CelnikPołudnie4
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 172
Katowice
A jeśli można wiedzieć jaka Izba?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A jeśli można wiedzieć jaka Izba?
Wysługa ale dla cywili dobrze rozumiem?Nie tak różowo, wysługa chyba musie się sfinansować z tej kwoty podwyżki…
Którego miesiąca? Listopada?skoro wypłata w drugiej połowie marca to rozporządzenie na początku miesiąca, zobaczymy.
Z naszym szczęściem, wiemy jak to bywało w przeszłości, trzeba jak najszybciej doprowadzić do domknięcia finalnie podwyżek, bo za chwilę ze względu na sytuację zamrożą wszystko i dostaniemy g_ wno.
Tak jak ustalono w MF 16 lutego.Skoro nikt nic nie pisze wiec wywołam przewodniczącego : Sławka Siwego...Sławku czy Twoi przedstawiciele z IAS Lublin coś Ci przekazali w sprawie podwyżek?
Ja rozumiem naprawdę sytuację obecna i proszę mi uwierzyć ze swojej strony i moich kolegów robimy wszystko co możemy aby pomóc ludziom w tym trudnym i ciężkim czasie.
Ale nasze sprawy też sa ważne. Skoro cos zaczęliśmy skoro sa jakieś ustalenia chcemy wiedzieć czy cos sie dzieje???
z tego co czytamy w IAS Warszawa są jakieś spotkania komunikaty ...a Lublin czy był ktoś ze związków na spotkaniu u Dyrektora???
Skoro nikt nic nie pisze wiec wywołam przewodniczącego : Sławka Siwego...Sławku czy Twoi przedstawiciele z IAS Lublin coś Ci przekazali w sprawie podwyżek?
Ja rozumiem naprawdę sytuację obecna i proszę mi uwierzyć ze swojej strony i moich kolegów robimy wszystko co możemy aby pomóc ludziom w tym trudnym i ciężkim czasie.
Ale nasze sprawy też sa ważne. Skoro cos zaczęliśmy skoro sa jakieś ustalenia chcemy wiedzieć czy cos sie dzieje???
z tego co czytamy w IAS Warszawa są jakieś spotkania komunikaty ...a Lublin czy był ktoś ze związków na spotkaniu u Dyrektora???
Czyli tak jak być powinno za każdym razem! Gdybyśmy tylko mieli komendę główną, a nie fajans z mf i ias...Zostało jasno napisane.
" podwyżka wyniesie 374 zł. w ramach zwiększenia mnożnika kwoty bazowej służącej do ustalenia dodatku za stopień. Będzie dokonana zmiana rozporządzenia ws. dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Celnej załącznika nr 3. Kwota ta została ustalona po zabezpieczeniu środków na fundusz nagród i nagrodę roczną. W przeliczeniu na mnożnik kwoty bazowej daje wartość 0,207."
W tej sytuacji w poszczególnych województwach nie będzie żadnych ustaleń bo i po co, wszystko już zostało ustalone na szczeblu centralnym.
I prędko jej nie będzie niestety ....Czyli tak jak być powinno za każdym razem! Gdybyśmy tylko mieli komendę główną, a nie fajans z mf i ias...