Poparcie KAS wyrażone przez ZZ podczas prac Zespołu ds. legislacji w dniu 26.02.

Status
Zamknięty.
Dobrze, że potwierdzasz powód swojego odejścia. Nie dostałeś pełnomocnictwa, bo chciałeś działać wbrew stanowisku Związku, dla własnych korzyści.
Przykro mi jabol, że to wychodzi na forum, ale za to jakim językiem się posługujesz zasługujesz po prostu na to.

cat
"... skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę" - kto cię biedaku skrzywdził ? Czyżbyś był alokantem ? Nie słyszałem aby Sławek występował w obronie osób alokowanych.
"...Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim" - czyżby kolega był byłym kierownikiem, któremu obniżono uposażenie zasadnicze do poziomu eksperckiego ? Nie słyszałem aby komuś w wyniku wartościowania zabrano pieniądze, a słyszałem raczej o podwyżkach. Rozumiem że jako "poturbowany" przez wartościowanie zwróciłeś się o interwencję do Pani Haron z ZZ Celnicy.PL, która jest członkiem Zespołu Centralnego ds. Wartościowania.
"...Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK..." - przypominam, że nasza kancelaria prawna solidnie reprezentowała FC przed TK. Nadto przygotowała profesjonalną ekspertyzę z której kol. Siwy garściami czerpał wygłaszając przemówienie z mównicy Sejmowej.

To już lekkie przegięcie, zwłaszcza pierwsze linijki. Jak czytam takie słowa to wstyd mi ,że noszę taki sam mundur. Napisał bym krótko i dosadnie - jesteś Pan ...............(domyślasz się kim). Ale napiszę inaczej , są osoby którym się ręki nie podaje i Pan jesteś taką osobą.

Witam... jestem zaskoczony tylko tym, że tak...późno. A właśnie późno, dotyczy znacznego zwiększenia aktywności federacji i "klakierów". Zastanawiałem się kiedy zacznie się dyskredytowanie ZZ Celnicy.PL i Sławka... Ostatnie rozpaczliwe ruchy w... agonii... Zaistnienie jeszcze na scenie za... wszelką cenę... ŻENADA!!! Co niektórzy powinni chociaż "wygooglować" sobie znaczenie słowa... przyzwoitość... Pozostałe jak: godność, honor ich raczej nie dotyczą... :cool:

Poczytałem trochę i mam takie wnioski :

1. Smutno mi jest, że teraz w tak ważnym momencie dla Nas kiedy powinniście się dla naszego dobra zjednoczyć, żeby ugrać możliwie dla fc najwięcej - żrecie się i wzajemnie zarzucacie sobie kłamstwo - tzn. ja już jestem pewien, że zrobią z Nami co chcą bo nawet nie muszą nic mieszać bo sami się skłócamy.
2. Ludzie opamiętajcie się... ten związek poprze/poparł KAS a ten nie poprze, czy jesteście dziećmi i wierzycie, że rządzący mający SEJM, SENAT, PREZYDENTA i 35 % poparcie społeczeństwa będą się przejmować się jakie opinie będzie miał ZZ ten czy tamten ? Naprawdę wierzycie, że to powstrzyma KAS ?
3. Tak od siebie moja refleksja - widać, że rzeczywiście dla ZZ priorytetem jest projekt obywatelski i to bardzo dobrze, ale w ustawie o KAS (projekt) widać, że emki mundurowe mają mieć funk. celno-skarbowi którzy wykonują czynności z wyroku TK czyli : granica, WZP, dozór, dochodzeniówka, kontrola przed i inni których nie wymieniłem. Kim chcecie blokować KAS, kto miałby ewentualnie protestować/strajkować ? Może granica która dostała już w dupę na wartościowaniu ( podziekowanie za jej postawe w 2008) a wg KAS będzie mieć teraz emki? Granica oraz oddziały, które wydymane zostały na wartościowaniu a najwiecej walczyły ma znów walczyć o to żeby blokować KAS, żeby pani Gienia z kadr i Zosia z finansów oraz Andrzej z logistyki mieli również emki mundurowe w nowych strukturach ? Może lepiej zastanowić się nad osobą co była 14 lat na pasie a od poł roku jest w ogólnym i o nią powalczyć mimo, że jest młoda stażem. Dlatego moim zdaniem najważniejsza jest walka/negocjacje o ewolucyjne ucywilnienie stanowisk czy to bedzie KAS czy sras czy co innego.
4. Co do zwolnień/nieprzedstawiania propozycji w KAS-ie to tez mimo, że zaraz zaleje mnie tu fala krytyki napiszę co myślę.
- należy też ten punkt z pełną powagą przez ZZ z rzadzacymi przedyskutować oraz ustalić przejrzyste kryteria i nie iść w zaparte na nie bo uważam, że np : osoby obecnie pobierające już emerytury (milicyjne, ubeckie, wojskowe, ZUsowskie) a nadal zatrudnione powinny nie dostać propozycji, ponieważ blokują miejsce młodym zdolnym i pracowitym, jakimi pracownikami są to chyba każdy z Was ma u siebie takich w UC czy IC to niech sam oceni ich hmm.. zapał do pracy itp itd, ponadto można było by sie już po 26 latach pozbyć z tej służby ,,Bolków " i innych czerwonych ścierw, a skoro te osoby nadal czasem w wieku 65 lat chcą ,,pracować" to jak wytłumaczysz rządzącym , że emki to powinny być wczesniejsze dla celników ?

głupio piszesz, skąd wiesz gdzie będziesz w grudniu? w maju 2017? czy dostaniesz propozycję munduru czy kopa?

taa, bardzo mnie cieszy że większość dostanie propozycje, szczególnie jak ja jej nie dostanę

a skąd mam wiedzieć gdzie będę za rok? czy dostanę propozycję?
trwają dziwne ruchy, przesunięcia - myślę że związane z emkami - nagle do oc i uc przychodzą ludzie z ic, niby fajnie ale na kontrole to nie ma komu jechać,

o to im chodziło - żeby nas podzielić - żeby wzp, oc graniczne i wew myślało, że problemy z propozycjami i emkami tylko dla części ich nie dotyczą, bo ich komórka dostanie

a skąd wiesz gdzie będziesz? kto dostanie a kto nie propozycję? nie ma przecież żadnych ustawowych kryteriów, żeby każdy mógł sobie sprawdzić, czy będzie funkiem, pracownikiem czy dostanie kopa? będzie jak z wartościowaniem - wolna amerykanka

w 1999 i 2009 (czy 2011?) propozycje dostawali WSZYSCY, teraz tak nie będzie

nie rozumiesz tego?

nikt nie może być niczego pewien

a według ciebie osoba decydująca o rodzaju propozycji lub jej braku, przy braku ustawowo narzuconych kryteriów, będzie kierować się osobistymi korzyściami i sympatiami czy dobrem Ojczyzny, sprawiedliwością i rzeczywistą przydatnością dla Służby?

Do Młody_Celnik.
Musisz proszę zrozumieć, że tutaj chodzi o to, aby pozbawić możliwości szkodzenia te ZZ, bo przyspieszyły na ostatniej prostej i wbrew Komunikatom popierają na spotkaniach w MF projekt KAS.
Gdy usłyszałem o tym, że JS na spotkaniu w MF w dniu 26.02. poparł KAS, a Zrzeszenie nie zareagowało na to postanowiłem działać, bo milczenie dawałoby im przyzwolenie na dalszą tego rodzaju grę. Teraz, postawionych pod ścianą, musimy zmusić do wyrażenia stanowiska negującego koncepcję KAS wobec MF. Komunikaty już nikogo poza najbliższymi współpracownikami nie przekonują, szczególnie, że wielokrotnie w przeszłości zostali przyłapani na tym, ze Komunikaty są wbrew stanowi faktycznemu prezentowanemu w MF czy w Sejmie na Komisji.

Ostatnia edycja:
Panie kom. Staniszewski jesli masz pan jeszcze choć odrobinę honoru to powinieneś pan już jutro przystąpić do koalicji przeciw kas.
I jeszcze raz to powiem, nie po to jesteście wybrani na naszych przedstawicieli w związkach, żeby nie dbać o nasze sprawy. Nie po to jesteś pan przewodniczącym federacji żeby czerpać z tego tytułu dla siebie korzyści, tylko po to żeby dbać o sprawy ogółu wszystkich funkcjonariuszy. A do takich spraw panie kom. należy przeciwdziałanie wprowadzeniu kas wszelkimi dostępnymi środkami oraz doprowadzenie do objęcia funkcjonariuszy celnych zaopatrzeniowym systemem emerytalnym. To jest teraz najważniejsze i z punktu widzenia interesu państwa i z punktu widzenia interesu funkcjonariuszy. I jeszcze jedno emki dla funkcjonariuszy nie mają nic wspólnego z kas, to dwie niezależne od siebie sprawy, emki i tak muszą nam dać bo mamy wyrok trybunału i projekt obywatelski. I nikt nie może nas szantażować tym, że jak zgodzimy się na kas to dostaniemy emki.

Do Młody_Celnik.
Musisz proszę zrozumieć, że tutaj chodzi o to, aby pozbawić możliwości szkodzenia te ZZ, bo przyspieszyły na ostatniej prostej i wbrew Komunikatom popierają na spotkaniach w MF projekt KAS.
Gdy usłyszałem o tym, że JS na spotkaniu w MF w dniu 26.02. poparł KAS, a Zrzeszenie nie zareagowało na to postanowiłem działać, bo milczenie dawałoby im przyzwolenie na dalszą tego rodzaju grę. Teraz, postawionych pod ścianą, musimy zmusić do wyrażenia stanowiska negującego koncepcję KAS wobec MF. Komunikaty już nikogo poza najbliższymi współpracownikami nie przekonują, szczególnie, że wielokrotnie w przeszłości zostali przyłapani na tym, ze Komunikaty są wbrew stanowi faktycznemu prezentowanemu w MF czy w Sejmie na Komisji.

Miło mi jest Panie Sławku, że pomimo tylu obowiązków znalazł Pan chwilkę aby odnieść sie do mojej wypowiedzi . ?Dziekuje i Pozdrawiam.

Mnie również jest miło. Chciałbym odnieść się do Twojego pkt. nr 2.
Na tym etapie nie mamy nawet pewności, żeby KPRM popierało KAS. NA razie wiadomo tylko tyle, że KAS popiera Minister Finansów, który ewidentnie traci pozycję w PiS oraz trzech Wiceministrów, których pierwszych powołał. Z Parlamentarzystów wypowiada się Pan Kuźmiuk pozytywnie o tym i na pewno popiera to Pan Gliński, ale wypowiedzi medialnej Pana Premiera Glińskiego nie było, jednak tak sądzę na podstawie pewnych obserwacji. Ale wiem na pewno, że wielu Parlamentarzystów nie popiera. Ministrowie PiS mają zatargi między sobą i pomyśl, że wystarczy dotrzeć do jednego z nich, który ma zatarg z Ministrem Finansów i może uda się zatrzymać KAS.
Wiadomo, że jak już przyjmie to Rząd to wtedy będzie raczej już bardzo ciężko, ale na tym etapie, na pewno nie jest tak jak napisałeś w pkt.2

Natomiast na spotkaniu w dniu 26.02. J.Staniszewski miał też powiedzieć, że wiadomo, iż KAS wejdzie, że jest to przesądzone.

OTÓŻ NA TYM ETAPIE JEST ZA WCZEŚNIE, ABY TAK TWIERDZIĆ!!!

Ostatnia edycja:
jabol coś zaspałeś...
Ponadto Porozumienie to krótki dokument i tak krótki tekst powinieneś doczytać ze zrozumieniem cały...

...
Bądź poważny, a jeżeli jesteś zmęczony po służbie i to ma tłumaczyć Twój brak logicznego myślenia, to po prostu dla własnego dobra lepiej się wyloguj
Zmęczenie, było zwykłym przytykiem do zaspania zarzucanego mi przez forumowiczów, jak i czytania ze zrozumieniem. (dziwnym przypadkiem dzisiaj SS użył takich samych formuł)
Jako były wiceprzewodniczący ZZ Celnicy PL (szkoda że nie ma stanowiska w stanie spoczynku, ale zapewne niedługo będzie;)) chciałem, aby była weryfikacja forumowiczów i żeby były widoczne adresy IP, niestety nie zostało to wprowadzone. Wiecie dlaczego?
Był i nie pogodził się ze stanowiskiem ZZ Celnicy PL w sprawie rozdysponowania środków na wartościowanie, Dzwonił do mnie, próbował mnie przekonać do zmiany stanowiska, nie udało mu się i zaraz potem odszedł.

Cóż mogę powiedzieć. Zwykłe kłamstwo.
Przykro mi, że tak to wychodzi na światło forumowe, a może to oznaczać, że w innych sprawach Przewodniczący może również mijać się z prawdą.

Odszedłem, gdy odmówiono mi pełnomocnictwa przy uzgodnieniach ws podwyżek, a nie wartościowania.
Powinniście pamiętać, SS zakazał rozmów ws podwyżek we wszystkich IC!...

Dobrze, że potwierdzasz powód swojego odejścia. Nie dostałeś pełnomocnictwa, bo chciałeś działać wbrew stanowisku Związku, dla własnych korzyści.
Przykro mi jabol, że to wychodzi na forum, ale za to jakim językiem się posługujesz zasługujesz po prostu na to.

Panie Przewodniczący.
Proszę zastanowić się nad swoją wersją.
Czy to było wartościowanie, czy coś innego?
Rozmawiałem ws podwyżek, ustalenia przekazałem Przewodniczącemu ZZ Celnicy PL (SS) , który poinformował mnie, że jeżeli nie odstąpię od rozmów ws podwyżek, to cofnie mi pełnomocnictwo (do czego tak naprawdę nie miał prawa)
Nie chciałem działać na szkodę Związku, uważałem, że odstąpienie od rozumów ws rozdysponowania środków na podwyżki uposażeń jest błędem. Nie myliłem się.
Podjąłem decyzję, że nie jest nam pisana wspólna podróż.
PS Skłamał Pan, bo dla mnie nie jest to mijanie się z prawdą!

Ostatnia edycja:
Jabol, tylko nie edytuj już ostatniego swojego postu jak poprzedniego. Tam wykasowałeś epitety jakie kierowałeś wobec mnie. Za ten wulgarny język zasługujesz na publiczne wyrażenie prawdy o powodach Twojego odejścia z ZZ Celnicy PL.
Pamiętam dokładnie, że chodziło o podwyżki. Jeżeli była to druga transza, to była rozdysponowywana przez MF pod wartościowanie, choć MF nie miał takiego prawa, stąd to sformułowanie.
Nie miałeś oczywiście racji, że zostało Tobie niesłusznie cofnięte pełnomocnictwo, to tylko Twoje subiektywne odczucie.
Nie masz oczywiście racji, ze Prezydium nie może tego zrobić, bo może do dzisiaj oczywiście i robi to, gdy ktoś w terenie próbuje działać dla własnych korzyści, kosztem ogółu funkcjonariuszy.
Pamiętam jak dziś, że próbowałeś na mnie wymusić zmianę stanowiska Związku, bo na jego podstawie miałeś otrzymać niższą podwyżkę. Tego po prostu nie potrafiłeś przyjąć i z tym się nie pogodziłeś.

Ostatnia edycja:
Hmmm... do przemyślenia: Co uzyskały pozostałe związki (z wyjątkiem ZZ CELNICY.PL) dla f-szy przez ostatnie lata? Na pewno niezłe stanowiska, dla co niektórych "członków". Co trzyma jeszcze f-szy w przynależności do tych związków? Bez nich nie mają racji bytu... Zostały totalnie obnażone... Dobranoc... :cool:

Jabol, tylko nie edytuj już ostatniego swojego postu jak poprzedniego. Tam wykasowałeś epitety jakie kierowałeś wobec mnie. Za ten wulgarny język zasługujesz na publiczne wyrażenie prawdy o powodach Twojego odejścia z ZZ Celnicy PL.
Pamiętam dokładnie, że chodziło o podwyżki. Jeżeli była to druga transza, to była rozdysponowywana przez MF pod wartościowanie, choć MF nie miał takiego prawa, stąd to sformułowanie.
Nie miałeś oczywiście racji, że zostało Tobie niesłusznie cofnięte pełnomocnictwo, to tylko Twoje subiektywne odczucie.
Nie masz oczywiście racji, ze Prezydium nie może tego zrobić, bo może do dzisiaj oczywiście i robi to, gdy ktoś w terenie próbuje działać dla własnych korzyści, kosztem ogółu funkcjonariuszy.
Pamiętam jak dziś, że próbowałeś na mnie wymusić zmianę stanowiska Związku, bo na jego podstawie miałeś otrzymać niższą podwyżkę. Tego po prostu nie potrafiłeś przyjąć i z tym się nie pogodziłeś.

Panie Przewodniczący, jeżeli ma Pan dowody jako administrator forum potwierdzające, że wykasowałem epitety pod Pańskim zdaniem proszę o ich przedstawienie.

Po raz wtóry Pan KŁAMIE!

Kłamie Pan również w sprawie ostatniego wytłuszczonego zdania. Nie miałem żadnej korzyści w związku rozmowami ws podwyżek.

Dlaczego Pan, jako Przewodniczący liczącego ponad 3000 członków związku zawodowego to robi?

PS Czyżby wolił Pan kłócić się z byłym wiceprzewodniczącym związku niż napisać prawdę o KAS?

Hunter
Jak to co trzyma. Właśnie te stanowiska.

Ostatnia edycja:
Jabol. Użyłeś wobec mnie słowa RYNSZTOK.
Tak samo prawdą jest drugie wytłuszczone zdanie.
Żegnam. Nie zasługujesz na to by z Tobą dialogować

Panie przewodniczący, skoro monitoruje pan aktywność forumowiczów Żądam od Pana przedstawienia zapisów, w całości, na podstawie których dokonuje pan oceny moich wpisów, nie wyrywkowych wyrazów. Innych też pan monitoruje?

Po raz wtóry powtarzam: Kłamie pan.

Dlaczego pan to robi?

Nie można tego nazwać inaczej jak rynsztokowe postępowanie.

sugeruję zakończenie wystąpień ad personam.
to nas nie wzmocni.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Panie przewodniczący, skoro monitoruje pan aktywność forumowiczów Żądam od Pana przedstawienia zapisów, w całości, na podstawie których dokonuje pan oceny moich wpisów, nie wyrywkowych wyrazów. Innych też pan monitoruje?

Po raz wtóry powtarzam: Kłamie pan.

Dlaczego pan to robi?

Nie można tego nazwać inaczej jak rynsztokowe postępowanie.

weź jabol coś na relaks, przeginasz

Panie Przewodniczący, jeżeli ma Pan dowody jako administrator forum potwierdzające, że wykasowałem epitety pod Pańskim zdaniem proszę o ich przedstawienie.

Żebyś się nie zdziwił - pod każdym edytowanym postem jest info o edycji, dla zwykłych userów to tylko info kto i kiedy edytował, admin z kolei ma w tym miescu link i widzi dokładnie co na co zostało zmienione. Także wystarczy zrzut ekranu ze zmian i wszystko będzie widać...

swoją drogą - Marian Kowalski o tym co robi KOD powiedział tak - cytat: "to jest kwik świń oderwanych od koryta". Czy ktoś jeszcze dostrzega analogię do tego co tu wyprawiają przyparci do muru kanapowcy?

jabol, BJ - co zyskacie tymi atakami? Jak zdyskredytujecie ZZ Celnicy.pl to o kogo zadbacie? Co nam powiecie a co zrobicie? Nie wierzę, że ktoś wam jeszcze uwierzy... Teraz szkodzicie naszej sprawie! Szkodzicie wszystkim celnikom...

Dajcie spokój szkoda śliny(świniom się w twarz nie pluje)

Wiadome jest, że związki zawodowe powinny działać w imieniu i na rzecz pracowników danego zakładu pracy od tego są, dla tego proszę Cie Sławek, żeby wszystko było jasne o zrobienie ankiety lub referendum wśród funkcjonariuszy czy wyrażają zgodę na demontaż Służby Celnej i stworzenie w to miejsce kas. Niekonieczne tu na forum. Jeśli wyniki będą takie że jest na to zgoda to będzie trzeba to przyjąć ale jeśli nie to żaden związek nie będzie mógł występować przeciwko funkcjonariuszom i ich prawom.
A tak na przy okazji dużo funkcjonariuszy po przeczytaniu sprostowania pana Banasia na Corynti postanowiło przystąpić do Celników PL, to też o czymś świadczy.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry