Gdzie dwóch się bije, tam trzeci obrywa - MF już prawie na deskach- liczony do trzech, jeszcze tylko 7 i koniecSerio, jestes aż tak głupi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Gdzie dwóch się bije, tam trzeci obrywa - MF już prawie na deskach- liczony do trzech, jeszcze tylko 7 i koniecSerio, jestes aż tak głupi?
Jeszcze publikacja w Dz.U. a następnie muszą jeszcze powstać plany finansowe jednostek. Bo to Plan Finansowy Izby jest podstawą prowadzenia działalności przez izbę, a nie Budżet Państwa.Ustawa budżetowa na rok 2022 podpisana przez Prezydenta. Czas zacząć egzekwować to co się nam z niej należy.
Nazywać możesz oczywiście jak chcesz. Zgodnie z przepisami, zmiana wartości mnożnika w górę, to podwyżka. Nawet jeśli siła nabywcza pieniądza spada.Niewłaściwym jest nazywanie tego podwyżką. Jest to obniżka. Podwyżki poważne służby dostały.
O 8,6 to lokomotywy zdrożałyNazywać możesz oczywiście jak chcesz. Zgodnie z przepisami, zmiana wartości mnożnika w górę, to podwyżka. Nawet jeśli siła nabywcza pieniądza spada.
Abstrahuję w ogóle od wyliczenia "za kilka miesięcy te nędzne 400, będzie miało wartość 300". Obecnie inflacja wynosi ok 8,6% - rok do roku. Oznacza to, że "te marne 400 zł" za rok będzie miało wartość 365,6 zł. Żeby "te nędzne 400 zł" miało za kilka miesięcy wartość 300 zł inflacja musiałaby sięgnąć 50-60 % rocznie (nie wiem ile to jest "za kilka miesięcy"). Reasumując - demagogia jest fajna, ale warto czasem coś policzyć zanim się napisze.
inflację podaje GUS wg. koszyka produktów. Dla kogoś kto kupuje tylko pewne rodzaje produktów inflacja bezwzględnie może wynosić i 20%...... czy np. ty za te 400zł kupisz w tym miesiącu stal (o ile się nie budujeszNazywać możesz oczywiście jak chcesz. Zgodnie z przepisami, zmiana wartości mnożnika w górę, to podwyżka. Nawet jeśli siła nabywcza pieniądza spada.
Abstrahuję w ogóle od wyliczenia "za kilka miesięcy te nędzne 400, będzie miało wartość 300". Obecnie inflacja wynosi ok 8,6% - rok do roku. Oznacza to, że "te marne 400 zł" za rok będzie miało wartość 365,6 zł. Żeby "te nędzne 400 zł" miało za kilka miesięcy wartość 300 zł inflacja musiałaby sięgnąć 50-60 % rocznie (nie wiem ile to jest "za kilka miesięcy"). Reasumując - demagogia jest fajna, ale warto czasem coś policzyć zanim się napisze.
żałosne brednie i pislamska propaganda - moja rada wyjdź do ludzi i odstaw TVPiSNazywać możesz oczywiście jak chcesz. Zgodnie z przepisami, zmiana wartości mnożnika w górę, to podwyżka. Nawet jeśli siła nabywcza pieniądza spada.
Błyskotliwe i oderwane od rzeczywistości jak polski ład…Nazywać możesz oczywiście jak chcesz. Zgodnie z przepisami, zmiana wartości mnożnika w górę, to podwyżka. Nawet jeśli siła nabywcza pieniądza spada.
Oj daj spokój ...@Stary Misio wiem, że dziś Solidarność wystąpiła o uwolnienie środków
W doopie mam to mały Niech robią co chcą, nic nowegoZamiast podwyżek w urzędach będą nowe etaty
Dodatkowe pieniądze skierowane w tym roku do urzędów miały trafić wyłącznie na nagrody i podwyżki dla urzędników. Wbrew ustaleniom Rady Dialogu Społecznego dzięki nim mają być jednak tworzone dodatkowe etatyserwisy.gazetaprawna.pl
@Rozalija zadowolona?