POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

Głupiś jak but. Awanse były bez kasy i dostawał kto chciał i brał. Nie piernicz o związkach jak chcesz coś robić po włosku. Do tego nie trzeba decyzji związków. Po prostu pogadaj z kolegami/żankami i rób swoje.

Ciągły jazgot,fochy,kłótnie i nic z tego.Przecież to śmieszne abym ja dowiedział się o proteście SC od swojej żony na dzień przed protestem, a ona tą wiadomość przyniosła z Urzędu Skarbowego.Paranoja.A teraz co dzieje się w Krakowie,Lodzi,Poznaniu,Toruniu,Gdyni,Szczecinie,Rzepinie?Pisałem - bez poparcia polityów i zrozumienia z ich strony naszej sytuacji nic nie będzie.Ale i tak chylę głowę przed granicą wschodnią.

moja propozycja to w oddzialach wewnetrznych trzeba robic exporty jak najszybciej zeby jak najwiecej samochodow dojechalo do granicy i dawac bardzo krotkie terminy na opuszczenie kraju. natomiast nalezy sie przygladac uwazniej importom zamiast kseorokopi zadac oryginaly do wgladu itp. moja uwaga bez wyrazenia zgody zwiazkow (czyt. bez wejscia w spor zbiorowy z Dyr,) to nawet wewnatrz kraju nie mozemy oflagowac budynkow - nikt sie nie wychyli bo wiadomo czym to sie skonczy. niestety zwiazki ospale jak nigdy. pozdrawiam Sciane Wschodnia - spedzilem tam kilka miesiecy i wiem czym pachnie (smiercdzi) ta praca.

Tamoznik ma racje. Wewnetrzne oddziały powinny robić szybciej otwarcia kanet ów, i natychmiast wysyłać na granice, wtedy będą mega kolejki, a wszystko na rachunek " strajku". :lol:

Panowie i Panie. Akcja zaczeła sie dosć niefortunnie. Ci Co rozpoczeli ten protest powinni kury szczac prowadzac albo swiniom ogony prostowac a nie strajk organizowac.
Jednak jezeli zrobilo sie krok do przodu nie cofajmy sie, jak mawia stare przysłowie "I Herkules dupa kiedy ludzi kupa", tylko w jednosci siła, jeżeli nie teraz to nigdy Do BOJU!!!

J_a_jacku, o przygotowaniach do protestu wiedziałem ale nie znałem konkretnej daty, gdyż ZZ nie dały informacji a ja nie wchodziłem wcześniej tak często na forum - to w sprawie mojej bystrości.Luciferionowi odpowiedziałem na jego zaczepkę na innym wątku.Moje marzenia opisałem na forum IC Warszawa , a jeśli się z TOBĄ LUCIFERION kiedyś spotkam to nie dostaniesz odemnie kulki a plombę.

zwiazkowiec napisał:
PostWysłany: Sob Paź 13, 2007 8:41 am Temat postu: DLACZEGO TIROWCY OPIESZALE PROTESTUJą ?

JESTEM ZDZIWIONY , DLACZEGO NASZYM KOLEGOM , KTóRZY PRACUJą NA ODPRAWACH TOWAROWYCH (TIRACH), TAK OPIESZALE PRZYCHODZI PROTESTOWANIE W SWOIM INTERESIE ? MOżE KTOś WIE ? DLACZEGO NA INNYCH STANOWISKACH LUDZIE STARAJą SIę I TRAKTUJą POWAżNIE POSTULATY I OBECNą SYTUACJę A NASI TIROWCY MAJą JAKIES OBAWY I W żADEN SPOSóB NIE MOZNA ICH PRZEKONAć DO SZCZEGółOWYCH I DOKłADNYCH ODPRAW , LICZBY MóWIą ZA SIEBIE ! NIE MA SENSU WSKAZYWAć ODDZIAłU W KTóRYM JEST TAKI PROBLEM , BO CHODZI O WIęKSZOść ZE śCIANY WSCHODNIEJ !NIE MA żADNEJ RóZNICY W ILOśCI ODPRAW PRZED PROTESTEM I TERAZ !DOBRZE BęDZIE JAK TYM PROBLEMEM ZAINTERESUJE SIę WASZ NACZELNIK ,BO NIC WAM NIE MOżE ZROBIć , ALE GORZEJ BęDZIE JAK ZAINTERESUJą SIę TYM FAKTEM NASI KOLEDZY KTóRZY OD DAWNA INTERESUJą SIę NAMI A PO NIE KTóRYCH Z NAS NAWET PRZYJEżDżAJą !NAPEWNO WYDA IM SIę DZIWNE ZE NIE ZALEżY WAM NA WASZYM INTERESIE !

Stary celnik napisał:
PostWysłany: Sob Paź 13, 2007 9:36 am
Nie wiesz o co chodzi?............... Very Happy

Tirowiec napisał:
PostWysłany: Sob Paź 13, 2007 11:16 am Temat postu: hihihi
No właśnie czyżbyś nie wiedział.....tak jak na ukrainie............ i jazda do przodu....
W Medyce wczoraj na wyjeżdzie dniówka robiła prawie zupełnie normalnie........... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Myślę, ze fajną formą protestu będzie przyprowadzenie do pracy przez każdego funcjomariusza swojego psa lub innego zwierzaka. Wzorcem największych przywódców naszego kraju opieka nad zwierzętami w pracy jest normalką, odpowiedzialność dyscyplinarna nie grozi a czas poświęcony na tą opiekę napewno wpłynie pozytywnie na wydłużenie odpraw. Mozna tak bez przerwy i nawet bez oflagowywania. Ciekawy jestem komentarzy rzecznika prasowego MF

A W Medyce dalej na wjazd 12-15 godz Tir i na wyjazd 25 W niedziele trano dawno takiej kolejki nie były . Titowcy klną ALE NIE NA NAS.Proszą żęby ich też zrozumieć .mówią że BĘDĄ BLOKOWAć BY POMóC NAM I ZWRóCIć NA NAS UWAGę.

PCHEŁKA

pchełka napisał:
Ciekawe że w IC Przemyśl wewnętrzne potrafią DOBRZE I SKRUPULATNIE PRACOWAĆ a reszta POLSKIEGO ZESZMACIAŁEGO cła (przez małe cła i duże ZESZMACIAŁEGO) nie umie BARDZO CIEKAWE :twisted: :twisted: :twisted:
PCHEŁKA!!!!!!!KOCHAM CIĘ!!!!!!!!!!

"Świadomy podejmowanych obowiązków funkcjonariusza celnego - ślubuję wiernie służyć Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegając zasad Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, rzetelnie wykonywać powierzone mi zadania oraz strzec dobrego imienia służby, honoru i godności funkcjonariusza celnego." - Ustawa o Służbie Celnej. Art.15.1.
I właśnie dlatego uważam, że powinien nastąpić koniec z pracą za dwóch pracowników, a pensją za pół pracownika.
Jak napisał kiedyś jeden z nas na tym forum i jak łatwo zauważyć w ślubowaniu tym, ani w innych obowiązującyh przepisach nie ma mowy o ślubach ubóstwa. Jest natomiast obrona Honoru i Godności funkcjonariusza. Zapomnieli o tym nasi pracodawcy - przypomnijmy im o tym.
Powiedzmy ludziom, ile świeżo przyjęty pracownik dostaje - ok. 1200 zł na rękę. I żadnych podwyżek przez min. 3 lata, chyba że dla "wybranych". I jeszcze mały cytat z tego forum: "
Zakończcie ten konkurs bo wygrałam
13 lat pracy w słuzbie i 1660zł na rączkę.
i zapomniałam dodać: MŁODSZY KONTROLER CELNY !!!"
To co z nami robią to kpina.

Nie kłóćmy się tylko stańmy razem.
Każdy z nas przysięgał strzec honoru i godności funkcjonariusza celnego. Nie mogą nas tak traktować. I oni też to zrozumieją.

verbotin napisał:
A W Medyce dalej na wjazd 12-15 godz Tir i na wyjazd 25 W niedziele trano dawno takiej kolejki nie były . Titowcy klną ALE NIE NA NAS.Proszą żęby ich też zrozumieć .mówią że BĘDĄ BLOKOWAć BY POMóC NAM I ZWRóCIć NA NAS UWAGę.

jak TIRy nasz poprą to w przyszłym tygodniu załatwimy wszystko. Bo cały wschód może stanąć!

pozdrawiam

strajk

całym sercem jestem ZA !!! Popieram działania kolegów ze wschodu. Jestem z Izby Świętokrzyskiej, ale tutaj Pan Przewodniczący został Naczelnikiem WLO, jego zastępca pełni obowiązki z-cy Naczelnika Urzędu więc chyba jasne, że MY sami musimy się wziąć w garść i sami zacząć protestować skoro nasi związkowcy wybrali "stołki" !! Do dzieła !! Od jutra zachęcać będę wszystkich celników do czynnego protestu !! Bez oglądania się na ZZ !! Pozdrawiam wszystkich czynnie protestujących, łączmy się i nie oglądajmy na reakcje ZZ !!

Back
Do góry