Podwyżki 2022

@Mrówka Nie no to co pisze Mrówka woła o pomstę do nieba!! Przypomnę ci nasz Strajk w 2008 r. - zamknięte zewnętrzne granice i Strajk w 2017 r. przed wejściem do KAS - 5 tysięcy Celników w Warszawie czyli prawie połowa stanu osobowego. A Skarbowcy jaką akcję protestacyjną zorganizowali po 1989 roku ???? ŻADNEJ.... Tylko wyłączenie komputerów na 15 minut, ŻENADA.
Celnicy teraz nie protestują bo większość walczących poszła na emerytury, mieli dosyć!!! Została w większości sama młodzież, szczególnie na granicy wschodniej i Działach Realizacji.
Może czas przestać żyć przeszłością. Kolega Mrówka zapewne pyta o okres pandemia czyli od 2020 roku. Nikt nic nie zrobił związki cywilne czy też nasz "mundurowy" tylko pisma piszą. Żadnej akcji nie było. Miało coś być No ale zawsze jest to nieodpowiedni moment jak np w sytuacji kryzysu emigrantów bo nie wypada bo nas zlinczują. Drodzy o naszej formacji to mało kto wie że istniejemy. ZWIAZKI SIE BALY ze nam zabiorą podwyzki, podwyzki, których dla nas nie ma. Teraz reż jakiś.moment jest by coś ugrać dzięki "polskiemu wałowi" ale znając życie dalej będziemy siedzieć i psioczyć coś pod nosem cywile i mundurowi a jak ktoś zapyta co tam gadacie to razem odpowiedzą a nic tak tylko do siebie mówimy.

W ogóle nic nie osiągnięcie. Jesteście tak samo bierni. Tabun chłopów od świtu do nocy skomli na tym forum jak stado bab. Zamiast wziąć los w swoje ręce potraficie tylko płakać i zwalać na innych winę za własną beznadzieję. Mieliście wyznaczony termin na protest to zaczęliście wymyślać jakieś idiotyzmy, by tylko wszystko odwolac. Nie macie jaj, nie macie żadnej woli walki, nie chce wam się ruszyć tyłków z kanap. Czekacie tylko by się doczłapać do emerytury. To wasze skomlenie jest tak załosne, nie wiem jak możecie tego nie widzieć. Stale tylko, że sg ma tyle a policja ma tyle, a wy tacy pokrzywdzeni przez los. To się przenieście gdzieś indziej, przecież wciąż zapewniacie, że robicie dokładnie to co oni. Co? Znowu odwagi zabrakło?
Tak na marginesie, wymień wasze ruchy od czasu naszego wyłączania komputerów. Co zrobiliście? Oczywiście nic. Myślę, że większości z was jest na rękę połączenie z nami. Dzięki temu możecie dalej skomleć, że to wszystko przez nas. Jakby nas nie było to byście nie mieli już żadnej wymówki i musielibyście sami przed soba przyznać jakie z was cienkie bolki. Póki co dalej zgrywacie bohaterów z kreskówki
Szkoda słów na taką miałkość językową. Dupa boli, bo wcześniejszej emki nie ma? Uwierz, że bez was mielibyśmy więcej. Dzisiaj dzielą kasę na prawie 70 tys. ludków. I jeszcze jedno "każdy jest kowalem swojego losu". Ja byłem i zostałem celnym. Dzisiaj jestem na emce, a wy nie. Taka mała różnica.

Dajmy spokój. To tylko syndrom Basi K-S. Swoją drogą jestem za tym, żeby pracownicy us pokazali jak się to robi. Ja się przyłączę. I fakt teraz jest dobry moment, mf leży i kwiczy. W tym wypadku należy "kopać" leżącego jak najmocniej. Za lata krzywd i upokorzeń.

Co to jest 200 zł przy inflacji 10%. To jest gówno proszę Pana. Nie podwyżka. Macie informację, kto finansuje drukowanie pieniędzy - ludzie zależni od swoich pracodawców, którzy nie mogą wynegocjować wyższych pensji. Nie mogą też iść do konkurencji, bo nie ma innej służby celnej/celno-skarbowej w Polsce. Dostają więc jakieś ochłapy, a realne zarobki spadają. Cóż, ktoś musi finansować 500+, 14 emeryturę i TVP.

Średnia pensja w Polsce w grudniu 2021 r. to 6.644 zł brutto.

Tu chyba chodzilo o te 200 zl co brakuje do tych 420 czy tez ilus tam
200 brutto (minimum) to zajumano w 2020 roku, 2021 NĘDZA zamrożeniowa i teraz rzucono na miskę 4,4%, tego nawet pusta miska ryżowa nie pomieści, więc trzeba jeszcze wygospodarować na plewy dla nowego narybku, P O R A Ż K A :mad:. A i wypłata (z wyrównaniem) pewnie we wrześniu, bo trzeba "na nowo" skalkulować możliwości budżetu w związku z "wyrównaniami" dla pokrzywdzonych przez NOWY ŁAD.:sleep:

W ogóle nic nie osiągnięcie. Jesteście tak samo bierni. Tabun chłopów od świtu do nocy skomli na tym forum jak stado bab. Zamiast wziąć los w swoje ręce potraficie tylko płakać i zwalać na innych winę za własną beznadzieję. Mieliście wyznaczony termin na protest to zaczęliście wymyślać jakieś idiotyzmy, by tylko wszystko odwolac. Nie macie jaj, nie macie żadnej woli walki, nie chce wam się ruszyć tyłków z kanap. Czekacie tylko by się doczłapać do emerytury. To wasze skomlenie jest tak załosne, nie wiem jak możecie tego nie widzieć. Stale tylko, że sg ma tyle a policja ma tyle, a wy tacy pokrzywdzeni przez los. To się przenieście gdzieś indziej, przecież wciąż zapewniacie, że robicie dokładnie to co oni. Co? Znowu odwagi zabrakło?
Tak na marginesie, wymień wasze ruchy od czasu naszego wyłączania komputerów. Co zrobiliście? Oczywiście nic. Myślę, że większości z was jest na rękę połączenie z nami. Dzięki temu możecie dalej skomleć, że to wszystko przez nas. Jakby nas nie było to byście nie mieli już żadnej wymówki i musielibyście sami przed soba przyznać jakie z was cienkie bolki. Póki co dalej zgrywacie bohaterów z kreskówki
Mrówka.
Po takich tekstach, to powiem grzecznie: Spadaj ty wreszcie do swojego mrowiska.
Koledzy i koleżanki - nie dajcie się wkręcać.

Dziwię się moderatorom, że po takim popisie małej Mrówki, nie dostała z miejsca bana na 3 miesiące albo dłużej.

Policzmy się.

Może czas przestać żyć przeszłością. Kolega Mrówka zapewne pyta o okres pandemia czyli od 2020 roku. Nikt nic nie zrobił związki cywilne czy też nasz "mundurowy" tylko pisma piszą. Żadnej akcji nie było. Miało coś być No ale zawsze jest to nieodpowiedni moment jak np w sytuacji kryzysu emigrantów bo nie wypada bo nas zlinczują. Drodzy o naszej formacji to mało kto wie że istniejemy. ZWIAZKI SIE BALY ze nam zabiorą podwyzki, podwyzki, których dla nas nie ma. Teraz reż jakiś.moment jest by coś ugrać dzięki "polskiemu wałowi" ale znając życie dalej będziemy siedzieć i psioczyć coś pod nosem cywile i mundurowi a jak ktoś zapyta co tam gadacie to razem odpowiedzą a nic tak tylko do siebie mówimy.
Dla jakiejkolwiek akcji ciągle będzie nie odpowiedni czas... jak nie pandemia to protesty lekarzy, górników, brukarzy, murarzy itp itd ....Jak już wcześniej pisałem Panu Przewodniczącemu byłem kiedyś w jednym ZZ i to był związek, który nie bał się samego siebie jak to się dzieje teraz. To już nie są te związki które były kiedyś. Teraz się liczy czy składka zapłacona .... Nie mówię też że związek nic nie robi bo co tam ugrał dobrego dla emerytów i ucywilnionych (chyba). Ale niech związek nie zapomina się że "starzy" już odeszli ... przyszli młodzi dla których nie ma ani ścieżki kariery ani awansów ani pieniędzy. Ja wiem że Pan Sławek to nie Minister czy SKAS bo gdyby był to już tego burdelu by nie było. Ale jest TERAZ czas ażeby najpierw umówić się z Premierem - pojechać i dać wyraz niezadowolenia środowiska. I przede wszystkim porozmawiać z Mateuszem o rozwiązaniu KAS-u . AMEN

Wykorzystując okazję nasmarował bym pismo z żądaniem natychmiastowych wypłat podwyżek (w kwotach po równo dla kaźdego). W przypadku nie spełnienia żądań z uwagi na panujące niezadowolenie ogłosiłbym protest. To jest najlepszy moment chyba. Sama szefowa potwierdza, że może dojść do strajków. Zbliża się akcja PIT w usach. Mają w gaciach z uwagi na p. nieład a teraz jeszcze w okresie zeznań groźba strajku.

Co to jest 200 zł przy inflacji 10%. To jest gówno proszę Pana. Nie podwyżka. Macie informację, kto finansuje drukowanie pieniędzy - ludzie zależni od swoich pracodawców, którzy nie mogą wynegocjować wyższych pensji. Nie mogą też iść do konkurencji, bo nie ma innej służby celnej/celno-skarbowej w Polsce. Dostają więc jakieś ochłapy, a realne zarobki spadają. Cóż, ktoś musi finansować 500+, 14 emeryturę i TVP.

Średnia pensja w Polsce w grudniu 2021 r. to 6.644 zł brutto.
jak na kogoś, kto u prywaciarza zarabia trzy razy tyle co w cle, to dość dużo czasu i energii poświęcasz na zajmowanie się sprawami takich "golasów" jak mundurówka czy skarbówka...

Wykorzystując okazję nasmarował bym pismo z żądaniem natychmiastowych wypłat podwyżek (w kwotach po równo dla kaźdego). W przypadku nie spełnienia żądań z uwagi na panujące niezadowolenie ogłosiłbym protest. To jest najlepszy moment chyba. Sama szefowa potwierdza, że może dojść do strajków. Zbliża się akcja PIT w usach. Mają w gaciach z uwagi na p. nieład a teraz jeszcze w okresie zeznań groźba strajku.
Groźby strajku w US tak się w MF boją jak ja inwazji kosmitów.

Nie wiem czy ZZ Celnicy.pl dostał zaproszenie, ale w przyszłym tygodniu mają odbyć się rozmowy w MF w sprawie podwyżek.

U nas Nowy Pan Dyrektor nawet cywili nie potrafi znaleźć do analizy ryzyka ... chyba już 3 nabór ... co na start ? tego nie wiem bo nie piszą :D Ale chyba jak by ktoś dostał pierwszą wypłatę to by się tylko zapytał czy to zapomoga dla bezrobotnych czy coś innego :D .... jak dla funka na start 3380 zł Brutto .... ŻAL.PL

Back
Do góry