Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Powiem krótko - kończ Waść, wstydu (sobie) oszczędź...Przecież na ostatnim zjeździe Pana związku uczestniczyła Pani Dyrektor Honoratą Łopianowską Dyrektor Departamentu Reformy Administracji Skarbowej - komentarz nasuwa się sam.
Łódź, dnia 27.02.2016r.
KOMUNIKAT
...
...
Przewodnicząca Zrzeszenia ZZSC RP - Barbara Smolińska
Przewodniczący Federacji ZZSC - Jacek Staniszewski
...
Dlatego już nie apeluję, ale wzywam wszystkich, którzy zrzeszają się jeszcze w tych organizacjach, aby z nich wystąpić!
Jeżeli zostaną sami, lub z nielicznymi tylko członkami, my będziemy mogli to zakomunikować na najbliższym posiedzeniu Zespołu czy na spotkaniu z kierownictwem w MF. Zakomunikować, że centrale te nikogo nie reprezentują lub że reprezentują tylko interesy wąskiej grupy, a interesy te nie są tożsame z interesami Funkcjonariuszy i Pracowników SC.
DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO.
...
Niniejszym oświadczam, że zdanie
- DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO -
jest moje !!!
Niejednokrotnie doświadczyłem waszej obłudy i kłamstwa, skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę.
Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim", poutykanym na najlepszych stanowiskach i jeszcze wiele, wiele razy dowiedliście
dwulicowości i zakłamania, aż żal wymieniać. Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK, do którego
wystąpiliście w ostatniej chwili, wyciągając łapy po "ściepę" na adwokata
I wy jeszcze chcecie, bym wam w cokolwiek uwierzył ?!
NIGDY, PRZENIGDY JUŻ NIE UWIERZĘ W ANI JEDNO WASZE SŁOWO i już nawet nie marzę, by wam napluć w coś,
co u innych jest twarzą, bo wasze oblicza kojarzą mi się tylko z budyniem, którego nie chcę oglądać!
Pisałem wyżej dlaczego takie Komunikaty nie mają odrobiny wiarygodności i nie mają żadnego znaczenia. Przecież wiadomo, że każdy w takim Komunikacie do środowiska oświadczy, że nie popiera KAS. Poza tym już nie raz udowodnione zostało w przeszłości, że w takich Komunikatach tychże trzech ZZ do środowiska, jest podawana nieprawda.w takim razie niech pan st. ekspert celny komisarz Staniszewski powie wszystkim tu obecnym, że nigdy nie zgodził sie na kas.
Porozumienie
Podpisane niżej Związki Zawodowe na spotkaniu w dniu 18 lutego 2016r. wyraziły zaniepokojenie koncepcją konsolidacji Administracji Podatkowej, Urzędów Kontroli Skarbowej i Służby Celnej, nie znajdując dla tego pomysłu korzyści dla interesu publicznego.
W związku z powyższym podpisane Związki Zawodowe zawiązują Porozumienie w celu podejmowania wspólnych działań w celu ochrony interesu publicznego oraz w zakresie ochrony praw pracowniczych poszczególnych struktur, o których mowa w projekcie o Krajowej Administracji Skarbowej
Podpisali z ramienia ogólnopolskich Związków Zawodowych:
1. Sławomir Siwy Przewodniczący ZZ Celnicy PL
2. Teresa Raczyńska-Wiśniewska - Przewodnicząca Zarządu Federacji ZZ Pracowników Skarbowych
3. Wiceprzewodniczący Zarządu Federacji ZZ Pracowników Skarbowych - Mieczysław Sajler
4. Lidia Hawryszko - Przewodnicząca Ogólnopolskiej Federacji ZZ Działających przy WUS
5. Urszula Derfel - Ogólnopolska Federacja ZZ Działających przy WUS
I tego właśnie należy dowieść!
Cały szkopuł w tym, że mając narzędzie - Forum, UCZESTNICZYMY w pustych dyskusjach (ja też - choćby teraz)
trzech, NIC NIE WNOSZĄCYCH rodzajów:
- jak nie powinno być (o czym WSZYSCY wiemy)
- jak powinno być (o czym WSZYSCY wiemy)
- który szczegół czyjejś wypowiedzi uważamy za głupi
Wielu pisze o niezgodności z prawem jakiegoś "pomysłu". I CO z tego wynika ?! Ano NIC !!!
Popatrz na wpisy na Forum. W ilu z nich możesz stwierdzić, że piszący zadał sobie odrobinę trudu,
by wskazać sposób/podstawę prawną rozwiązania problemu ???
Pewnie wkurzę tu wiele osób, ale serdecznie w d*pie mam wszystkie takie posiadania "racji", "mielonych" na okrągło,
tych samych - choć za pomocą różnych słów, i widzę swoją naiwność w próbach sprowokowania do odrobiny wysiłku.
Pretensje życzeniowe, to jest gó***ana "sztuka" - wpisać swoje żale (takie same, jak pozostałych), odetchnąć i czekać,
niech inni się trudzą, myślą, szukają, działają.
List z życzeniami do św. Mikołaja, to potrafi napisać niejeden przedszkolak ...
cat
"... skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę" - kto cię biedaku skrzywdził ? Czyżbyś był alokantem ? Nie słyszałem aby Sławek występował w obronie osób alokowanych.
"...Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim" - czyżby kolega był byłym kierownikiem, któremu obniżono uposażenie zasadnicze do poziomu eksperckiego ? Nie słyszałem aby komuś w wyniku wartościowania zabrano pieniądze, a słyszałem raczej o podwyżkach. Rozumiem że jako "poturbowany" przez wartościowanie zwróciłeś się o interwencję do Pani Haron z ZZ Celnicy.PL, która jest członkiem Zespołu Centralnego ds. Wartościowania.
"...Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK..." - przypominam, że nasza kancelaria prawna solidnie reprezentowała FC przed TK. Nadto przygotowała profesjonalną ekspertyzę z której kol. Siwy garściami czerpał wygłaszając przemówienie z mównicy Sejmowej.