POROZUMIENIE BIAŁOSTOCKIE rozpoczęło PROTEST

Re: Zenata na granicy

Krościenko napisał:
Te same ruchy tylko dwa razy szybciej, po 2 celników na pasie, koniec przesiadywania na pasjansie przed komputerem po 10 minut między każdym autem. To takie trudne?

A wiesz wogóle po co celnik siedzi w tej budzie pomiędzy odprawą aut że pieprzysz takie bzdury tutaj? O czyms takim jak system granica nie słyszałeś i w sumie dobrze bo nie powinienieś!

DO Krościenka mam 600 km. ale jak takie niusy od przemytników będę czytał dalej to wezmę zwolnienie i pojadę, ale wtedy niech te mrówki i inni turyści szukają dobrych ortopedów...niekoniecznie z NFZ. KROŚCIENKO I RESZTA PRAWDZIWYCH CLORZY- TRZYMAJCIE SIĘ!!!! Tylko w Was nadzieja!!!!

kas

dla wszystkich , którzy tylko przekraczali granicę, ale nigdy nie pracowali !!!!!!!!! Praca na granicy 1400,- netto + mundurówka, 13, oraz premia np 200,-PLN z okazji Dnia Celnika..... Praca 12 na 24 h dniówki nocki i non stop walka z przemytem, a jak już się zdarzy , że trafisz w coś ciekawego wówczas rzecznik prasowy poda np. na przejsciu w "X" wykryto maksymalny przemyt heroiny..... ale już nikt nie mówi o tym , że grożą Tobie i rodzinie !!!!! Przełożony i Służba Celna również ma Cie w d.... mówią weź sobie trochę bezpłatnego urlopu i wyjedź z rodzinką na drugi koniec Polski po jakimś czasie może zapomną , że żyjesz ..... wrócisz i znów bedziesz pracował za 1400,- netto !!!!!!!!!!!!!!!!

kas

Dlatego trzymam za WAS z całym szacunkiem KCIUKI !!!!!!!!!! Tak naprawdę należy Wam się godziwe wynagrodzenie i szacunek !!!!!!!! Przecież to tak niewiele w zamian za tak duże poświęcenie !!!!!!!!!!!

No właśnie. Gdzie są Ci którzy krzyknęli, że protestujemy?????!!!!! Akcja się rozpoczęła, celnicy harują (bo chyba każdy wie jak wygląda strajk włoski, w gruncie rzeczy trzeba robić dużo więcej niż normalnie) a tu ani słychu ani dychu. Jakieś marne wzmianki w lokalnej prasie i tv. Więc kto nas potraktuje poważnie? Kto zwróci uwagę na te nasze flagi? Jeśli ma być pożytek z tego co robimy to weźmy się wszyscy do roboty!!!!!!!!!

poznan ma zaczac w poniedzialek ale dyro juz kaze naczelnikom slac meldunki o tym czy nie ma opoznien w pracy oc. wyglada mi na to ze chce nas zastraszyc zanim tak naprawde zaczniemy

Medyka osobówka 20 godziny będą nas podrózni pozywać do sądu Tiry 23 godziny >i o dziwo Tirowcy na CB Radyjkach nas Popierają.Prawo dla Przewożnikó

u nas NIC

cześć, ja też jestem celnikiem - popieram to wszystko co robicie, niestety u nas w izbie celnej w warszawie nic się nie dzieje. Wiadomości o protescie otrzymaliśmy w TV - związkowcy poszli na urlop , a zastępcy udają .... .

Pani F. była w telewizji i to jej wystarczy. Potrzeba jej było troszeczkę gwiazdorstwa po przygasa w federacji. Zresztą już odwołała protest włoski.

Popieram wschodniaka w Jego opinii.Tylko zmiana nastawienia polityków do nas cokolwiek może zmienić w/g mojej oceny tej skomplikowanej sytuacji tysięcy uczciwie pracujących celników.Oby "kura znosząca złote jaja" nie zdechła z głodu i braku godziwych warunków pracy w niektórych miejscach oraz braku ochrony prawnej przed "lisami".

Back
Do góry