Podwyżki 2022

Koledzy z SG informują, że dzisiaj było wypłacane uposażenie za marzec (oni mają płatne z góry) i jest większa o lekko ponad 550zł.

Ponadto, też w dniu dzisiejszym dostali wyrównania za styczeń i luty łącznie dodatkowo około 1200zł

Koledzy z SG informują, że dzisiaj było wypłacane uposażenie za marzec (oni mają płatne z góry) i jest większa o lekko ponad 550zł.

Ponadto, też w dniu dzisiejszym dostali wyrównania za styczeń i luty łącznie dodatkowo około 1200zł
KAS też wypłaci, może nawet po 600 zł - wyrównanie w kwietniu za okres styczeń-marzec, łącznie oczywiście :cool:. Spokoju:sleep:

Grunt że szefowa kas powiedziała będąc w Przemyślu że zapewnia pełną obsadę przejść granicznych. Czyli trzeba wojny na UA żeby było normalnie z ludźmi .Patologia

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
W związku z wiadomą sytuacją w Ukrainie a także szalejącymi cenami między innymi cen paliw i żywności mam pytanie czy nie można by w trybie ZDZIEBKO przyspieszonym wypłacić nam należnych pieniędzy z przyznanych podwyżek. Koszty naszych dojazdów galopująco wzrastają z dnia na dzień, najeść się obietnicami MF też nie da. Nasze zaangażowanie jest tak samo znaczące w stosunku do pozostałych resortów jak chodzi o pomoc uchodźcom oraz kwestie związane z bezpieczeństwem strategicznym a także ekonomicznym naszej Ojczyzny a jesteśmy obecnie najgorzej traktowaną służbą mundurową i pod względem wysokości podwyżek jak i czasu kiedy mają być one wypłacone (maj, czerwiec a może nigdy???)

Tylko brakiem dobrej woli można wytłumaczyć zwłokę nad zmianą rozporządzenia. Zmiana ta nie wymaga jakiejś legiskacyjnej ekwilibrystyki, wystarczy zmienić załącznik z mnożnikami określającymi dodatek za stopień. Do każdego stopnia wystarczy zwiększyć mnożnik o identyczną wartość.
Pracy przy redagowaniu zmiany jest na 5 min.

Tylko brakiem dobrej woli można wytłumaczyć zwłokę nad zmianą rozporządzenia. Zmiana ta nie wymaga jakiejś legiskacyjnej ekwilibrystyki, wystarczy zmienić załącznik z mnożnikami określającymi dodatek za stopień. Do każdego stopnia wystarczy zwiększyć mnożnik o identyczną wartość.
Pracy przy redagowaniu zmiany jest na 5 min.
Ha, ha, a zastanawiałeś się może :unsure: ile czasu zajmuje wybór odpowiedniego "kapelusika" ;)

Kiedy ktokolwiek zawnioskuje o zmianę siatki awansów?
Przecież awans o 50zł brutto raz na 3-5 lat, to gorzej niż splunąć w twarz.
Awans do korpusu wyżej również niczym się nie różni od "zwykłego" awansu.

Jak mam sobie wyobrazić, że według niektórych powinienem być niesamowicie wdzięczny za 35 złotych miesięcznie, to mi się rzygać chce...

Jak mam sobie wyobrazić, że według niektórych powinienem być niesamowicie wdzięczny za 35 złotych miesięcznie, to mi się rzygać chce...
Awans na stopniu ma bardziej znaczenie honorowe niż finansowe. Różnica w dodatkach za kolejny stopień we wszystkich służbach jest podobna. U nas problemem jest to, że brak jest pragnatyki awansowania i awanse zamiast co rok lub dwa są przeciągane do 4 lub 5 lat. 50 zł co roku miałoby inne znaczenie niż 50 brutto raz na 5 lat.
Inflacyjnej waloryzacji wymaga kwota bazowa. Zwiększyłoby to wszystkie mnożnikowe składniki uposażenia, w tym dodatek za stopień. Różnica pomiędzy stopniami też by się powiększyła.

Nie zapomnij rzucić pawia we właściwym strategicznie momencie. :)

Pamiętajmy też jak władze cywilne dawały awanse jakieś 2 czy 3 lata temu. Przy okazji waloryzacji padała propozycja awansu zmniejszająca kwotę waloryzacji. Załatwiali tym 2 rzeczy. Kwota ta nie była objęta % wysługi za stopień a po drugie "załatwiali" bez kosztowo problem zaległych awansów. W sumie to było podłe i chyba możliwe tylko do przeprowadzenia jedynie przez cywilbandę zarządzającą nie pojmującą czym SŁUŻBA jest.

Back
Do góry