No i bardzo dobrze, niech mają jak najwięcejPracownicy ZUS -u mają od 01.06.2021 podwyżki po 350 zl na etat. Teraz im to wypłacają z wyrównaniem
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No i bardzo dobrze, niech mają jak najwięcejPracownicy ZUS -u mają od 01.06.2021 podwyżki po 350 zl na etat. Teraz im to wypłacają z wyrównaniem
Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Akurat powinni dostać jak najmniej, a najlepiej nic i dodatkowo rozwiązać tą postkomunistyczną instytucję będącą reliktem państwowych molochów.No i bardzo dobrze, niech mają jak najwięcej
Sam nie powinieneś dostać nic, dowiedz się trochę o pracy w zus, zanim zaczniesz gadać głupoty. A to czy to postkomunistyczna instytucja czy nie to już nie wina pracowników.Akurat powinni dostać jak najmniej, a najlepiej nic i dodatkowo rozwiązać tą postkomunistyczną instytucję będącą reliktem państwowych molochów.
o widzę, że zaatakowałem chyba jakiś rodzinny klan pracowników zusSam nie powinieneś dostać nic, dowiedz się trochę o pracy w zus, zanim zaczniesz gadać głupoty. A to czy to postkomunistyczna instytucja czy nie to już nie wina pracowników.
to znaczy ze beda podwyzki poprzez zwiekszanie mnoznika i bedzie ze damy komu pasuje ile pasuje byleby srednia z tego wyszla?Tymczasem projekt ustawy budżetowej dziś w 1 czytaniu, a tam kwoty bazowe bez zmian... Czyli te 4.4% to uznaniowa fikcja będzie.
PudłoAkurat powinni dostać jak najmniej, a najlepiej nic i dodatkowo rozwiązać tą postkomunistyczną instytucję będącą reliktem państwowych molochów.
Pudłoo widzę, że zaatakowałem chyba jakiś rodzinny klan pracowników zus
Fakt, to bez sensu. Poroznawiajmy znowu o podwyżkach policjantów, żołnierzy i służby więziennej.I wracamy do żarcia się... Czy mrówka i gigard to agenci mf ? Celowo zmieniacie temat, chcecie rozmawiać o podwyżkach dla ZUS? Oni też mają swoje forum. Można tam. Ewentualnie, może to dobry pomysł. Chcemy dyskutować o ustroju Polski. Super. Panie Przew. proszę założyć stosowny wątek. Podyskutujemy kto ma dostać a kto nie, które instytucje są potrzebne, a które nie, ja jestem chętny. Funkcjonariusze i pracownicy maja świetne wykształcenie, prawnicze, administracyjne, ekonomiczne, zarządzanie kryzysowe. Stworzylibyśmy swoisty think tank. A tak w wątku
Pracowałeś tam? Nie? To się przymknij. Ci ludzie maja naprawdę małe pensje a nasz miłościwie nam panujący rząd co rusz dorzuca im nowe zadania do wykonania.Akurat powinni dostać jak najmniej, a najlepiej nic i dodatkowo rozwiązać tą postkomunistyczną instytucję będącą reliktem państwowych molochów.
Dobre pytanie? To co dalej?W zwiazku z załączona poniżej informacja z MF (widniejącą na stronie skarbowców) to czy jest już zaplanowana pod kątem organizacyjnym i logistycznym w IAS-ach w PL planowana na 23 manifestacja?
Instytucja ta powstała w 1934 z inicjatywy prezydenta Ignacego Mościckiego. Powstanie tej instytucji było procesem scalenia i centralizacji systemu ubezpieczeń społecznych. Obejmował on swym działaniem obszar całej Rzeczpospolitej. Jego siedzibą była Warszawa. Zadaniem podstawowym ZUS, zapisanym w rozporządzeniu, było „wykonywanie wszelkich czynności w zakresie ubezpieczeń poza czynnościami przekazanymi ubezpieczalniom społecznym oraz normowanie, koordynowanie, kontrolowanie, usprawnianie i uzupełnianie działalności ubezpieczalni społecznych”. W rozporządzeniu powołującym ZUS uwzględniono także możliwość tworzenia oddziałów regionalnych.Akurat powinni dostać jak najmniej, a najlepiej nic i dodatkowo rozwiązać tą postkomunistyczną instytucję będącą reliktem państwowych molochów.
Bo jakbyś Mrówka nie wiedziała, bliżej jest nam do spraw służb mundurowych niż instytucji cywilnych. Z tej prostej przyczyny patrzymy co się u nich dzieje, a nie w ZUS, US, itp.Fakt, to bez sensu. Poroznawiajmy znowu o podwyżkach policjantów, żołnierzy i służby więziennej.