Podwyżki 2022

U nas Nowy Pan Dyrektor nawet cywili nie potrafi znaleźć do analizy ryzyka ... chyba już 3 nabór ... co na start ? tego nie wiem bo nie piszą :D Ale chyba jak by ktoś dostał pierwszą wypłatę to by się tylko zapytał czy to zapomoga dla bezrobotnych czy coś innego :D .... jak dla funka na start 3380 zł Brutto .... ŻAL.PL
A jeśli można wiedzieć jaka Izba?

To straszne co z nami robią, właśnie czytam że pieniądze na wyższą waloryzację emerytur i 14 emeryturę są, a nas mają gdzieś, i żeby nie było emerytom nie żałuję.

To straszne co z nami robią, właśnie czytam że pieniądze na wyższą waloryzację emerytur i 14 emeryturę są, a nas mają gdzieś, i żeby nie było emerytom nie żałuję.
To był celowy zabieg. Najpierw emerytom minister Maląg obiecała waloryzację na poziomie 7-8%. Potem po oficjalnym ogłoszeniu przez GUS wysokości składników mających wpływ na waloryzację stwierdziła, że waloryzacja wyniesie 5,7%. Po tej informacji zawrzało w mediach i sieci od oburzenia i niewybrednych komentarzy emerytów. I tu niespodzianka na Białym koniu wkracza Premier i w swej jakże wielkiej łaskawości od rządu daje 7%, mając na względzie dobro swoich przyszłych wyborców. Można, można, trzeba tylko trochę wpłynąć na decyzję rządzących, a nie siedzieć na czterech literach i utyskiwać na forum. Samo się nie zrobi, trzeba dać tylko karty przetargowe związkowi, a wygrana będzie pewna.

Ten zabieg z waloryzacją emek od początku był zaplanowany. Tak jak wiele innych "wjazdów na białym koniu".
Co by nie myśleć o rządzących, to rozgrywają opozycję jak starszaki dzieciaków w piaskownicy.

To jest tylko jeszcze jeden dowód na to, że tzw. kas nie jest żadną służbą mundurową. A nasze podwyżki są niestety skorelowane z podwyżkami pracowników skarbowych i z tego powodu nie dadzą nam podwyżek do stopnia co byłoby najprostszym rozwiązaniem jak w innych firmach mundurowych. Za to do połowy roku będą ustalać jak podzielić te 420 zł. na szczeblu centralnym a przez następne trzy miesiące do września będą ustalać to samo tylko na szczeblach wojewódzkich. Kupa śmiechu i cyrk na kółkach.

To jest tylko jeszcze jeden dowód na to, że tzw. kas nie jest żadną służbą mundurową. A nasze podwyżki są niestety skorelowane z podwyżkami pracowników skarbowych i z tego powodu nie dadzą nam podwyżek do stopnia co byłoby najprostszym rozwiązaniem jak w innych firmach mundurowych. Za to do połowy roku będą ustalać jak podzielić te 420 zł. na szczeblu centralnym a przez następne trzy miesiące do września będą ustalać to samo tylko na szczeblach wojewódzkich. Kupa śmiechu i cyrk na kółkach.
Najlepsze będzie jak będą się pół roku ugadywać, aż przyjdą zmiany i wszystko pójdzie w pizd*.

Proszę słowo "miedza" zastąpić słowem podwyżka i będziecie mieli negocjacje w sprawie podziału tych 420 złotych :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

No i w związku z wysoką inflacją i coraz trudniejszą sytuacją elektoratu emeryckiego trza rozpocząc negocjacje w sprawie dodatkowej waloryzacji emek we wrześnu ;)

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

Ja dostanę 7%, a ci co zostali może nawet 4,4 nie zobaczą bo z tego będą chcieli jeszcze nowe etaty zaplacic…

Proszę nie cwaniakować. Bo życie na emeryturze (z emeryturą+...) nie równa się otrzymywanej emeryturze! Chyba że czegoś nie rozumiem
Żadne cwaniakowanie - gość wziął 10 najlepszych lat gdy był np. naczelnikiem lub kierownikiem albo z innych względów otrzymywał wysoką pensję i bez problemu może mieć wyższą emeryturę niż ostatnią wypłatę. Jeśli do tego dołoży wojsko + komisję lekarską to ma 80% i bez problemu może mieć więcej emerytury niż ostatniej wypłaty - żadna magia - czysta matematyka.
ps. po prostu nie opłaca się niektórym funkcjonariuszom pełnić dalej zaszczytnej służby i być pomiatanym - błogi spokój na emeryturze i kasa też się zgadza - bez spiny z podwyżkami a przy obecnej władzy hołdujacej swojemu emeryckiemu elektoratowi to po waloryzacji od 2017 do 2022 roku TYLKO EMERYTURA.

Żadne cwaniakowanie - gość wziął 10 najlepszych lat gdy był np. naczelnikiem lub kierownikiem albo z innych względów otrzymywał wysoką pensję i bez problemu może mieć wyższą emeryturę niż ostatnią wypłatę. Jeśli do tego dołoży wojsko + komisję lekarską to ma 80% i bez problemu może mieć więcej emerytury niż ostatniej wypłaty - żadna magia - czysta matematyka.
ps. po prostu nie opłaca się niektórym funkcjonariuszom pełnić dalej zaszczytnej służby i być pomiatanym - błogi spokój na emeryturze i kasa też się zgadza - bez spiny z podwyżkami a przy obecnej władzy hołdujacej swojemu emeryckiemu elektoratowi to po waloryzacji od 2017 do 2022 roku TYLKO EMERYTURA.
Drogowiec- jak Ty dobrze znasz zycie👍😉.

Gratuluję w takim razie naczelnikom, dyrektorom! Wszak ja o tym doskonale wiem, nie sądziłem jednak, że forumowej gawiedzi až tak dobrze się też powodziło przez jakichś 10 kolejnych lat...
A jeszcze co poniektórzy płaczą jak wyrwać 0.5% za ... A tak doskonale znają życie, żałosne!

Gratuluję w takim razie naczelnikom, dyrektorom! Wszak ja o tym doskonale wiem, nie sądziłem jednak, że forumowej gawiedzi až tak dobrze się też powodziło przez jakichś 10 kolejnych lat...
A jeszcze co poniektórzy płaczą jak wyrwać 0.5% za ... A tak doskonale znają życie, żałosne!
Bo Cię żółć zaleje. Mozesz pogratulować kierownikowi bez układów, rodziny i innych znajomości. No ale wiesz lepiej pewnie.... Nie płacze jak wyrwać pół procenta, tylko przepis tak stanowi i tyle. Nie znasz mnie wiec nie oceniaj na podstawie zwajhowanych wyobrażeń. Przepraszam za szczęście w życiu- lepiej już.... brak słów.

Z całym szacunkiem dla Twojej osoby ale nie zachowuj się jak pies ogrodnika - korzystasz np. ze świadczenia "wczasów pod gruszą" czy z tego rezygnujesz - to, że komuś coś się należy za czynności które wykonuje lub wykonywał i się o to upomina nie jest moim zdaniem żadnym płaczem ani wyrywaniem. Otrzymujesz dodatek za przepracowane godziny nocne, otrzymujesz dodatkowy urlop w służbie - rozumiem, iż z tego też rezygnujesz, gdyż jest to żałośne wyrywanie świadczenia, które Ci się należy - uważam ten tok myślenia za błędny - w ten sposób można negować każde Twoje dążenia do uzyskania jakiegokolwiek świadczenia Ci należnego.
Nie wiem czy należę do forumowej gawiedzi lecz absolutnie nie narzekam na swoją emeryturę mimo, iż nie byłem nigdy żadnym kierownikiem itp.
Tak jak większość osób do celów emerytalnych brałem lata 2008-2017 i tylko żałuję że nie przeszedłem na emeryturę w roku 2017 lecz się dalej jak idiota łudziłem że w końcu musi być lepiej w tej instytucji - po raz enty się myliłem.
ps. naprawdę nie jestem Twoim wrogiem ani przeciwnikiem i jeśli coś Ci się należy na podstawie przepisów nikomu nic do Twoich dążeń.

Back
Do góry