młspeclat67
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 412
oby nie chodziło o protestacyjne przebranie w balerinki...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja słyszałem że najwięcej mają dostać najmniej zarabiający. Tzn. chodzi o to że po konsolidacji do jednych referatów dawali ludzi z realizacji, dozoru, OC, logistyki, biur itp. związku z czym część z tych osób ma ekspertów, a część specjalistów a wykonują takie same obowiązki. Chodzi o to żeby wyrównać te dysproporcje.Może ktoś tu wytłumaczyć jak to jest z tymi podwyżkami? Mają być ponoć drastycznie zróżnicowane- jedni mają dostać 500 inni 100. Z czego ma wynikać ta "uznaniowosc".
Wiem że nic nie jest przyklepane ale takie informacje krążą.
W ias Lublin mówi się że właśnie Ci najmniejszym stażem mają dostać grosze a Ci z długim najwięcej- chcą zatrzymać odejścia na emki i zrekompensować wartościowanie itpJa słyszałem że najwięcej mają dostać najmniej zarabiający. Tzn. chodzi o to że po konsolidacji do jednych referatów dawali ludzi z realizacji, dozoru, OC, logistyki, biur itp. związku z czym część z tych osób ma ekspertów, a część specjalistów a wykonują takie same obowiązki. Chodzi o to żeby wyrównać te dysproporcje.
Jeśli ustawa budżetowa zostanie uchwalona tak jak obecny projekt, to podwyżka będzie pochodną zwiększonej o 6% kwoty bazowej, czyli podwyżka z tego wynikająca będzie zależała od obecnego uposażenia (od indywidualnego mnożnika), czyli najmniej zarabiający faktycznie dostaną najmniej.Może ktoś tu wytłumaczyć jak to jest z tymi podwyżkami? Mają być ponoć drastycznie zróżnicowane- jedni mają dostać 500 inni 100. Z czego ma wynikać ta "uznaniowosc".
Wiem że nic nie jest przyklepane ale takie informacje krążą.
I jak to wszystko ma się do tego, bo ja czegoś nie rozumiem?Wg. najnowszego projektu modernizacyjnego na lata 2020-2022 podwyżki wyglądać mają nastepująco
służba cywilna KAS
2020/2021/2022-RAZEM 2020-22r
519zł/198zł/198zł-RAZEM 914zł
funkcjonariusze KAS
2020/2021/2022-RAZEM 2020-22r
455zł/159zł/159zł-RAZEM 763zł
są to wartości jak w tym roku "podwyzki 655brutto". Od tego trzeba odliczyć 13nastkę i 3% fundusz nagród itd. i wyjdzie zamiast 455zł około 380zł brutto
W innych służbach mundurowych cywile dostają mniej od funkcjonariuszy a w KAS ciągle jest odwrotnie tak jak w przypadku nagród. F-sze po połączeniu w KAS tracą na zarobkach, nagrodach bo niby odrabiają na nockach i nadgodzinach??? BZDURA. Specyfika służby,np. nocnej, w święta, służba na każde zawołanie to powinno powodować że f-sze powinni więcej zarabiać od cywili, natomiast z roku na rok następuje powiększająca się dysproporcja.
O witamy egoistę po banie - oj za krótki był to odpoczynek, za krótki.ZZ Celnicy pl to związek funkcjonariuszy SCS. Interesy tej grupy powinny być chronione. Na tym powinien skupić się zarząd. Od początku walczymy, płacimy składki.Nie interesują mnie podwyżki cywili, którzy mają swoje związki.
Nie - walczymy o to by wszyscy mogli mieć lepiej - ucywilnieni, Ci bez propozycji, funkcjonariusze i cywile - WSZYSCY.Walczmy o to aby skarbowcy mieli lepiej! Teraz dobrze?
A myślisz, że dlaczego zlikwidowano licznik członków? Gro funków odeszło bo mieli dość włażenia do tyłka skarbusią ( + różnica składek emerytalnych Hahaha....) Celnicy.pl przegrali na łapaniu dwóch srok za ogon ale dalej brnie... Na szczęście już beze mnie.Wszyscy czyli nikt!!!! Przecież zniesienie wieku 55 to pokłosie walki mundurowych. Nie interesuje mnie czy to co piszę podoba się drogowcom czy innym. Funki na dole pokładają nadzieję w związku w którym są od wielu lat czyli zz celnicy pl. Interesy cywili niech reprezentuje związek skarbowców. Nie egoista tylko racjonalista!!! Ciekawe ilu skarbowców dołączyło do związku i ilu funków rezygnuje ilu członków faktycznie liczy związek? Związek który reprezentuje wszystkich nie reprezentuje nikogo!!!
Odejdą wszyscy ideowi.A myślisz, że dlaczego zlikwidowano licznik członków? Gro funków odeszło bo mieli dość włażenia do tyłka skarbusią ( + różnica składek emerytalnych Hahaha....) Celnicy.pl przegrali na łapaniu dwóch srok za ogon ale dalej brnie... Na szczęście już beze mnie.