I kto to pisze?Widzę wszystko, tylko ta cała otoczka jego wypowiedzi jest zbędna. Chyba, że @cat -owi bardziej zależy, żeby móc powiedzieć kiedyś "a nie mówiłem?!"
Powinniśmy wszyscy dążyć do kompromisu bez niepotrzebnych złożliwości.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
I kto to pisze?Widzę wszystko, tylko ta cała otoczka jego wypowiedzi jest zbędna. Chyba, że @cat -owi bardziej zależy, żeby móc powiedzieć kiedyś "a nie mówiłem?!"
Powinniśmy wszyscy dążyć do kompromisu bez niepotrzebnych złożliwości.
Widzę wszystko, tylko ta cała otoczka jego wypowiedzi jest zbędna. Chyba, że @cat -owi bardziej zależy, żeby móc powiedzieć kiedyś "a nie mówiłem?!"
Powinniśmy wszyscy dążyć do kompromisu bez niepotrzebnych złośliwości.
trzymajmy sie wersji poczatkowej czyli kwota podwyżki nie mniej niż inne służby mundurowe czyli bazowa ok 280zł + 220 modernizacja .
To może od razu napisać do mf, że nie dość, że nie chcemy podwyżek w następnych latach to jeszcze dopłacimy do budżetu. Po co takie bzdury pisać publicznie!W pełni popieram to co napisał sabu30 , trzeba szybko brać co proponują bo się jeszcze rozmyślą.A o podwyżkach w latach 2021 i 2022 raczej trzeba zapomnieć.
Oczywiście, że chcemy podwyżki z uchwały modernizacyjnej i z kwoty bazowej przecież o to walczyliśmy chodzi mi tylko o to, że w obecnej sytuacji nie ma czasu na żałosne dyskusje takich za jak solidarność i to która grupa ma dostać więcej młodzi czy starzy, cywile czy funki tylko powinniśmy podzielić po równo jak najszybciej! Bo z każdym dniem sytuacja gospodarcza kraju będzie gorsza i żaden Dias czy MF nie będzie chciał na ten temat rozmawiać. Policja i SG się dawno porozumiała dla wszystkich po równo i oni dostaną już niedługo. A niedługo rząd pod pretekstem walki z kryzysem naszą uchwałę wygasi po cichu, a najlepsze jest to że nikt nas nie poprze.To może od razu napisać do mf, że nie dość, że nie chcemy podwyżek w następnych latach to jeszcze dopłacimy do budżetu. Po co takie bzdury pisać publicznie!
Naprawdę jeszcze miesiąc temu można było dyskutować czy mamy dostać 729 czy 800 brutto. A teraz na więcej nie liczę niż 6% z podwyższenia kwoty bazowej i wcale nie zarabiam dużo jako specjalista. Stąd mój apel do ZZ bierzmy to co nam dają. Jak czytam pisma Solidarności, że cywile są pokrzywdzeni w stosunku do funków to mnie mdli. My teraz musimy jeżdzić na kontrolę bez zabezpieczenia osobistego, a cywile w skarbówkach siedzą i pracują zdalnie w domach. Panie Ludwiński nie widzi Pan różnicy w pracy funków i cywili??? Kto teraz pracuje w terenie i się naraża Pan!
Ja pamiętam jak kiedyś była ministrem Gilowska i w związku z kryzysem i ogromnym deficytem zamroziła płace w budżetówce. Kryzys trwał 2-3 lata, a płacę w budżetówce były zamrożone na kilkanaście lat! Wyborcza pisała o, tym kilka dni temu że PIS znowu chcę mrozić płace w budżetówce od 2021 ze względu na kryzys z koronawirusem. Przez to zamrożenie płac na kilkanaście lat kasjerki z biedronki zarabiały w tamtym roku więcej niż specjaliści SCS i cywile ze skarbówki o nauczycielach nie wspominając. Chcecie takiej powtórki?
Wszyscy w byłych dozorach, zarówno cywile jak i funkcjonariusze mają nieciekawie. Stałe nadzory,dostawy spirytusu, kontrole akcyzy, hazardu czy paragonów dalej muszą robić bo kierownictwo jest debilne i dalej patrzy w słupki a nie na bezpieczeństwo i zdrowie.Chwileczkę kolego, a my cywile w naszym UCS-ie wykonujący czynności na stałych nadzorach, w domu nie siedzimy, kręcą się u nas kierowcy z całej Polski. Nie wszystko jest białe lub czarne.
Z tego co widzę, u nich w temacie też większość osób jest już za podziałem po równo.Na skarbowcach piszą tak:
Pomysł trochę z piekła rodem: referent i np. jego kierownik po 386 zł podwyżki. Chciałbym delikatnie napomknąć, iż referenci dostali w ostatnich latach ok. 70%(!!!) podwyżki podstawy. Fakt, że zarabiali mało - ok. 2100 podstawy- teraz mają podstawy 3500 ( tak było i jest w Wlkp). Przed wylaniem szamba na mnie proszę ochłonąć, policzyć i wtedy wysunąć ewentualne argumenty. Większość już była obficie wylewana na tym temacie forum, teraz proszę odnieść się do podanych wyżej kwot i %.
My nie możemy dopuscić do takiej sytuacji żeby za grosze nikt nic nie dostał. Rozdzielic pule i negocjacje
Na razie... Ale bądźmy dobrej myśli.Kanapowiec ciesz się że nie ma u nas Włoch czy Hiszpanii . Moja kuzynka mieszka w okolicach Madrytu tam jest piekło