o jakich awansach mówisz? Idąc tokiem Twojego rozumowania, przecież budżety 2013-2014-2015 były takie same po ok 990 mln i co??? nie miałeś tam awansów, rosnącej wysługi itd??
Nie wprowadzaj w błąd. Po co siać panikę.
chodziło mi bardziej o mniejsze zło jeśli wszyscy dostaną po równo. To temat podwyżek a nie wartościowania które było szalenie niesprawiedliwe - i chyba każdy o tym wie, przez co szczyt niektórych marzeń wśród f-szy - w tym i moim to st. specjalista na granicy.
Z drugiej strony powiem Ci autentyczną wypowiedź jednego z kierowników dotyczący rozdziału awansów na oddziale. Większość idzie wtedy na stanowiska biurowe bo.. oni nie mają dodatku granicznego i nocek.
Ja jestem oczywiście za zwiększaniem wynagrodzeń s nieproporcjonalnie na zasadzie kto na najmniej to dostanie największą podwyżkę. Przecież cała praca np. Referatów DŚ w UC i później w IC zaczyna się w większości przypadków od tego drobnego specjalisty np. z granicy czy OC wewnętrznego, który coś ujawni.
Cieszę się ze się ze mną zgadzacie. Ale jako specjalista S.C. pracujący w Dozorze nie wierzę w to, że nowy SSC poprawi wartościowanie. Samo założenie wartościowania nie było złe, ale wykonanie tragiczne. Po raz kolejny powtarzam jest 54 mln więcej na wynagrodzenia w tym roku. Jak nie teraz zmniejszać
"kominy płacowe" to kiedy? Za rok może nie być tych pieniędzy, na pewno nie będzie. Jak nie zaczniemy teraz to już zapomnijcie o awansach w stanowiskach. Do emerytury będziemy na stanowiskach specjalistycznych. Najważniejsza jest pensja zasadnicza, a nie żadne dodatki, nagrody, zapłata za nadgodziny, itp. Nic nie zastąpi wyższej pensji zasadniczej!