Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ty trochę ochłoń i przeczytaj co ja napisałem ! Nie pisałem że WSZYSCY pracujący w budżetówce brali nowe polonezy, tylko że wśród prywatnych osób kupujących polonezy większość to była budżetówka. Każdy kwadrat jest prostokątem ale nie każdy prostokąt jest kwadratemrochę ochłoń !!! Od 1992 roku nie znałam nikogo z dalszych, bliższych znajomych, ze służby u mnie, w ościennych miastach, wjewództwach kto by kupił poloneza, oprócz 1 osoby. Urzędy miały, ale jak się pojawiło daewoo, to przeskoczyli na lanosy i nubiry dla górki. Może policja windowała popularność tego padła? Chociaż tylko jeden znajomy policjant kupił w 2000 roku poloneza prywatnie i inni mieli polewkę z niego. Więc nie wciskaj nikomu kitu, że ludzie z budżetówki tak brali polonezy, tym bardziej że gro osób nie miało tyle pieniędzy, a porównanie do płac innych nie ma nic do rzeczy. W tamtych czasach dobry komputer kosztował 3 miesięczną pensję, a kredyt na auto wynosił ok.25% rocznie. Trochę trzeba pożyć aby móc się wymądrzać, a nie powtarzać slogany od Tatusia.
Patrząc na to jak chcą orżnąć młodych to nawet zakładając wrześniowe 3,5% to 400 brutto się nie uzbiera.Odnośnie podwyżek, to chcą nas w konia zrobić. O ile pamiętam miało być przeszło 700 brutto, a zanosi się że 500 nie będzie !!!
Małe sprostowanie,Kończąc temat Polonezów Caro i Atu, z silnikiem 1,6 MPI, 1,4 z Rovera oraz 1,9d z Citroena to dla zainteresowanych powiem, że takiego CARO nabyłem w 1994r. jako młody pracownik administracji celnej w Polmozbycie, życząc sobie by był 1,6 i kolor turkus. Nabyłem go dlatego, że pozbyłem się Opla Ascony r.pr.1983, którego miałem dość, a którą nabyłem za środki z tzw. premii gwarancyjnej, którą wypłacało PKO BP, w związku z tym, iż środki zgromadzone na przedpłacie (rodziców) tak się zdewaluowały, że potrzebna była pomoc Państwa by cokolwiek za pełny wkład na przedpłacie kupić. A dlaczego była potrzebna pomoc Państwa? Bo mimo iż obywatele mieli wkłady, to FSO z FSM i FSR się nie wyrabiały z produkcją, były kolejki po auta w nieskończoność. Te auta kupowali Polacy, nie wiem czy z budżetówki czy z przedsiębiorstw państwowych czy prywaciarze. Każdy kto miał przedpłatę otrzymywał premię gwarancyjną. Na Fiata 125p wynosiła ona 40mln złotych.
Skończmy dyskusję o motoryzacji.
Temat to podwyżki!
Możesz jakoś bardziej rozwinąć swoje przemyślenia w kontekście mojej wypowiedzi ?TAKIE luźne przemyślenie, czy kij może być okrągły?
Doszliśmy do absurdu. Kto da więcej?kierownicy jednostek organizacyjnych w niektórych IAS rozdzielają podwyżki indywidualne z puli modernizacyjnej w wysokości 13zł/etat.
Dobre. Nie można by jakoś inaczej, może w groszach na etat?kierownicy jednostek organizacyjnych w niektórych IAS rozdzielają podwyżki indywidualne z puli modernizacyjnej w wysokości 13zł/etat.
Kto pensa nie podniesie, tego funt opuści.grosz do grosza i będzie kokosza...... dla wybrańców
Smiejcie się śmiejcie jeszcze trochę to Celnika (Funkcjonariusza Celno-Skarbowego) będzie stać co najwyżej na używanego Lanosa.
Ala ma Asa. As, to pies Ali ...Za to ty wykazałeś się merytoryczną tyradą po której wszyscy w MFie spadną z krzeseł. (ze śmiechu)
I pyski zamknięte.....po temacieNo i pięknie załatwili temat podwyżek. Obiecywanie, rozciaganie w czasie, po 200 brutto na głowe i dziękuję. Wybory mają raczej wygrane, więc to by było na tyle
Można? Da się? U nas większość wychodzi z założenia że powinniśmy się cieszyć że w tak trudnym czasie dostaliśmy cokolwiek.Zarobki Policjantów po podwyżkach:
Można i da się tylko trzeba trzymać linię, a nie skakać sobie do gardeł. Jesteśmy rozgrywani, z uwagi na brak jedności w naszych szeregach. Wystarczy narzucić odpowienią narrację, a skaczemy sobie do gardeł jak hieny nad padliną.Dokladnie pyski zamkniete, młodzi wydymani ale niech się cieszą bo inni chcieli ich wydymac bardziej. Kominy placowe powiekszone. Zakasajmy rekawy i bierzmy się do roboty