieli zwolnienia lekarskie w miesiącu czerwcu. I co do tego ma jakieś max. 5 lat zapisane w ustawie skoro prawo miesza się z polityką coraz częściej w naszym otoczeniu

U nas tez to samo.

Celnicy są dyskryminowani w związku wyrokiem TK.
Czy kolega Siwy dalej będzie walił ściemę czy podejmie realne działania?
Jeszcze raz pytam o enigmatyczną kancelarię, prawną, która nie robi NIC w sprawie orzeczenia TK, i innych patologii w Służbie Celnej.

skąd to wiesz? sprawdzone info?

Celnicy są dyskryminowani w związku wyrokiem TK.
Czy kolega Siwy dalej będzie walił ściemę czy podejmie realne działania?
Jeszcze raz pytam o enigmatyczną kancelarię, prawną, która nie robi NIC w sprawie orzeczenia TK, i innych patologii w Służbie Celnej.

a nóżka nie boli od tego tupania?

tuptuś się znalazł ;)

sprawdzone bo najpierw była lista z awansami ludzie się ciszyli a po 2 tygodniach pojawiła się kolejna po "weryfikacji". Oczywiście f-sze pomimo zaskoczenia te zmiany upatrywali w L4 z czerwca - nawet 1-2 dniowe

Brawo, jak zwykle nasi przełożeni wystepują przeciwko tym, dzięki którym jeszcze są na stanowiskach,

Jesteśmy za.Ani czarna wstążka ani wyjście nic nie da.
Jedynie Trybunal .
Nato, ŚDM to był czas. Teraz za późno.
Niech się wszyscy dobrze bawią na stypie.
Zasłuzeni dla SC niech żałobę noszą a my szaraki odczujemy ból w sercu.
Pozdrawiam

Jesteśmy za.Ani czarna wstążka ani wyjście nic nie da.
Jedynie Trybunal .
Nato, ŚDM to był czas. Teraz za późno.
Niech się wszyscy dobrze bawią na stypie.
Zasłuzeni dla SC niech żałobę noszą a my szaraki odczujemy ból w sercu.
Pozdrawiam

Tk rozpoznaje wg kolejności zgłoszeń więc zanim będzie wyrok to większość będzie już w innej pracy lub u pośredniaka

Brawo Sławek Siwy - PIĘKNE TRESCIWE PISMO, z którym jak najszybciej należy zapoznać ośrodek decyzyjny w PIS oraz wszystkich parlamentarzystów beza względu na barwy polityczne.
Sławek porusz ludzi aby wstali z kolan czas na realne działania w mediach bo to co szykuje banaś i szałamacha nie przeszło by w afrykańskich republikach bananowych.

a nóżka nie boli od tego tupania?

tuptuś się znalazł ;)
Dlaczego kancelaria opłacana ze składek nie wystosowała do tej pory pisma do Trybunału Konstytucyjnego, który zajmie się sposobem procedowania patologicznej ustawy KAS bez dialogu społecznego i związkami zawodowymi działającymi w SC z pogwałceniem praw obywatelskich i konstytucyjnych funkcjonariuszy Służby Celnej.
Pięć tysięcy funkcjonariuszy płaci składki i chciała by profesjonalnego zabezpieczenia prawnego.
Sytuacja Służby Celnej jest sztandarowym przykładem wprowadzenia (co do formy procedowania i patologicznych zmian) szkodzących Polsce zmian na których skorzystać mogą jedynie przemytnicy, przestępcy skarbowi i malwersanci różnej maści a stracą zwykli obywatele Polski.
Pracuję 30 lat różny syf widziałem ale ta reforma jest największym chamskim oszustwem drugim po bestialskiej formie alokacji na wschód.
Czy o taką Polskę walczył w więzieniu nasz szef? Jak tak to brawo!!!!! Nie trzeba było.

Panie Kaczyński, dziewczyny są do wzięcia!

Czas tupnąć nogą. Jeden z Ministrów wyleciał podobno za nepotyzm i prywatę przy obsadzie intratnych stołków. W kolejce czeka kolejny Minister wraz z wiernymi nie tylko jemu od lat janczarami. Tak wiernymi, że nie bacząc na interes publiczny, popierają zmiany na jeszcze lepsze. Żeby tylko było tak jak było. W wymiarze personalnym i nie tylko.

Coraz bardziej agresywnie i bezczelnie. Ocierając się o niskobudżetowy kicz w stylu "Dynastii". Niektórzy też wskazują na "Dziewczyny do wzięcia". I chyba, pomimo upływu czasu, mają w tym sporo racji.

[video=youtube;VezwNmNxD5w]https://www.youtube.com/watch?v=VezwNmNxD5w[/video]

Nie twierdzę że jest to antidotum na patologię w naszej SC ale to że ci co teraz przyjdą i obstawią swoimi to już jest duża zmiana . Ja nie mam złudzeń żadnych że nie będzie kolesiostwa i układów zorganizowanych ale niech zmieni się cokolwiek bo to co teraz jest to q....wa chyba nie muszę tłumaczyć. Jedno wiem na 100 % krzyczą najwięcej na tym forum st. Aspiranci i oficerowie, którzy stopień i stanowisko zdobyli dzięki układów i nikt mi q.a nie powie że jest inaczej bo za długo tkwię w tym szambie.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Nic dodać, nic ująć.

Back
Do góry