Poparcie KAS wyrażone przez ZZ podczas prac Zespołu ds. legislacji w dniu 26.02.

Status
Zamknięty.
Najbardziej podoba mi się w tym KOMUNIKACIE określenie WYPRÓBOWANI FORUMOWICZE.

Przecież na ostatnim zjeździe Pana związku uczestniczyła Pani Dyrektor Honoratą Łopianowską Dyrektor Departamentu Reformy Administracji Skarbowej - komentarz nasuwa się sam.
Powiem krótko - kończ Waść, wstydu (sobie) oszczędź...
Bóg Cię chyba opuścił człowieku; nie wiem ile masz lat, ale zastanawiam się czy będąc 70-cio czy 80-cio latkiem będziesz miał odwagę spojrzeć w lustro i zrobić rachunek sumienia. Jak będziesz się czuł wiedząc, że jesteś w grupie, która już kilkakrotnie sprzedała funkcjonariuszy dla własnych korzyści i nadal wmawiacie im ciemnotę ??? Nie traktuj wszystkich naokoło jak idiotów. A z komunikatu widać, że grunt Wam się pali pod nogami.

Tak się ponuro dla Ciebie składa, że akurat na tym zjeździe byłem i postawa, którą zaprezentował Sławek w konfrontacji z trójcą Raczkowski-Chrobak-Łopianowska była godna podziwu. W przeciwieństwie do postawy B. Smolińskiej na pikiecie pod Sejmem w październiku ubiegłego roku. Widok tej pani na siłę pchającej się do mikrofonu był po prostu żenujący.

Ostatnia edycja:
Leksit - bardzo dobry pomysł.... Popieram w całej rozciągłości....

Jeżeli nie ma przeciwnika,lub "przeciwnik jest przyjacielem", trzeba go znaleźć, aby odwrócić temat od meritum (KAS).

Jeszcze raz proszę o podanie informacji, gdzie znajduje się oficjalne stanowisko ZZ Celnicy PL w sprawie KAS.

PS CAT, proszę, nie podawaj ponownie linku do artykułu, który nie jest stanowiskiem ZZ tylko informacją prasową.

PSII "Polityka" zeżre każdego, wypluje i jeszcze wystawi rachunek.

Ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć......... Federacja ZZFC od 1998 roku prowadzi intensywne działania na rzecz objęcia funkcjonariuszy celnych emeryturami mundurowymi ....... czyli od 18 lat , gratuluje skuteczności za dwa lata możecie obchodzić 20 lecie wciskania ciemnoty i działań pozorowanych.

Leksit-trochę precyzji. Komunikat MF mówi, że pozostałe ZZ wstrzymały się ze stanowiskiem do momentu przedstawienia im oficjalnie aktów prawnych.
Na własne uszy słyszałem jak Sławek przemawiając do załogi powiedział, że jak wejdą EMKI to on się nie będzie kopał z koniem i zaakceptuje KAS jaka by nie była (spotkanie było nagrywane więc ...). Przekaz był prosty jak transzeja: EMKI za KAS. Skoro teraz jest przeciw KAS to jak mam rozumieć EMKI ?

Łódź, dnia 27.02.2016r.
KOMUNIKAT
...

...
Przewodnicząca Zrzeszenia ZZSC RP - Barbara Smolińska
Przewodniczący Federacji ZZSC - Jacek Staniszewski

Niejednokrotnie doświadczyłem waszej obłudy i kłamstwa, skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę.
Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim", poutykanym na najlepszych stanowiskach i jeszcze wiele, wiele razy dowiedliście
dwulicowości i zakłamania, aż żal wymieniać. Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK, do którego
wystąpiliście w ostatniej chwili, wyciągając łapy po "ściepę" na adwokata

I wy jeszcze chcecie, bym wam w cokolwiek uwierzył ?!

NIGDY, PRZENIGDY JUŻ NIE UWIERZĘ W ANI JEDNO WASZE SŁOWO i już nawet nie marzę, by wam napluć w coś,
co u innych jest twarzą, bo wasze oblicza kojarzą mi się tylko z budyniem, którego nie chcę oglądać!

... "Co innego Pan mówi, co innego pisze i wreszcie, co innego robi. To Pan w dniu 18 lutego 2016 r. na spotkaniu związków w Warszawie w siedzibie NOT oświadczył, że poprze każdą formę KAS i wycofa się z porozumienia za emerytury mundurowe!
Takie stanowisko prezentował Pan również na spotkaniach z funkcjonariuszami w Izbach Celnych w Toruniu i Łodzi. Jest Pan osobą niewiarygodną!... "

W Toruniu na spotkaniu nie byłem. W Łodzi tak. Nie piszesz prawdy BlackJack.

...
Dlatego już nie apeluję, ale wzywam wszystkich, którzy zrzeszają się jeszcze w tych organizacjach, aby z nich wystąpić!
Jeżeli zostaną sami, lub z nielicznymi tylko członkami, my będziemy mogli to zakomunikować na najbliższym posiedzeniu Zespołu czy na spotkaniu z kierownictwem w MF. Zakomunikować, że centrale te nikogo nie reprezentują lub że reprezentują tylko interesy wąskiej grupy, a interesy te nie są tożsame z interesami Funkcjonariuszy i Pracowników SC.

DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO.

...
Niniejszym oświadczam, że zdanie
- DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO -
jest moje !!!

Niejednokrotnie doświadczyłem waszej obłudy i kłamstwa, skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę.
Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim", poutykanym na najlepszych stanowiskach i jeszcze wiele, wiele razy dowiedliście
dwulicowości i zakłamania, aż żal wymieniać. Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK, do którego
wystąpiliście w ostatniej chwili, wyciągając łapy po "ściepę" na adwokata

I wy jeszcze chcecie, bym wam w cokolwiek uwierzył ?!

NIGDY, PRZENIGDY JUŻ NIE UWIERZĘ W ANI JEDNO WASZE SŁOWO i już nawet nie marzę, by wam napluć w coś,
co u innych jest twarzą, bo wasze oblicza kojarzą mi się tylko z budyniem, którego nie chcę oglądać!

Byliśmy krzywdzeni na różnych płaszczyznach przez wiele lat.
Sam wiem, że z czasem to się zamazuje. Alokacja to było s...wo, ale przeżyliśmy! Wartościowanie również!
Wreszcie napisałeś co czujesz, bez dwuznaczności i podtekstów.

Do czasu, gdy rządzić nami będą BIURWY, jeżeli One będą tworzyć przepisy, a przełożeni będą dbać tylko o własne stołki nie będzie dobrze!, a to oznacza, że to jest NASZ...

Ostatnia edycja:
Koleżanki i Koledzy, Celnicy jeżeli dalej chcecie żyć obłudą i paczkami "świątecznymi" trwajcie w swoich zrzeszeniach i federacjach.
Koleżanki i Koledzy, Celnicy jeżeli chcecie zmian, które będą pozytywne dla nas Funkcjonariuszy dołączcie do celnicy.pl. Złożenie deklaracji jest bardzo proste, a członkostwo to symboliczne 15 złotych. Jeżeli nadal się ktoś boi uczestnictwa, w ramach Państwa Prawa, w wolnych zz to można to uczynić elektronicznie przesyłając deklarację poprzez internet (adres i instrukcja na stronie głównej), natomiast 15 zł z konta to prosta dyspozycja przelewu środków na podany numer konta zz celnicy.pl (na stronie głównej również znajdziecie). Powtarzając za klasykiem
Celniku zadeklaruj się!

w takim razie niech pan st. ekspert celny komisarz Staniszewski powie wszystkim tu obecnym, że nigdy nie zgodził sie na kas.
Pisałem wyżej dlaczego takie Komunikaty nie mają odrobiny wiarygodności i nie mają żadnego znaczenia. Przecież wiadomo, że każdy w takim Komunikacie do środowiska oświadczy, że nie popiera KAS. Poza tym już nie raz udowodnione zostało w przeszłości, że w takich Komunikatach tychże trzech ZZ do środowiska, jest podawana nieprawda.

W dniu 18 lutego na spotkaniu z innymi ZZ były obecne Zrzeszenie i ZZSNPiA i tuż przed podpisaniem Porozumienia opuściły salę.
Tutaj jest Porozumienie dostępne http://celnicy.pl/content.php/2859-Porozumienie-Związków-Zawodowych-AP-UKS-i-SC

To Porozumienie wysłałem mailem do wszystkich ZZ zapraszając do przystąpienia.
To Porozumienie wysłałem do Szefa SC, jak również na spotkaniu dnia 18 lutego w MF poinformowałem SSC o tym Porozumieniu

A zatem zróbmy rzeczywisty sprawdzian.

Po pierwsze niech te ZZ, które twierdzą, że negują rzekomo KAS przystąpią do Porozumienia lub wytłumaczą się przed środowiskiem dlaczego uciekły przed podpisaniem tego dokumentu?
Po drugie, niech te ZZ napiszą do SSC i MF, że negują KAS. Tak jak napisały to ZZ podpisane pod Porozumieniem.

Dopóki to nie zostanie zrobione, nie ma sensu wracać do tej sprawy.
Każdy ma swój rozum.

nie możemy pluć nikamu w twarz, oni są w mundurach niezależnie od tego jakie reprezentują poglądy... Można napiętnwać ich inaczej - odwracać się do nich plecami, ignorować, nie podawać ręki, odzywać się tylko w sprawach służbowych... po "nawróceniu" pogratulować :)

swoją drogą Sławek tak długo wytrzymywał te podjazdy trójcy, że teraz nie dziwi mnie wezwanie do członków zz trójcy... ileż można tolerować trolowanie środowiska...

cat
"... skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę" - kto cię biedaku skrzywdził ? Czyżbyś był alokantem ? Nie słyszałem aby Sławek występował w obronie osób alokowanych.
"...Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim" - czyżby kolega był byłym kierownikiem, któremu obniżono uposażenie zasadnicze do poziomu eksperckiego ? Nie słyszałem aby komuś w wyniku wartościowania zabrano pieniądze, a słyszałem raczej o podwyżkach. Rozumiem że jako "poturbowany" przez wartościowanie zwróciłeś się o interwencję do Pani Haron z ZZ Celnicy.PL, która jest członkiem Zespołu Centralnego ds. Wartościowania.
"...Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK..." - przypominam, że nasza kancelaria prawna solidnie reprezentowała FC przed TK. Nadto przygotowała profesjonalną ekspertyzę z której kol. Siwy garściami czerpał wygłaszając przemówienie z mównicy Sejmowej.

Niech tu obecny Przewodniczący ZZ Celnicy.PL opowie jak jechał 9 lat temu do Banasia podpisać porozumienie w sprawie KAS jako Wiceprzewodniczący Federacji ZZSC. PAMIĘTAMY !!

Porozumienie

Podpisane niżej Związki Zawodowe na spotkaniu w dniu 18 lutego 2016r. wyraziły zaniepokojenie koncepcją konsolidacji Administracji Podatkowej, Urzędów Kontroli Skarbowej i Służby Celnej, nie znajdując dla tego pomysłu korzyści dla interesu publicznego.

W związku z powyższym podpisane Związki Zawodowe zawiązują Porozumienie w celu podejmowania wspólnych działań w celu ochrony interesu publicznego oraz w zakresie ochrony praw pracowniczych poszczególnych struktur, o których mowa w projekcie o Krajowej Administracji Skarbowej

Podpisali z ramienia ogólnopolskich Związków Zawodowych:

1. Sławomir Siwy Przewodniczący ZZ Celnicy PL
2. Teresa Raczyńska-Wiśniewska - Przewodnicząca Zarządu Federacji ZZ Pracowników Skarbowych
3. Wiceprzewodniczący Zarządu Federacji ZZ Pracowników Skarbowych - Mieczysław Sajler
4. Lidia Hawryszko - Przewodnicząca Ogólnopolskiej Federacji ZZ Działających przy WUS
5. Urszula Derfel - Ogólnopolska Federacja ZZ Działających przy WUS

Wyraziły zaniepokojenie... to jest wystarczający komunikat w sprawie KAS?
A tu Przewodniczący atakuje inne ZZ za wstrzymanie się od zabrania głosu do czasu przedstawienia oficjalnych projektów.
BRAWO

W roku 2007 jako wiceprzewodniczący federacji byłem wielokrotnie namawiany przez JS i drugą osobę z obecnego Komitetu Wykonawczego Federacji, aby tak właśnie zrobić.
Byłem na kilku spotkaniach z racji funkcji i na każdym, do PROTOKOŁU, zgłaszałem sprzeciw Federacji wobec KAS.

Jeszcze raz napiszesz zasłyszaną od Staniszewskiego nieprawdę, to informuję Cię, że aby to uciąć, złożę pozew o pomówienia z Twojej strony.
To samo dotyczy nieprawdy, którą piszesz wyżej o rzekomym braku działań moich w sprawie alokowanych.
Zapytaj lepiej swojego Przewodniczącego J.Staniszewskiego kto podpisał alokację i kto współuczestniczył w jej tworzeniu w IC Rzepin

cyt. z wątku o emeryturach
I tego właśnie należy dowieść!

Cały szkopuł w tym, że mając narzędzie - Forum, UCZESTNICZYMY w pustych dyskusjach (ja też - choćby teraz)
trzech, NIC NIE WNOSZĄCYCH rodzajów:
- jak nie powinno być (o czym WSZYSCY wiemy)
- jak powinno być (o czym WSZYSCY wiemy)
- który szczegół czyjejś wypowiedzi uważamy za głupi

Wielu pisze o niezgodności z prawem jakiegoś "pomysłu". I CO z tego wynika ?! Ano NIC !!!

Popatrz na wpisy na Forum. W ilu z nich możesz stwierdzić, że piszący zadał sobie odrobinę trudu,
by wskazać sposób/podstawę prawną rozwiązania problemu ???

Pewnie wkurzę tu wiele osób, ale serdecznie w d*pie mam wszystkie takie posiadania "racji", "mielonych" na okrągło,
tych samych - choć za pomocą różnych słów, i widzę swoją naiwność w próbach sprowokowania do odrobiny wysiłku.
Pretensje życzeniowe, to jest gó***ana "sztuka" - wpisać swoje żale (takie same, jak pozostałych), odetchnąć i czekać,
niech inni się trudzą, myślą, szukają, działają.

List z życzeniami do św. Mikołaja, to potrafi napisać niejeden przedszkolak ...

więc po co te dyskusje i prowokacje?

jabol coś zaspałeś.

Na samym początku robiliśmy akcję za wzmacnianiem SC i jest to odpowiedź na zapowiedzi konsolidacji. Byłeś z tym u Posła?
http://celnicy.pl/content.php/2708-Argumenty-za-wzmacnianiem-Służby-Celnej
Te argumenty zostały wysłane do Ministra Finansów, nie pamiętasz?
http://celnicy.pl/content.php/2724-APEL-DO-FUNKCJONARIUSZY-I-PRACOWNIKÓW

Ponadto po podpisaniu Porozumienia mówiłem do Dziennika GP, że wszystkie ZZ przygotują merytoryczne stanowisko.
Ponadto Porozumienie to krótki dokument i tak krótki tekst powinieneś doczytać ze zrozumieniem cały.
Ponadto był wywiad krótki z Dziennika GP, który brzmi:
"Związkowcy ze Służby Celnej, administracji podatkowej i kontroli skarbowej chcą wspólnie przeciwdziałać planom scentralizowania urzędów.

W tej sprawie zawarli porozumienie na spotkaniu z 18 lutego 2016 r., na którym m.in. omawiano najnowszy projekt (z 17 lutego) ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej.
– Przedstawiciele wszystkich związków zawodowych zgodzili się, że kierunek reformy jest niebezpieczny dla polskiego interesu publicznego. Konsolidacja nie tylko nie przyniesie dodatkowych wpływów budżetowych, lecz wręcz zagrozi tym pobieranym już dziś – informuje Sławomir Siwy, przewodniczący Związku Zawodowego Celnicy PL.
Jego zdaniem, jeśli reforma wejdzie w życie, to będą trudności z pozyskaniem 15 mld zł, na które liczy rząd, dzięki uszczelnieniu systemu podatkowego i skuteczniejszej walce z przemytem. Dodaje, że ta kwota może być znacznie wyższa i związek poprosił o spotkanie w tej sprawie z ministrem finansów. – Chaos wywołany reorganizacją i tworzeniem KAS może to znacząco utrudnić – ostrzega Sławomir Siwy. Przypomina, że równie krytyczne są opinie ekspertów. Związkowcy zamierzają ministrowi przedstawić własne koncepcje koniecznych reform w Służbie Celnej, urzędach kontroli skarbowej i administracji podatkowej."

Co stawiasz na szali ze strony trzech central?

Ostatnia edycja:
cat
"... skrzywdziliście mnie, moich przyjaciół, moją rodzinę" - kto cię biedaku skrzywdził ? Czyżbyś był alokantem ? Nie słyszałem aby Sławek występował w obronie osób alokowanych.
"...Zrabowaliście moje, ciężko wypracowane pieniądze, gdy tuż przed wartościowaniem zmuszono mnie do przeniesienia
i podarowaliście je "swoim" - czyżby kolega był byłym kierownikiem, któremu obniżono uposażenie zasadnicze do poziomu eksperckiego ? Nie słyszałem aby komuś w wyniku wartościowania zabrano pieniądze, a słyszałem raczej o podwyżkach. Rozumiem że jako "poturbowany" przez wartościowanie zwróciłeś się o interwencję do Pani Haron z ZZ Celnicy.PL, która jest członkiem Zespołu Centralnego ds. Wartościowania.
"...Przypisaliście sobie "istotny wpływ na orzeczenie TK..." - przypominam, że nasza kancelaria prawna solidnie reprezentowała FC przed TK. Nadto przygotowała profesjonalną ekspertyzę z której kol. Siwy garściami czerpał wygłaszając przemówienie z mównicy Sejmowej.

Jestem obecnie starszym specjalistą, wobec czego legła w gruzach podstawa, na której tak pięknie zbudowałeś swój osąd o mnie.
"Pudło", na całej linii.
Słyszałeś tylko o podwyżkach ?! Tiaaa ... bo ją dostałeś. Nie udawaj idioty, bo mimo wredoty, nim nie jesteś. Nie mogłeś zapomnieć sedna wartościowania z ustaleniem wynagrodzenia i tych dodatkowych "tysiączków", otrzymanych jako "wyrównanie" dla tych, co jeszcze na dwa dni przed datą graniczną, pracowali w zupełnie innym miejscu.
Pani Haron nie znam i nie wiem nawet o czym piszesz (dłuższy czas nie było mnie "wśród żywych"). Nie będę się tym teraz zajmował, bo ważniejsze sprawy się dzieją, a i z tobą nie chce mi się gadać.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry