Podwyżki 2022

jeśli dobrze rozumiem komuniat "FSCS – 58 580 000 zł. - 432 zł funkcjonariusze SCS średnio na etat – łącznie wzrost 7,1%. W przypadku FSCS podwyżka wyniesie 374 zł. w ramach zwiększenia mnożnika kwoty bazowej służącej do ustalenia dodatku za stopień. Będzie dokonana zmiana rozporządzenia ws. dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy SCS załącznika nr 3. Kwota ta została ustalona po zabezpieczeniu środków na fundusz nagród i nagrodę roczną. W przeliczeniu na mnożnik kwoty bazowej daje wartość 0,207.

372 brutto to jakieś lekko ponad 300zł netto. Tylko dodam, że inne służby mundurowe co najmniej 500 netto .

a pozostali w KAS ta sama kwota do podstawy + wysługa......

Czy jest na forum jakiś przedstawiciel związków który był na spotkaniu z Dyrektorem IAS Lublin w sprawie podziału podwyżek? Zdaje sie ze było spotkanie ale cisza co ustalono czy cokolwiek ustalono???

Z naszym szczęściem, wiemy jak to bywało w przeszłości, trzeba jak najszybciej doprowadzić do domknięcia finalnie podwyżek, bo za chwilę ze względu na sytuację zamrożą wszystko i dostaniemy g_ wno.

Fakt, wtedy nie będzie niesprawiedliwości, dyskryminacji...wszystkim po równo :cool:. Idealna sprawa dla Miłościwie nam Panującegoo_O
Z naszym szczęściem, wiemy jak to bywało w przeszłości, trzeba jak najszybciej doprowadzić do domknięcia finalnie podwyżek, bo za chwilę ze względu na sytuację zamrożą wszystko i dostaniemy g_ wno.

Skoro nikt nic nie pisze wiec wywołam przewodniczącego : Sławka Siwego...Sławku czy Twoi przedstawiciele z IAS Lublin coś Ci przekazali w sprawie podwyżek?
Ja rozumiem naprawdę sytuację obecna i proszę mi uwierzyć ze swojej strony i moich kolegów robimy wszystko co możemy aby pomóc ludziom w tym trudnym i ciężkim czasie.
Ale nasze sprawy też sa ważne. Skoro cos zaczęliśmy skoro sa jakieś ustalenia chcemy wiedzieć czy cos sie dzieje???
z tego co czytamy w IAS Warszawa są jakieś spotkania komunikaty ...a Lublin czy był ktoś ze związków na spotkaniu u Dyrektora???

Skoro nikt nic nie pisze wiec wywołam przewodniczącego : Sławka Siwego...Sławku czy Twoi przedstawiciele z IAS Lublin coś Ci przekazali w sprawie podwyżek?
Ja rozumiem naprawdę sytuację obecna i proszę mi uwierzyć ze swojej strony i moich kolegów robimy wszystko co możemy aby pomóc ludziom w tym trudnym i ciężkim czasie.
Ale nasze sprawy też sa ważne. Skoro cos zaczęliśmy skoro sa jakieś ustalenia chcemy wiedzieć czy cos sie dzieje???
z tego co czytamy w IAS Warszawa są jakieś spotkania komunikaty ...a Lublin czy był ktoś ze związków na spotkaniu u Dyrektora???
Tak jak ustalono w MF 16 lutego.

Związek ma kolejny powód do tego aby ograniczyć do 0 swoje działania tak jak to miało miejsce w sytuacji kryzysu na granicy więc nie spodziewajcie się aktywnych działań.

Nie będę informował na forum o szczegółach z każdej IAS. Członkowie Związku proszę kontaktować się w tej sprawie z Przewodniczącymi ZOI i KIS. Telefony i maile dostępne są w zakładce KONTAKT.

Zostało jasno napisane.
" podwyżka wyniesie 374 zł. w ramach zwiększenia mnożnika kwoty bazowej służącej do ustalenia dodatku za stopień. Będzie dokonana zmiana rozporządzenia ws. dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Celnej załącznika nr 3. Kwota ta została ustalona po zabezpieczeniu środków na fundusz nagród i nagrodę roczną. W przeliczeniu na mnożnik kwoty bazowej daje wartość 0,207."

W tej sytuacji w poszczególnych województwach nie będzie żadnych ustaleń bo i po co, wszystko już zostało ustalone na szczeblu centralnym.

Zostało jasno napisane.
" podwyżka wyniesie 374 zł. w ramach zwiększenia mnożnika kwoty bazowej służącej do ustalenia dodatku za stopień. Będzie dokonana zmiana rozporządzenia ws. dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Celnej załącznika nr 3. Kwota ta została ustalona po zabezpieczeniu środków na fundusz nagród i nagrodę roczną. W przeliczeniu na mnożnik kwoty bazowej daje wartość 0,207."

W tej sytuacji w poszczególnych województwach nie będzie żadnych ustaleń bo i po co, wszystko już zostało ustalone na szczeblu centralnym.
Czyli tak jak być powinno za każdym razem! Gdybyśmy tylko mieli komendę główną, a nie fajans z mf i ias...

Back
Do góry