Chciałem przeprosić wszystkich forumowiczów za to, że dałem się sprowokować osobom broniącym starego układu związkowego i beneficjentom tego układu i wdałem się w dyskusję na forum.
Przepraszam też za ocenianie, bo nie wiem co w trakcie popełniania danego czynu siedzi w sercu człowieka. Tutaj głównie kieruję to do jabola. Ja tak odebrałem Twoje wystąpienie z ZZ Celnicy PL po naszej rozmowie na temat podwyżek, ale nie wiem przecież co było w Twoim sercu.
Postanowiłem podzielić się ze środowiskiem informacją, która została mi przekazana po spotkaniu Zespołu ds. legislacji i jak widzimy wywołało to burzę.
To także był mój błąd, bo zdecydowanie lepiej jest, jeżeli nie odnosimy się do innych ZZ, nawet jeżeli w naszej ocenie ich działania są kontrowersyjne i szkodliwe dla interesów środowiska zawodowego.
Mam kolejne doświadczenie, żeby nie odnosić się w ogóle do innych ZZ i robić po prostu swoje. Nie odnosić się, nawet gdy w moim głębokim przekonaniu bardzo przeszkadzają. Odkąd przestaliśmy oglądać się na inne ZZ, nie odpowiadamy na ich Komunikaty, posuwamy się zdecydowanie szybciej do przodu.
Są dobre wieści odnośnie procedowania projektu obywatelskiego w Sejmie i tego się trzymajmy i tutaj jest dużo do zrobienia i tutaj się przygotowujmy. Prezydium niebawem je przekaże.
To co robią trzy centrale ponad to, że ograniczą się do kolejnego Komunikatu, to ich sprawa i informuję, że nie będziemy tym już się zajmować.
Zamykam ten wątek