POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

witam kolegę z Gór Świętokrzyskich. Ja też jestem z tej izby. Mnie już namawiać nie trzeba. I też uważąm, że na ZZ nie możemy się oglądać. Oni dopiero mają zacząć jakieś rozmowy - referendum. A tu już trzeba działać. Ludzie nie dajmy się.

Przemyślak! masz całkowitą rację :D , jednak na niektórych OC podległych IC BP panuje smętna atmosferka po zmianach kadrowych. Ludzie boją się i zamiast zwolnić robotę, to robią więcej :x>tez tego nie rozumem, ale co może zrobić garstka f.c. na OC, gdzie pracuje 130 osób? :oops: Pozdrawiam tych wszystkich, którzy maja więcej odwagi :!: :!: :!: :wink:

strajk

do kolegi "scyzora" i "gościa" poniżej...
a kto u Was rządzi w tej chwili w związkach, że sami przystępujecie do protestu bez namowy ZZ ?? brawa dla Was za inicjatywę !! A wasi działacze... no cóż wybrali drogę (karierę) o jakiej marzyli przez całe lata swojej działalności !!

widziałem ten oddział gdzie pracuje 130 osób, zasuwają jak dziki , kolejka wprawdzie ogromna ale z tego co sie oriętuje to zasługa zaprzyjaźnionych służb białoruskich. nawet przewoźnicy sie z tego śmieją. Słyszałem również iż naczelny wyznaczył do kontaktów z mediami dwóch przewodniczących związków zawodowych, albo czegoś nie rozumiem bo wydawało mi sie że związki są w sporze z dyrektorem, albo izba BP stoi na głowie. pozdrawiam tych którzy maja odwagę protestować, ubolewam nad zapałem moich kolegów ze 130 osobowego oddziału.

Protest

W IC Katowice związkowców widać tylko między protestami. Wtedy, gdy dzieli się kasę i awanse. Gdy nadchodzi czas próby ( jak obecnie) jakoś dziwnie działacze chowają się po kątach. Nie zauważyliście? Czy w innych Izbach jest też tak samo???

Radio podało, ze kierowcy odblokowali przejście w Korczowej. Nic o strajku celników, mówili tylko że przez tą blokadę kolejka jest bardzo długa.

Na kolejki w Medyce powiedzieli ,że to z powodu remontu, który już trwa ponad2lata,w Korczowej -wina Tirowców ,ciekawe co wymyślą na Krościenko? To wszystko wina tego ,że dziś do Przemyśla ma przyjechać Kaczor robić kampanię z okazji poświecenia pomnika JANA PAWŁA II, a trzeba się pokazać jak dobrze rządzą.

Anonymous napisał:
Na kolejki w Medyce powiedzieli ,że to z powodu remontu, który już trwa ponad2lata,w Korczowej -wina Tirowców ,ciekawe co wymyślą na Krościenko? To wszystko wina tego ,że dziś do Przemyśla ma przyjechać Kaczor robić kampanię z okazji poświecenia pomnika JANA PAWŁA II, a trzeba się pokazać jak dobrze rządzą.
nie przyjedzie jest chory

BRAWO!!!!!!!!!!!!!!

Kraków za...od dzisiaj sumiennie i baardzo długo analizuję pisma i odpowiadam na nie..chociaz tyle mogę zrobić w Izbie za biurkiem!!!!!
może w końcu cos sie ruszy!!!!
koniec tej żenady..obiecanek bez pokrycia i słodkiego pierdzenia!!!!!!!

Brawo Przemyśl

Uznanie dla Kolegów i Koleżanek z Przemyśla! Nie oglądajcie się na innych walczcie tylko dla siebie, związki nas wszystkich olały,ale duch w narodzie nie ginie

Re: Brawo Przemyśl

Anonymous napisał:
Uznanie dla Kolegów i Koleżanek z Przemyśla! Nie oglądajcie się na innych walczcie tylko dla siebie, związki nas wszystkich olały,ale duch w narodzie nie ginie
JAK DŁUGO MA TRWAĆ TEN PROTEST BO W MEDIACH CICHO JAKOŚ

Ludzie pomóżcie nam, jeśli zostanie sam Przemyśl to cały nasz trud na darmo, zdusza nas i dalej będziemy narzekać, że nam jest źle. To jest ostatnia szansa musimy walczyć i nie tylko ściana wschodnia, ale całą Polska w jedności siła. Wiem, że na nas spoczywa cały ciężar bo mamy granice UE ale bez pomocy wszystkich nie pociągniemy dalej.

Nowiny przemysl aktualności
15 października 2007 - 12:30

Korczowa > Koniec blokady przejścia granicznego
Zakończył się protest kierowców ciężarówek na przejściu granicznym w Korczowej. Kierowcy ciężarówek zakończyli blokadę drogi.
Ponad 24 godziny wynosi czas oczekiwania na odprawę na polsko-ukraińskim przejściu granicznym w Korczowej.
Zdenerwowani tym faktem kierowcy ciężarówek w nocy z niedzieli na poniedziałek, a także dziś przed południem blokowali drogę dojazdową do granicy. Ich protest sparaliżował pracę na przejściu. Winą za powstałą sytuację, kierowcy TIR-ów obciążają celników, którzy ich zdaniem pracują zbyt wolno.
Przedstawiciele służb celnych odpierają zarzuty. Przekonują, że powodem wydłużenia czasu oczekiwania na odprawę graniczną jest zwiększający się coraz bardziej ruch samochodów ciężarowych.

Kaczor jest w Przemyślu o 17 święci pomnik PAPIEŻA z arcybiskupem Michalikiem i Martyniukiem -to jak mogą powiedzieć że ktoś nie popiera jedynie słusznej linii?Musimy wytrzymać do końca tego tygodnia ,bo inaczej jest po wszystkim i trzeba będzie pieprznąć tę robotę!

..."Ludzie pomóżcie nam, jeśli zostanie sam Przemyśl to cały nasz trud na darmo, zdusza nas i dalej będziemy narzekać, że nam jest źle. To jest ostatnia szansa musimy walczyć i nie tylko ściana wschodnia, ale całą Polska w jedności siła. ..."
A CO ROBILIŚCIE W 1998 JAK PROTESTOWAŁA ZACHODNIA GRANICA ???, PRZYPOMNIEĆ, CZY PAMIETACIE? TERAZ TO POMÓŻCIE, A WTEDY JAK BYŁA SZANSA WYWALCZYĆ WSZYSTKO TO WSCHODOWI "SZKODA BYŁO DNIÓWEK" I ZAKOŃCZYŁ PROTEST , JAK CIEPŁO KOŁO D... TO POMÓŻCIE

Biedni koledzy. Coś wam wytłumaczę, zostaliście oszukani.
parę cytatów
Jak powiedziała Janina Krzyżostaniak ze związku zawodowego celników, protest polega głównie na oflagowaniu i oplakatowaniu budynków oraz na akcji informacyjnej. Przyznała, że z powodu akcji protestacyjnej nie ma utrudnień w regionie na przejściach granicznych.
Na razie wywiesiliśmy flagi i informujemy osoby przekraczające granice, albo te które obsługujemy w naszych biurach o co nam chodzi - mówi szef białostockich związkowców w Izbie Celnej Roman Białobrodzki. W podobnej formie protest odbywa się w kilku Izbach Celnych w Polsce.
Fołta napisał:
"Nie ma żadnego strajku włoskiego. Jest akcja protestacyjna, polegająca na oflagowaniu przejść i rozwieszeniu plakatów" - powiedziała .

Dla mnie to jest wirtualny protest na potrzeby kampani wyborczej.
W internecie jest słaby protest w realu gorzej
Protestujcie dalej!!!@@@###

Back
Do góry