Pora skoncentrować się na zapowiedzianych kolejnych 3,5% we wrześniu.
Może tym razem młodzi dostaną więcej... dobra żartowałem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pora skoncentrować się na zapowiedzianych kolejnych 3,5% we wrześniu.
W uzupelnieniu do powyzszego: https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjARegQIBhAB&usg=AOvVaw2-8XcdqcIFWko568tG174jMoze ZZ w porozumieniu z MF powinny zainicjowac porozumienie pomiedzy KGP a KAS aby ulatwic procedury w przechodzeniu z SCS do Policji. W Policji sa wakaty co daje mozliwosc godniejszego zycia, co zapewne znajdzie zrozumienie w kierownictwie KAS umozliwiajac przejsce do Policji...
wszystko wszędzie?Nie ma się co oszukiwać, każdy po jakichś 4-5 latach ma na tyle wiedzy i doświadczenia, że robi wszystko. Dlatego nie powinno być takich różnic przy podziałach. W wielu izbach młodzi 2 lata temu dostali podwyżkę w wysokości 0 zł, teraz też równiutkie 0 zł. Pensja na wejście jest porażająco niska (blisko najniższej krajowej akurat u mnie), a perspektywa na przyszłość jeszcze gorsza.
Skoro ludzi będących w służbie przygotowawczej przed zkz sadza się na okienkach na towarówce to po 5 latach...wszystko wszędzie?
Skoro ludzi będących w służbie przygotowawczej przed zkz sadza się na okienkach na towarówce to po 5 latach...
A to wszystko bo... Jak zwykle NIE MA LUDZIW DŚ aplikanci w służbie przygotowawczej przed ZKZsą dowódcami w akcjach realizacyjnych czy prowadzą wielomilionowe sprawy VAT-owskie. Za 5 lat...
30 lat temu jak rozpoczynałem służbę to okienko było jakąś odległą kosmiczną perspektywąSkoro ludzi będących w służbie przygotowawczej przed zkz sadza się na okienkach na towarówce to po 5 latach...
Było tak jak mówisz. U mnie "kołek" można było dostać dopiero po zdaniu egzaminu zawodowego. Do tego czasu, żadnej czynności wymagającej podpisu czy przystawiebia gdzieś stempla nie można było wykonać bez udziału uprawnionego celnika.30 lat temu jak rozpoczynałem służbę to okienko było jakąś odległą kosmiczną perspektywą
było okienko dzielące sprawy podłóg umiejętności, był opiekun na którego można było liczyć, była cyfra którą na początku ciężko było przejść, było nieco inaczej
Teraz młody jest odrazu samodzielny..Było tak jak mówisz. U mnie "kołek" można było dostać dopiero po zdaniu egzaminu zawodowego. Do tego czasu, żadnej czynności wymagającej podpisu czy przystawiebia gdzieś stempla nie można było wykonać bez udziału uprawnionego celnika.
Chociaż w oddziałach wewnętrznych było nieco łagodniej i nadzór nad niedoświadczonym celnikiem był mniejszy i więcej czynności było wykonywane samodzielnie.
Teraz młody jest odrazu samodzielny..
Zgadza się, najlepszy pracownik nieświadomy! I zapewne ten młody wszystkie przepisy, procedury itp wyczytał w prawie i po roku siada na okienko. Na granicy takich bardzo potrzebują - by robota szła a kolejki znikały.Teraz młody jest odrazu samodzielny..
Ja to już pisałem wcześniej:
Rząd podzielił pieniądze równo. Policjantom wszystko a Celnikom ... Gówno.
i tu jest problem żePodejrzewam , że proces podwyżek został zakończony niepomyślnie .
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć z tych 728złotych + moderniz. :
ile tak naprawdę powinno być przelane na konto za jeden miesiąc .
Czyli o ile tak naprawdę podwyższono uposażenie.
Rozdrobnione przelewy robią bałagan.
jakiej magicznejJa nie mam nawet 250 zl netto na rękę o czym tu gadać. A zbliżam się do magicznej 10 w służbie