Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie sądzę, że taki zabieg byłby w jakikolwiek sposób zgodny z obowiązującym prawem.A może ustawa budżetowa zostanie zmieniona z mocą wsteczną ... A my o tym nie wiemy ?
Nie wiem skąd masz takie informacje. Ja odszedłem na początku stycznia i emeryturę mam dalej wg starej kwoty bazowej. Żadnego wyrównania nie dostałem. A byłem jednym z pierwszych emerytów w tym roku.Nie mają takiego prawa na zmianę ustawy budzetowej. Kwota z ustawy jest wiazaca.
Dokonali przecież już wyplat za grusze wg nowej kwoty.
ZER przeliczył i wypłacił wyrównanie dla emerytów z tego roku , od 01.01.2020 wg nowej
Kwoty bazowej dla SCS . Ewentualnie wchodzi w rachubę wyplata nowych kwot
z różnych subkont ministerialnych.
Nie wiem skąd masz takie informacje. Ja odszedłem na początku stycznia i emeryturę mam dalej wg starej kwoty bazowej. Żadnego wyrównania nie dostałem. A byłem jednym z pierwszych emerytów w tym roku.
Waloryzację otrzymałem od razu w marcu. Nie mam natomiast na nowo przeliczonej emerytury wg nowej kwoty bazowej z 2020. Pytałem się kolegów, taka sama sytuacja.Pewnie mają 3 miesiące na przeliczenie (to tylko mój domysł), ale powinieneś dostać już marcową waloryzację.
Może zeszłoroczni emeryci coś rozjaśnia w tym temacie. W zeszłym roku z opóźnieniem ogłoszono rozporządzenie o średniej wielokrotności kwoty bazowej. Jak długo od ogłoszenia tego rozp. trwało przeliczenie emerytur?
Nasza podwyżka, będzie też Twoją podwyżką. Podwyżka modernizacyjna wymusi zmianę średniej wielokrotności kwoty bazowej i powinno to obowiązywać od 1 stycznia, czyli Twoja emerytura też powinna byc wtedy przeliczona.Waloryzację otrzymałem od razu w marcu. Nie mam natomiast na nowo przeliczonej emerytury wg nowej kwoty bazowej z 2020. Pytałem się kolegów, taka sama sytuacja.
Co do Waszych podwyżek to walczcie. Nie dajcie się podzielić.
Nie wiem skąd masz takie informacje. Ja odszedłem na początku stycznia i emeryturę mam dalej wg starej kwoty bazowej. Żadnego wyrównania nie dostałem. A byłem jednym z pierwszych emerytów w tym roku.
To wiem, dokładnie będzie 6112 zł x współczynnik. Tylko nie wiedziałem ,że niektórzy już dostali. Dzięki za info. Powodzenia w walce z MF. Nic się nie zmieniło, ciągle maja SC gdzieś. Nieważne kto stoi na czele instytucji, zachowanie wciąż to samo. A potem zdziwienie, że jest masowy eksodus funków. Pozdrawiam.Od 01.01.2020r. Po podpisaniu Ust. Budżet. Wzrosła kwota przeciętnego uposażenia w Służbie na dzień zwolnienia
Z 5766,7 na 6100 , dlatego otrzymasz nowy przelicznik emki.
To co oni ( prezydent, rząd, w ramach walki z kryzysem ) kwotę bazową chcą zmienić z mocą od kwietnia? To emeryci liczeni od kwietnia kwota bazowa niższa o 3% ?. Bo czynnym funkcjonariuszom uzupełnią z ustawy modernizacyjnej?Cytując:
Oznacza to tyle, że z wypłatą majową otrzymamy 3% za maj oraz za kwiecień, a do 10 czerwca 6% za styczeń-marzec, oraz brakujące 3% za kwiecień i maj. Nic wiec nie zostanie ucięte.
Czytaj:
- Wypłata Maj: +3% kwiecień, +3% maj
- Do 10 czerwca: +6% styczeń, +6% luty, +6% marzec, +3% kwiecień, +3% maj
Razem do 10 czerwca 6% za każdy miesiąc.
A modernizacja to niby z czego jest, przecież nie z UE. czy dadzą 100zł z budżetu czy z modernizacji to i tak wszystko z jednego worka.
Zrozumcie że te 3% z modernizacji to też jest z budżetu więc nie zaśmiecajcie sobie głów.
...
Szacun wielki za wytrwałość i rzetelność w ocenie. Widzę, że masz poczucie misji w tym co robisz. Szkoda, że takich ludzi obiektywnych jest coraz mniej. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.Witam Was Wszystkich!
To pierwszy raz na forum.
Obiecałem sobie, że nie będę się rejestrował i strzępił ozora, ale pewnych rzeczy nie mogę już czytac:
No to krótko i po wojskowemu:
Wniosek – nie dzielmy się! Nie ma lepszych i gorszych, bardziej czy mniej potrzebnych! Tylko robota jest inna – ale tak samo ważna.
- Megaton, Stefan, Celnik z Południa i inni myślący podobnie – jedno co pewne w tej służbie to, to że nie możecie być pewni, co będziecie robić w przyszłości – mówię to jako celnik, z którego w 2005 roku po prawie 7 latach nienagannej służby zdjęto mundur i skierowano do UKS-u – nie dyskutowałem – było 20% bezrobocie, a ja miałem 2 dziecko w drodze.
- Jako cywil w UKS pracowałem też na zmiany, robiłem nocki, nawet miałem broń służbową – więcej pisać o tym nie mogę.
- Później już jako pracownik kontroli miesiącami dojeżdżałem do pracy po 100, a czasem i więcej kilometrów, przez kilka lat całe miesiące spędzałem na kontrolach w innych częściach Polski, do domu zjeżdżając tylko na weekendy – wiadomo VAT.
Pozdrawiam gorąco! Walczę z Wami i proszę, nie dzielmy się...
- Ostatnio zajmuję się głównie CiTem – fakt, głównie siedzę w biurze, mam czas na kawę.
- Nie jest do końca tak, że tylko mundur i stosunek zatrudnienia czyni pracę służbą – służbę to albo się czuje i nosi w sercu, albo nie. Tak jak Cat – dla mnie Zoll 200%!
- Nawet jeżeli związek będzie walczył tylko o podwyżki mundurowych to ja przyłączę się do protestu, część skarbowców też to zrobi, ale nie wszyscy (w 2016 też was wspierałem)
- Jacy są skarbowcy? Podobni do celników – jedni spox, inni nijacy, są też i mendy.
Melduję, że listy wysłane!
Scyzoryk w kieszeni się otwiera jak czyta się takie wypowiedzi....!Co z podwyżkami dla funkcjonariuszy KAS? Związkowcy nie wykluczają strajku
Podwyżki obiecane w styczniu pracownikom i funkcjonariuszom Krajowej Administracji Skarbowej podzieliły fiskusa na tyle, że częśćwww.gazetaprawna.pl
BEZ KOMENTARZA