Poparcie KAS wyrażone przez ZZ podczas prac Zespołu ds. legislacji w dniu 26.02.

Status
Zamknięty.
kaziu, zlituj się nad swoim rozumem i przestań go katować. bo ci jeszcze co pęknie.

...
Nikt nie neguje dobrej roboty, którą Pan robił i pewno po części dalej robi, ale ostatnie Pana zdanie wyraźnie wskazuje, co jest równie ważne (mam nadzieję, że nie najważniejsze)-"Wykasować inne związki".
...

>>kazik<<
Niniejszym oświadczam, że zdanie
- DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO -
jest moje !!!

Wszystko jedno, wykasowac czy wyzerowac inne ZZ. Zróbmy to szybko, bo tylko tak przestaną nam szkodzić

Kazik, a wy nie umiecie założyć własnego forum? Możesz nazywać ZZ Celnicy.pl "partią wodzowską" i jak tylko sobie tam chcesz.... Mnie osobiście (i myślę, że wszystkim członkom naszego ZZ) to nie przeszkadza... Ważne, żebyś wreszcie dostrzegł, że to jest jedyny ZZ naszej formacji, który działa dla naszego wspólnego dobra... Nie mam zamiaru bronić Siwego, bo facet jest na tyle bystry, że "adwokata" nie potrzebuje.. Ale myślę, że warto zwrócić uwagę na jedną rzecz, że kiedy J. Staniszewski spokojnie pełnił służbę jako starszy ekspert SC i komisarz celnym Siwy walczył przez kilka lat o przywrócenie do służby, z której został wyrzucony za działalność związkową... Widzisz różnicę???
Myślę drodzy państwo, że nadszedł już czas, aby po niektórych przyjechać taczką z hasłem na ustach: "Precz z komuną" i pomóc zmienić im pracę... Niech brużdżą gdzie indziej

Sławek pewnie wiesz, że nie dyskutuje się z IDIOTĄ bo sprowadzi do swojego poziomu i wykończy doświadczeniem.
Kazik hipokryto nawet chora psychicznie małpa widzi że uwłaszczone w stanowiskach i stopniach tłuste koty o określonej mentalności od lat torpedują dobre dla funkcjonariuszy SC projekty po to tylko aby opieprzając się na maksa pobierać co miesiąc wypasione pensyjki.

Robespier. Wołasz "precz z komuną", a sam tytulujesz mnie per Wy. Otóż Wy to ja. I nie należę do federastów. Forum na razie ma charakter otwarty i służy całemu środowisku (rownież większości niezrzeszonych funków) jako istotne źródło informacji. Nie uważam natomiast, że Twój związek jest jedyny, który działa jedynie dla wspólnego dobra. Takie samo wyobrażenie ma pewno każdy z przewodniczących zz. To, że mam takie zdanie nie oznacza ze nie dostrzegam istotnej roli ZZ Celnicy PL i również jego Przewodniczącego z całym bagażem bycia poza służbą.
w dzisiejszym poście wskazał jednak, ze JS popiera KAS. Pytałem na czym oparł takie zdanie, bo jest to poważna sprawa-wyszło, że jest to informacja zasłyszana z trzecich ust, czyli plotka. I tyle.

Kromaks-postaram sie bez epitetów, bo one wystawiają świadectwo jedynie temu, kto nimi miota.
co do stopni, to zakładam ze wiesz jak jest w wojsku. Otóż są korpusy i 23 latek na wejście dostaje podporucznika, a niejeden pięćdziesięciolatek idzie na emke jako sierżant. Podobnie jest w Policji, czy SG. Tylko u nas każdy chce być oficyjerem. To nie jest normalne. Co do stanowisk, to różnica w grupach może sama w sobie nie jest zła, ale system wartościowania powodujący, ze awans można dostać w praktyce po śmierci koleżanki czy kolegi na wyższym stanowisku to najwieksza patologia służby. I tu jest pole do działania w ramach nowej ustawy. Nie łudźmy sie, przy tej większości sejmowej zrobią co chcą l, ewentualnie kAS zostanie przehandlowane w zamian za zgodę na Emki...

Ponawiasz pytanie, ja też zadałem pytania i gdzie są odpowiedzi. Ale dobra Kaziu zadajmy inaczej to pytanie, jesli to jest nie prawda i jeśli pan st. ekspert celny, komisarz Staniszewski nie wyraził zgody na kas, to Sławek go pomówił. w takim razie niech pan st. ekspert celny komisarz Staniszewski powie wszystkim tu obecnym, że nigdy nie zgodził sie na kas. A jeśli pan st. ekspert celny, komisarz Staniszewski nie ma czasu bo ma inne zajecia to korzystając z obecności pana (nie znam dystynkcji) Jacka Kraj jako jego zastępcę proszę o rozwianie naszych wątpliwości.
Ponadto ja też ponawiam moje żądanie o udzielenie mi odpowiedzi na zadane wcześniej pytania.

Sławku wykazałeś bardzo dużo samozaparcia w trakcie twojej wieloletniej walki z niesprawiedliwością w naszej instytucji. Nie daj się złamać, mi bardzo dużo pomogłeś i to w bardzo konkretnej sprawie, kwestii dojazdów. Bardzo Ci dziękuje bo mądrzących się, piszących to jest dużo ale takich co coś chcą coś konkretnego zrobić to już za wielu nie ma.

W obliczu szans, zagrożeń oraz wyzwań jakie stoją przed funkcjonariuszami oraz Służbą Celną jako formacją czas aby szkodnicy reprezentujący obrzydliwe interesy z wiadomo jakich pseudo związków zawodowych ewolucyjnie przeszli do historii.
Jak inteligentni ludzie od lat finansowo oraz osobiście firmując własnym nazwiskiem mogą wspierać działalność takich organizacji.

W obliczu szans, zagrożeń oraz wyzwań jakie stoją przed funkcjonariuszami oraz Służbą Celną jako formacją czas aby szkodnicy reprezentujący obrzydliwe interesy z wiadomo jakich pseudo związków zawodowych ewolucyjnie przeszli do historii.
Jak inteligentni ludzie od lat finansowo oraz osobiście firmując własnym nazwiskiem mogą wspierać działalność takich organizacji.

tak, ale z ogolonymi głowami, wytarzani w smole i pierzu.

kazik. Podałem dwa przykłady spośród wielu, które potwierdzają, że Federacja czy inne centrale w Komunikatach podają informacje niezgodne z tym co robią w rzeczywistości - na spotkaniach w MF, czy w Sejmie.
Pierwszy przywołany przeze mnie przykład takiej manipulacji słyszało około 30 osób, drugi kilka osób, ale jest też nagranie z tej Komisji. Takich przykładów jest dużo więcej.
Jeżeli to nie wystarcza, aby wreszcie otworzyć umysł, pomyśleć i zrozumieć, że oświadczenia przekazywane środowisku i członkom tych organizacji są takie jakie chcecie usłyszeć i jesteś gotowy dalej jak BlackJack wyżej wierzyć dalej w te Komunikaty i oświadczenia, to Twoja sprawa i nic więcej na to nie mogę poradzić.

Ponawiam wezwanie skierowane do wszystkich członków tych organizacji, wezwanie o występowanie z tych ZZ!
Jest to wezwanie do wszystkich członków tych ZZ, którzy potrafią spojrzeć szerzej i nie poprzestaną tylko na tym co mówi im Komunikat czy oświadczenie Przewodniczącego Federacji czy Zrzeszenia.
Spojrzą szerzej na to co się dzieje i co ma miejsce od lat, ocenią fakty takimi jakie są - vide ww. dwa przykłady.

"W dniu 22.12. na spotkaniu z SSC w MF st. ekspert celny, komisarz J.Staniszewski zaczął mówić jako pierwszy i rozpoczął swoją wypowiedź od propozycji do SSC wdrożenia emerytur epizodycznych z ZUS po osiągnięciu 55/60lat".
Ten jegomość powinien jak najszybciej wytłumaczyć się całej grupie zawodowej bez względu na to czy należą do związków czy nie co ma do powiedzenia w sprawie tej makabrycznej informacji bo to już nie jest śmieszne.
Chocholi taniec kosztem formacji Służby Celnej czas zakończyć.

...
w dniu 22.12. na spotkaniu z SSC w MF st. ekspert celny, komisarz J.Staniszewski zaczął mówić jako pierwszy i rozpoczął swoją wypowiedź od propozycji do SSC wdrożenia emerytur epizodycznych z ZUS po osiągnięciu 55/60lat....
Powiem krótko, wstyd mi za takich oficerów! Panie komisarzu jak Pan może spojrzeć w oczy swoim podwładnym lub kolegom funkcjonariuszom.
Nie można zdelegalizować zdradzieckich organizacji związkowych ale można spowodować ,że ich głos nie będzie brany pod uwagę. Dlatego ja również apeluję do członków tych ZZ - nie czekajcie ani chwili dłużej i zrezygnujcie z uczestniczenia w tych organizacjach. Ja ich prawdziwe twarze poznałem w 2003 roku i podziękowałem. To są ci sami ludzie, zdradzili nas już wiele razy nie pozwólcie im na to kolejny raz.

Łódź, dnia 27.02.2016r.
KOMUNIKAT

Mając na uwadze umieszczenie w dniu dzisiejszym na portalu internetowym ZZ Celnicy.PL przez Pana Sławomira Siwego Przewodniczącego Związku Zawodowego Celnicy PL „informacji"' jakoby "Przewodniczący Federacji ZZSC Pan Jacek Staniszewski poinformował podczas prac Zespołu w dniu 26 lutego br. w piątek, że trzy Związki Zawodowe (Federacja ZZSC, ZZ SzNPiA, Zrzeszenie ZZSC RP) popierają reformę KAS" informujemy: podczas spotkania jasno i wyraźnie wskazaliśmy na zagrożenia, jakie niesie za sobą procedowanie ustawy o KAS, położyliśmy nacisk na dalszy brak przepisów przejściowych i określających przyszłą strukturę organizacyjną, które są nierozerwalną częścią składową ustawy głównej i powinny być przekazane do konsultacji wewnątrzresortowych jednocześnie.

Informacja, którą zamieścił Przewodniczący ZZ Celnicy.PL całkowicie mija się z prawdą i jest kłamstwem. Podkreślamy jeszcze raz żadna z trzech wymienionych central związków zawodowych działających w Służbie Celnej nie wyraziła poparcia i nie wyraża dla reformy likwidującej Służbę Celną. Prowadziliśmy i prowadzimy intensywne działania od roku 1998 poprzez 2005 (złożenie projektu ustawy emerytalnej przez Klub poselski LPR), 2009, 2012 i 2015 (złożenie wniosku do Trybunału Konstytucyjnego o pominięcie Służby Celnej w ustawie emerytalnej służb mundurowych, co miało istotny wpływ na orzeczenie TK, złożenie poselskiego projektu ustawy w Sejmie w marcu 2015) w kierunku objęcia funkcjonariuszy celnych emeryturami mundurowymi.

Szanowny Panie Przewodniczący !

Co ma Pan na celu albo, jakie korzyści Pan dla siebie widzi poprzez wzniecanie ogólnego zamętu wśród funkcjonariuszy i wzbudzanie wewnętrznej wojny wśród związków zawodowych Służby Celnej stosując gebelsowską propagandę kłamstw, czy ciągle marzy Pan o stanowisku Szefa Służby Celnej? Naszym zdaniem jest to odciąganie uwagi od spraw najważniejszych tj. emerytur i procedowanej na siłę ustawy o KAS. Tymczasem wszystkie siły powinny być nakierowane na obronę i zabezpieczenie dobra funkcjonariuszy i pracowników Służby Celnej !
Świadomie prokuruje Pan kłamliwą nagonkę na osoby lub inne związki (ustawianą telefonicznie) przez „wypróbowanych” forumowiczów.

Szanowny Panie Przewodniczący !

Co innego Pan mówi, co innego pisze i wreszcie, co innego robi. To Pan w dniu 18 lutego 2016 r. na spotkaniu związków w Warszawie w siedzibie NOT oświadczył, że poprze każdą formę KAS i wycofa się z porozumienia za emerytury mundurowe! Takie stanowisko prezentował Pan również na spotkaniach z funkcjonariuszami w Izbach Celnych w Toruniu i Łodzi. Jest Pan osobą niewiarygodną!

Przecież na ostatnim zjeździe Pana związku uczestniczyła Pani Dyrektor Honoratą Łopianowską Dyrektor Departamentu Reformy Administracji Skarbowej - komentarz nasuwa się sam.

W spotkaniu w dniu 26 lutego br. ze strony związków uczestniczyli: Barbara Smolińska, Eugeniusz Poleszak. Jacek Staniszewski, Krzysztof Palczewski - osobiście przez Pana oddelegowany do prac zespołu oraz Mieczysław Sajler Wiceprzewodniczący Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych.

Jesteśmy upoważnieni przez kol. Mieczysława Sajlera Wiceprzewodniczącego Federacji Związków Zawodowych Pracowników Skarbowych do przekazania że powyższe fakty opublikowane przez Przewodniczącego Sławomira Siwego dotyczące jakoby „Przewodniczący Federacji ZZSC Pan Jacek Staniszewski poinformował podczas prac Zespołu w dniu 26 lutego br. w piątek, że trzy Związki Zawodowe (Federacja ZZSC, ZZ SzNPiA, Zrzeszenie ZZSC RP) popierają reformę KAS" nie miały miejsca. Fakt ten powinien potwierdzić również przedstawiciel ZZ Celnicy.PL kol. Krzysztof Polaszewski.

Przewodnicząca Zrzeszenia ZZSC RP - Barbara Smolińska
Przewodniczący Federacji ZZSC - Jacek Staniszewski

Ostatnia edycja:
"W dniu 22.12. na spotkaniu z SSC w MF st. ekspert celny, komisarz J.Staniszewski zaczął mówić jako pierwszy i rozpoczął swoją wypowiedź od propozycji do SSC wdrożenia emerytur epizodycznych z ZUS po osiągnięciu 55/60lat".
Ten jegomość powinien jak najszybciej wytłumaczyć się całej grupie zawodowej bez względu na to czy należą do związków czy nie co ma do powiedzenia w sprawie tej makabrycznej informacji bo to już nie jest śmieszne.
Chocholi taniec kosztem formacji Służby Celnej czas zakończyć.

Jeżeli to prawda, to nie ma takiemu co tłumaczyć tylko trzeba napluć w pysk. Kto dał prawo jakiemuś typowi uwłaszczonemu na wartościowaniu kpić ze specjalistów, nie dość , że ten typ firmował tzw. "wartościowanie" czyli orżnięcie mnie z pieniędzy to jeszcze chce mnie pozbawić szans na prawdziwe emerytury mundurowe. Zaczynam się irytować taka jego mać.

Napisał BlackJack : Łódz, 27.02.2016r. KOMUNIKAT

Jak to mówią - papier wszysto przyjmie.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry