POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

Żrą się jak psy,o największy kawałek szmaty,nie bacząc na to ,że wnet dostaną baty .... O i to chyba cała prawda o celnikach,gdy trzeba solidarności,to jej nie ma -chyba jednak zasłużyliśmy na to by nas rozwalić! I nic nie ma tu do rzeczy ,ile lat kto pracuje 3czy 30.Wszyscy warci batów!

PROTEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DO CELNIKÓW W CAŁEJ POLSCE!!!!!!CZY TYLKO PRZEMYŚL MA PROTESTOWAĆ???POPRZYJCIE NAS !!!TO TAKIE PROSTE!!!!!
PRZECIEŻ CHODZI O TO ŻEBY ROBIĆ ZGODNIE Z PRZEPISAMI!!!
ALBO JAK WAM SIĘ NIE CHCE , WYSTARCZY NIC NIE ROBIĆ!!!!!!! :

Gościu co Ty piszesz o solidarności w tym zawodzie / czy dużo jest takich którzy w latach 80-tych wiedzą co to słowo przez duże S znaczy?/.Solidarność to znajdziesz w tzw."spółdzielniach".Tylko merytoryczna praca da jakiś efekt.

Ludzie nie wytrzymam .Skład O.C Medyka to funkcjonariusze którzy w SC nie pracują dłużej niż 3 lata a potrafią sie również dołączyć do protestu. Wku....ia mnie jak lalusie z innych Izb siedza na forum i zastanawiaja sie nad tym czy protestować? od kiedy protestować ? jak protestować ? .Gleędzić każdy potrafi jaki on nieszczęsliwy jak mało zarabiai jak niesprawiedliwość dziejowa ble ble ble. Jestescie załosni , najprawdopodobniej jesli od poniedziałku jesli nie dołącza inne izby do protestu to wszystko szlag trafi. I co bedzie zachód i centralna Polska- cacy, wschód- jak zwykle beee.A prawda jest taka że to wam powinno bardziej zalerzeć .Zresztą jak daliscie sie wydymać z allokacją to dalej z wami beda robić co sie im podoba.

Przemyślak! Żeby było jasne! Bardzo dużo clorzy jest z Wami!!! Popieramy Was, jak to mówią, dwoma ręcyma. Prawda jest taka, że Wy i cała wschodnia granica macie największe możliwości protestu. My wewnątrz kraju możemy jedynie marzyć o takich możliwościach. To na Waszych barkach spoczywa wielka odpowiedzialność, walka w naszym również interesie. Bądźcie pewni - macie nasze moralne poparcie!!!!! Jesteśmy z Wami!!!!

a może tak by jakiś dziennikarz zadał pytanie podczas debaty w poniedziałek? albo tvn24 się zainteresuje?

Zwykli ludzie usłyszeliby co sie dzieje w Polsce, bo media coś ściemniają w wiadomościach (oczywiście ni wszystkie)

Ciekawe że w IC Przemyśl wewnętrzne potrafią DOBRZE I SKRUPULATNIE PRACOWAĆ a reszta POLSKIEGO ZESZMACIAŁEGO cła (przez małe cła i duże ZESZMACIAŁEGO) nie umie BARDZO CIEKAWE :twisted: :twisted: :twisted:

Właśnie odespałem nockę.
Parę refleksji ze zmiany.
Autokary czekały na odprawe po kilkanaśnie godzin w kolejce....
Piesze - mrówki przemyskie już wyedukowane - 1 paczuszka cygarów , za drugą cofka. Efektem było puste piesze.....
Samochody- młodzi robią co mogą , czego efektem sa bardzo długie kolejki i ciekawe ujawnienia....

A teraz do kolegów colli z kraju.
Nie czekajcie na związki tzw. zawodowe....
Zacznijcie robic to samo co robicie tylko 2 razy dłużej! to wystarczy.
A jak reszta kraju teraz nas nie poprze, to nie spodziewajcie się na przyszłości solidarności wschodniej granicy.

Ps.Ciekawe co w Korczowej? Nik nie protestuje?

Pchełka! Nie uogólniaj!!! Robię w wewnętrznym, karnym. Mam "pod opieką" przejście z rosją. Zacząłęm "przestrzegać" terminów i dwa lub trzy miesiące są od wczoraj dla mnie święte, bo wcześniej wystarczało 2-3 tygodnie. Sąd dostanie później, później będzie wyrok i tym samym później będzie można spalić zalegające w magazynie fajki. Koszty lecą. I tyle co mogę zrobić. Nie zmienia to faktu, że całym sercem jestem z Wami!!!! Trzymajcie się!!

Ja pracuje na składzie podatkowym i nie spieszy mi się z plombowaniem. Już mnie opierdolił kierownik, że coś chyba chory jestem bo nie nadążam :lol: :lol:

Jak tam sytuacja w Krościenku?

We wtorek niestety muszę jecjać na Ukrainę, będę przekraczał granicę w Krościenku - w celach prywatnych. Co mnie czeka?
Do Celników: Osoby przekraczające granice raz na rok, z blachami z głębi kraju też trzepiecie, czy przejeżdżają bez kolejki?[/u]

pozdrawiam tych co protestują, i skoro protest już trwa , to należy go kontynuować , a nie twierdzić że na ODdziałach nie można skutecznie protestować. Ale dobrze się robi coś innych rękami. W Katowickiej Izbie przesyłane są E-maile związkowców z oszczerstwami pod adresem innych związków.Ogólnie związki się drocza między sobą , zamiast już zacząć działac skoro niektóre izby protestują. Ale jak oni mogą wejść w spór z Dyrem skoro większość związkowców awansowała. Może należy pomyśleć o przejęciu działań związkowych przez zewnętrzną firmę , a co do strajku to może trzeba by było szerzej rozgłosić wewnątrz kraju.Ludzie w UC czy Oddziałach nie są zorientowani co się dzieje skoro związki się droczą między sobą. To nikt sie nie będzie wychylał.

Back
Do góry